проблем с водната помпа
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с водната помпа
напоследък забелязвам че докато е студен мотора се опитва да капе малко от водната помпа, сменяли ли сте някакви уплътнения на вала или се сменя цялата помпа.
Да, на водната помпа има гумено уплътнение, което не мога да ти кажа дали се сменя. Аз смених цялата помпа. При мен изтече антифриза през зимата и се оказа, че помпата се е разбила и от там губи антифриз. Ако помпата е оригиналната, т.е тази помпа, с която колата е поизведена, мисля че трудно ще я свалиш и ще смениш само гуменото уплътнение. При мен беше запекла здраво и едвам я махнахме, че даже малко се счупи самата помпа. Новата помпа не много скъпа. Цената е около 80-100 лв. на не оригинална помпа. Цената на помпата в Дару кар не я помня, но може да се провери.
BMW 318i touring E30 '90
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Re: проблем с водната помпа
mil написа:напоследък забелязвам че докато е студен мотора се опитва да капе малко от водната помпа, сменяли ли сте някакви уплътнения на вала или се сменя цялата помпа.
ако успее6 да я свали6 6те ти препоръ4ам един добър майстор който
ги прави добре , ракапсулава ги сменя лагера и семеринга и я затваря, около 35 лв струва,мога да ти дам телефон ако те интересува
3 мнения
• Страница 1 от 1