Регулиране на силата на колоните?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Регулиране на силата на колоните?
Забелязах, че в колата на Asen_X има врътка за регулиране на силата на звука на предни и задни колони. Аз нямам такова. Има ли някакъв начин да стане? Няква опция по самия касетофон няма ли? Мерси 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: гс
nemam idiaKEVIN-30 написа:javor написа:аз мога да ти подаря само копчетоама според мен нема смисъл
И аз имам това копче ,и нее вързано правилно,в смисъл неми дели колоните.Как даго свържа?????

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Иво
- шПерко
-
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Това копче не регулира силата на колоните а ги дели на дясни и ляви. Всеки свестен касетофон или ЦД има тази опция вградена, и затова това копче обикновенно не се използва, то се използва ако в колата седи още фабричния Блаупункт, който не вярвам който и да било от нас да има все още.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Momcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i Touring 95'
- Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring
Fast-and-Furious написа:Това копче не регулира силата на колоните а ги дели на дясни и ляви. Всеки свестен касетофон или ЦД има тази опция вградена, и затова това копче обикновенно не се използва, то се използва ако в колата седи още фабричния Блаупункт, който не вярвам който и да било от нас да има все още.
Точно

- Иво
- шПерко
-
Такова регулиране имах предвид не съм се изразил точно
Аз съм с фабричния касетофон
Blaupunkt Bavaria C Reverse II
А и нямам копче
За това питах дали случайно и в този няма някъде опция, но явно не... 

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Иво взимай копчето от Явор и звъни да видиме как ще го монтираме.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
Fast-and-Furious написа:Това копче не регулира силата на колоните а ги дели на дясни и ляви.
Опа. Грешен отговор :-)
Защо си мислиш, че БМВ са глупави, за да сложат напълно безполезно копче на таблото? Копчето над гнездото на касетофона регулира баланса между задни и предни колони. Това, че не неработи е заради калпавите БГ майстори. Аз моя касетофон като го слагах и аз се зачудих - викам брех, това копче закво е? После с метода на пробите разбрах и отново се възхитих на блестящата инженерна мисъл! За какво да слагат копче за баланс, като в почти всички касетофони го има? Това е за регулировка на баланса предни/задни колони. Схема не мога да ви дам, то и във всяка кола е различно, но помолете, някой дето разбира от електроники да ви го свърже по споменатия начин. Наистина е полезна функция!
- Иво
- шПерко
-
Turturelo написа:Въобще някой от вас ползва ли "баланс" функцията на касетофони/дисковете си? Ама честно..
Turturelo на мен ми трябва, защото като возя някой отзад и се вика не чувам не чувам или се оплаква, че му е силно

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Аз ползвам само FADER-a. Кокото за това копче то не е ли само за да разделя на ПРЕДНИ и ЗАДНИ за касетофони с изход за 2 колони?
Granadata даже имаше малък джойстик
Granadata даже имаше малък джойстик

- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Fast-and-Furious написа:Това копче не регулира силата на колоните а ги дели на дясни и ляви. Всеки свестен касетофон или ЦД има тази опция вградена, и затова това копче обикновенно не се използва, то се използва ако в колата седи още фабричния Блаупункт, който не вярвам който и да било от нас да има все още.
Примен действаше копчето,но при монтажа на мигащата лампичка на
алармата се откуснаха 3 кабелчета и сега незнам кое каде да вържа.
Иво написа:Turturelo на мен ми трябва....
При положение, че е fader съм съгласен, макар аз обикновено като возя повече хора, слагам този, с когото ми е кеф да си говоря отпред - хората отзад са обречени на вибрационни масажи и те си го знаят! Това беше в Golf-а, сега не возя никого отзад, защото няма място

Аз и не обичам, защото съм си свикнал да си обикалям и да слушам музика, пък на хората им се говори и постоянно нареждат някакви глупости .. Кафетата са за приказки, колата си е за удоволствие!
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3