Реглаж на фаровете
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Реглаж на фаровете
На новия си кош имам такваз джаджа... та знам че има доста неща писани по форума за това и че нема оправяне... ама все ми се иска да проработи
Някой има ли представа на какъв принцип е и какво дефектира? Ако пшомпичката е за смяна не мое ли да се купи от Дару ако не е скъпа
Спомням си преди че май Да-Волф беше писал че го е напълнил с Антифриз и е проработило за малко ама после нъцки пак
Понеже нямам много време в момента да я разкоствам за това пускам на първо време опознавателна темка да видя как стоят нещата и след това ще се захващам да го ровя

Някой има ли представа на какъв принцип е и какво дефектира? Ако пшомпичката е за смяна не мое ли да се купи от Дару ако не е скъпа

Спомням си преди че май Да-Волф беше писал че го е напълнил с Антифриз и е проработило за малко ама после нъцки пак

Понеже нямам много време в момента да я разкоствам за това пускам на първо време опознавателна темка да видя как стоят нещата и след това ще се захващам да го ровя

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- ///Явор
- Летящия холандец
-
ми купи си голф или астра и нема да ти требет пари,дори ,щи връща 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
помпичката да не би да е самото копче?
не че съм го разглобявал, ама като съм я гледал тази глупост, май така се оказва... тука много ще предположа няма да се смеете много ама да не е няква система с идеята на съединителя - малка и голяма помпа?
п.с. голфа връща пари ама астрата периодично трябва да се отделят пари за боя ламарини
не че съм го разглобявал, ама като съм я гледал тази глупост, май така се оказва... тука много ще предположа няма да се смеете много ама да не е няква система с идеята на съединителя - малка и голяма помпа?
п.с. голфа връща пари ама астрата периодично трябва да се отделят пари за боя ламарини

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Абе бех се замислил за некоя голфе ма напи пустите му Е30-ки са ми на сърце та си купих най-изтърбушената за цифра пари
Са ще я реставрирам, поне части имам за още 2 

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- ///Явор
- Летящия холандец
-
Явор написа:верно ли
верно... руските ги пълнят с дестилирана вода на лада 7 например или на 5 по ще ти е лесно да купиш такива понежа са с труби4ките и с цилиндрите ни незнам дали ще паснат аз от как сложих лупи моите ги клъцнах да не тежат на колата

Карам винаги на безин ... нямам газ няма и да има 

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Диляне и аз кат теб се бях вдъхновил да го оправям тоз механизъм, ама се оказа че е останал само на единия фар(демек единия е нормален) и за тва са го байпаснали, а погледни под капачетата да не е и при теб така 

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- Новини
-
Диляне, по моя път си тръгнал май
Откажи се от ремонта на тая джаджа! Тръбите почти сигурно са спукани някъде. Помпичката (намира се на самия ключ) гарантирано е или с изпуснали уплътнения, или пък обезвъздушителите й няма начин да сработят. Механизмите, закачени на фаровете също гаранция са клеясали и изпускат налягане. Системата е изключително тъпа и просто ремонта си е невъзможен. Имам го целия механизъм свален и разглобен.
Аз лично отдавна се отказах от вакуумните и минах към електрически машинки

Откажи се от ремонта на тая джаджа! Тръбите почти сигурно са спукани някъде. Помпичката (намира се на самия ключ) гарантирано е или с изпуснали уплътнения, или пък обезвъздушителите й няма начин да сработят. Механизмите, закачени на фаровете също гаранция са клеясали и изпускат налягане. Системата е изключително тъпа и просто ремонта си е невъзможен. Имам го целия механизъм свален и разглобен.
Аз лично отдавна се отказах от вакуумните и минах към електрически машинки

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ясно значи са хидравлични наистина и каквато и течност да нахакаш вътре ще работи, но сигурно всичко е клеясало с времето, обезвъздушаване... някой каза, че от фиеста ставали машинките

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Диляне,
аз имах такава система на 325-цата, за щастие 320-ската ми е без нея. И колкото и да държа на колите в оригиналния им вид и с оригиналните им опции, трябва да си призная че това е една от малките опции, които си позволих да ампутирам от 325-цата. Не, че искам да те отказвам но... в крайна сметка след няколко опита да се оправи, както и инфото от Дарукар, че не я ремонтират отделно, а сменят цялата система (цифра), лично за мен - замених регулаторите с регулиращи болтове. Все пак за моя жалост след като вече бях ампутирал системата Ати ми изпрати следната информация от някакъв форум. Мисля че хвърля предостатъчно светлино върху това как би могъл да ремонтираш системата, ако имаш ентусиазъм:
Знам че си мераклия и сигурно ще се постараеш! Дано ти поне си първия от форума оправил тази система - мен все пак ме беше малко яд че не успях. Успех и се надявам да пишеш какви са резултатите.
аз имах такава система на 325-цата, за щастие 320-ската ми е без нея. И колкото и да държа на колите в оригиналния им вид и с оригиналните им опции, трябва да си призная че това е една от малките опции, които си позволих да ампутирам от 325-цата. Не, че искам да те отказвам но... в крайна сметка след няколко опита да се оправи, както и инфото от Дарукар, че не я ремонтират отделно, а сменят цялата система (цифра), лично за мен - замених регулаторите с регулиращи болтове. Все пак за моя жалост след като вече бях ампутирал системата Ати ми изпрати следната информация от някакъв форум. Мисля че хвърля предостатъчно светлино върху това как би могъл да ремонтираш системата, ако имаш ентусиазъм:
Just to agree that the system is Hydraulic and not vacuum. There are 2 metal pins, one at the Hydraulic rod adjuster at the side of the headlight and one at each one of the the small pumps in the car at the hand adjuster, where the tubing enters. These were used to bleed the system at factory. This uses coloured water, I use a very weak soap solution, and can be re-pressurised (doesn't need much) by removing the pins and filling the system back up. Bit tricky but with another pair of hands, patience and a squeezy washing up liquid bottle, or pump, and a pipe clamp you can get some if not all the function back. May have a leak in the pipework though which could be a bit tricky to track down, if so, you can replace it all. If the seals in the pump in the car or rod adjuster at the light are leaking/broken, then replace them. Depends on how much you want the tilt back.
Знам че си мераклия и сигурно ще се постараеш! Дано ти поне си първия от форума оправил тази система - мен все пак ме беше малко яд че не успях. Успех и се надявам да пишеш какви са резултатите.
- Новини
-
6estaka написа:В E30.de имаше цяла статия за монтаж на машинки от некъв форд.
Ауууу части от Форд в Е30-ката .... младеж, това е грехота

Махате механизмите от фаровете, махате и тръбичките. Отивате до произволно избрана разчастена Е34-ка и сваляте механизмите и копчето. Купувате си 10 метра кабел и един ден отпуска. Резултата е впечатляващ

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2