проблем с водната помпа

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с водната помпа

Мнение от mil » 27 Авг 2003, 18:05

напоследък забелязвам че докато е студен мотора се опитва да капе малко от водната помпа, сменяли ли сте някакви уплътнения на вала или се сменя цялата помпа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Astor » 15 Сеп 2003, 8:58

Да, на водната помпа има гумено уплътнение, което не мога да ти кажа дали се сменя. Аз смених цялата помпа. При мен изтече антифриза през зимата и се оказа, че помпата се е разбила и от там губи антифриз. Ако помпата е оригиналната, т.е тази помпа, с която колата е поизведена, мисля че трудно ще я свалиш и ще смениш само гуменото уплътнение. При мен беше запекла здраво и едвам я махнахме, че даже малко се счупи самата помпа. Новата помпа не много скъпа. Цената е около 80-100 лв. на не оригинална помпа. Цената на помпата в Дару кар не я помня, но може да се провери.
Изображение

BMW 318i touring E30 '90

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: проблем с водната помпа

Мнение от ludiagsm » 15 Сеп 2003, 20:15

mil написа:напоследък забелязвам че докато е студен мотора се опитва да капе малко от водната помпа, сменяли ли сте някакви уплътнения на вала или се сменя цялата помпа.

ако успее6 да я свали6 6те ти препоръ4ам един добър майстор който
ги прави добре , ракапсулава ги сменя лагера и семеринга и я затваря, около 35 лв струва,мога да ти дам телефон ако те интересува

Назад към E30