проблем с обортомера и разходомера при е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с обортомера и разходомера при е30
Колеги отказа ми оборромера и разходомера след това пак се оправиха и сега пак отказаха някои има ли представа какъв може да е проблема и дали може да се оправи или трябва да се сменя целия циферблат благодаря ви предварително 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: проблем с обортомера и разходомера при е30
Провери си бушона в кутията. Номер 10 - 7,5 А
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Карал съм такава кошница преди 20 години и ми правеше подобен номер, само че дали не беше с километража и разходомера... Ако си спомням правилно - имаше някакъв датчик отзад на капака на диференциала. В него влизаше куплунг с два кабела и единият се беше откъснал. Запоихме го и се оправи. Не мога да знам какъв е твоят случай Колега, но ти препоръчвам да погледнеш тези кабели. Успех!
Excellent! Steven is my name!
- Kroki
- Дон Кроки
-
Borymeckata написа:Карал съм такава кошница преди 20 години и ми правеше подобен номер, само че дали не беше с километража и разходомера... Ако си спомням правилно - имаше някакъв датчик отзад на капака на диференциала. В него влизаше куплунг с два кабела и единият се беше откъснал. Запоихме го и се оправи. Не мога да знам какъв е твоят случай Колега, но ти препоръчвам да погледнеш тези кабели. Успех!
Датчика на диф е за скоростта.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
Kroki написа:Провери си бушона в кутията. Номер 10 - 7,5 А
Дидко не че нещо ама тоя бушон как ту се оправя ту не

Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- Kroki
- Дон Кроки
-
На мен ми го е правил тоя проблем. Точно така, викам да почне от по-евтиното. 

- ivo_lution
- Потребител
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: 2.8
имах същия проблем... оказа се че на средните болтчета които държат таблото бях сложол по дълги рапидки и бяха наранили и прекъснали пистите на SI Board... презапоих ги и всичко тръгна ноново... така че съвета ми е да си отвориш таблото и да огледаш долната платка 

Благодаря на всички за споделените мнения по моя въпрос.Проверих всичко което ме посъввтвахте,но резултат няма и реших да сменя циферблата защото се появи още един проблем отказа да отчита брояча на километрите отворих го и видях 3 стопени зъбни колела,така че ако на някои ми се намира циферблат от 1.8i 115кс да пише на лс.Благодаря за отделеното внимание
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
чипа на таблото отпред е за оборотите... извади го и го пъхни няколко пъти... окисляват се пиновете ... не питай от къде знам 

9 мнения
• Страница 1 от 1