Въпрос за скоростната кутия и съединителя.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
Въпрос за скоростната кутия и съединителя.
Здравейте! От скоро нещо 1-ва скорост започна да ми прави проблем. Понякога докато си стоя на светофарчетата и хоп зелено минавам на първа... но лоста просто не иска да влезе !!!! Натискам отпускам съединителя, неще... давам 2-ра, тогава натискам по силнично лоста и става. Когато натисна съединителя се чува едно леко виене (количката ми е доста тиха
), което наподобява перка губеща обороти. Виенето се чува съвсем тихичко и след 3-4 секунди постепенно спира. Чудя се от какво може да е този проблем?
Мотора е М40/316и ако има някакво значение. Скоростната кутия си има масло, развих страничната пробка и протече лекичко.
Та чакам вашите съвети и идеи... вече започнах да се плаша на някой светофар мога и да не отлепя

Мотора е М40/316и ако има някакво значение. Скоростната кутия си има масло, развих страничната пробка и протече лекичко.
Та чакам вашите съвети и идеи... вече започнах да се плаша на някой светофар мога и да не отлепя

- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
Педала отделя посредата някъде... Задната влиза лесно да. А това шумене което се чува няколко секунди след като натисна съединителя идва от скоростната кутия... поне така ми се струва.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
виж как ти е нивото на спирачната течност, може да е ниско.
другото е някоя от помпите на съединителя да е заминала.
за виенето, нямам идея...
другото е някоя от помпите на съединителя да е заминала.
за виенето, нямам идея...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Хммм и при мен понякога го прави това с първата (ама много рядко). Не обичам да напъвам, затова и аз вкарвам втора и след това веднага първа - тогава си влиза съвсем идеално. При мен обаче понякога, като минавам от 1 към 2 или от 2 към 3 и оборотите са над 6К, има яко "хррррррр" - направо ме боли сърцето. Иначе на задна понякога прави "хрък" и колата леко помръдва
А за виенето не знам. Може ли да е от аксиалния лагер?

It's not who You are, it's who You know...
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
logout написа:Хммм и при мен понякога го прави това с първата (ама много рядко). Не обичам да напъвам, затова и аз вкарвам втора и след това веднага първа - тогава си влиза съвсем идеално. При мен обаче понякога, като минавам от 1 към 2 или от 2 към 3 и оборотите са над 6К, има яко "хррррррр" - направо ме боли сърцето. Иначе на задна понякога прави "хрък" и колата леко помръдва
Тва с помръдването и с невлизането на първа и на мен ми го правеше. Смених първо копмлект съединител не се оправи. После горната помпа на съединителя (когато ме остави напълно на един светофар

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- македонец
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
b2 написа:[и заспа. Към 70лв беше помпата, а имаше вариянти и по 50лв.
оригинални от БМВ или некой други?
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
македонец написа:b2 написа:[и заспа. Към 70лв беше помпата, а имаше вариянти и по 50лв.
оригинални от БМВ или некой други?
Не, не говоря за оригинални от БМВ. Марките не помня точно.
Оригинална от БМВ:
Номенклатурен номер : 21521156000
Описание : ХИДР. ЦИЛИНДЪР
Ед.цена (с ДДС) : 268.40 BGL
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
За цените в Дару - взимате тяхната цена, делите на 2 (най-често) и получавате истинската цена на оригиналната част, която може да се намери и в друг магазин. За помпата в случая реалната й цена вероятно е около 130-140 лева оргиналдъ
.

It's not who You are, it's who You know...
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
Хм... днес цял ден джуркане скоростната кутия не ми направи проблем... първата си влизаше аблолютно винаги (да чукна на дърво) !!! Обаче това виене при натиснат съединител си остана
(((

- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
Mr2faces написа:Хм... днес цял ден джуркане скоростната кутия не ми направи проблем... първата си влизаше аблолютно винаги (да чукна на дърво) !!! Обаче това виене при натиснат съединител си остана(((
абе 4овек това се полу4ава от прецакан амбриажен лагер сменя се след сваляне на кутията
Карам винаги на безин ... нямам газ няма и да има 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
А при мен освен стържене на празен ход с пуснат съединител ,самия педал е бая твърд и има удар когато се превключва ,освен това вие 3 и пета когато съм под 2000об./мин.
И не мога да разбера дали виенето е от лагера на съединителя или от самата кутия
Скоростите се превключват перфектно,с изключение на това,че топката на скоростния лост понякога ми остава в ръката
И не мога да разбера дали виенето е от лагера на съединителя или от самата кутия

Скоростите се превключват перфектно,с изключение на това,че топката на скоростния лост понякога ми остава в ръката

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
удара при отделянето ли е или при зацепването?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2