M10 за хлабина на веригата

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 320 Touring

M10 за хлабина на веригата

Мнение от Harrys » 25 Авг 2006, 10:02

Проблема ми е следния, отваряме мотора (главата махаме) и при згабянето му монтираме венеца и веригата седи адски стегната, при положение че оптегача не я бута, как да процедирам къде да търся проблема който обира хлабината

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 25 Авг 2006, 13:41

Ако направиш един оборот на коляновия вал, със свалено ангренажно колело на разпределителния, дали няма да се оправи?
При свалянето/качването веригата може да е провиснала някъде и няколко звена да са извън зъбите на някое от долните зъбни колела.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x3mDriver » 25 Авг 2006, 19:40

Значи според мен ... аз как си обтягах веригата : докарваш на белези след което докарваш "корема" (хлабината на веригата) да е от страната на обтегача (това нещо при разхлабен обтегач дори с извадено бутало) след което затягаш обтегача и ако пак има проблем наи вероятно обтегача ти е за смяна ... дано съм ти бил полезен
Thing fast or die!

Назад към E30