Есенно издание на моите тъпи въпроси.

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Новини
Аватар

Есенно издание на моите тъпи въпроси.

Мнение от Новини » 16 Сеп 2003, 12:35

Нещо застудя и се сетих, че цяло лято доливам водица в радиатора. Ще трябва да я точа и да взема антифриз. Има ли някаква препоръчителна марка или по-скоро - вие какво ползвате? Цена?Източването на старата гадост с просто махане на долния маркуч ли да го извърша или нещата не са толкова лесни? Да мия ли радиатора от вътре? Как изобщо става цялата врътка .....

viper
Аватар

Мнение от viper » 16 Сеп 2003, 16:04

Ako не си прекалил лятото с водицата, източи радиатора (отдолу има една пластмасова синя тапа) и го налей с 20/80 в полза на антифриза.
Аз така минах зимата - действа :lol:

Burn Out Master
Burn Out Master
Аватар
Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
Мечтае да кара: M5 i RS4

Мнение от PILOTA » 16 Сеп 2003, 19:43

Ако си само с вода източи радиатора и го напълни с чист антифриз!Няма да имаш проблем!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 16 Сеп 2003, 23:01

Ама момчета .....последно ....само атнифриз или антифриз с вода 80-20 съотношение?

Какъв антифриз ? препоръчайте нещо .....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 17 Сеп 2003, 8:50

Мисля, че малко от нас карат с "марков" антифриз.
Аз лично ползвам "Приста" - 50/50, но все пак живея във Варна, там климатът е по-мек :)
Ако вземаш "някакъв" просто го пробвай: сложи едно пластмасово шишенце от него във фризера и ако след 20-30 мин. е започнало да замръзва - направо хвърляй!
А! Също виж защо ти се е налагало да доливаш вода лятото, че да не се наложи да сменяш антифриз посред зима :idea:
Успех!

Назад към E30