Разлика в кардана Е30/М10 вариант с 4 и 5 скорости
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Разлика в кардана Е30/М10 вариант с 4 и 5 скорости
Предстои ми монтиране на 5 степенна кутия на М10-ката. Та въпроса е, дали само предното парче от кардана е по-късо при този за 5 степенната кутия или целия кардан е по-различен?
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Не съм запознат на 100 % но като гледам кардана има бая мегдан да се свива и разгъва и предполагам че е същия

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
аз мисля
,че изобщо не е сащиат но,сащто така знам ,4е ако го бележиш и го срежеш на струг,а и след което читаво го завариш
ще караш петстепенна 

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Това рязане и заваряване на кардан - забрави. Не съм спец, ама доколкото знам, карданите се балансират - а избяга баланса, а ти се е.а мамата. Ама някой по-компетентен да се изкаже де...
It's not who You are, it's who You know...
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
Ако кутиите са GETRAK вариантите са два : Или си намираш по къса предна част или махаш гайката на шлиците на задната част и изместваш опората с планки СТАВА!!!!
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Дори разликата да е само в дължината на предното парче, ако вземеш предно от кардан за 5-ст., и задно от 4ст., какво ще стане с баланса. Доколкото знам, карданите се балансират като цяло (предно +задно парче). Затова не трябва да се превъртат частите една спрямо друга. Идеята с рязането е на същия принцип. Виж, ако има къде после да ти балансират системата - и двата варианта са добри.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Знам ли
, така са ме учили, така правя 

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
имах преди двоен стоп смених висящ лагер не белязах кардана преди разглобяването и ми тресеше здраво но,ако го бележиш и отрежеш на струг говоря за готина заварка,ще има или много лека почти ни6тожна нужда от баланс или хич.
- viper
- Crash Master
-
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
RORO написа:имах преди двоен стоп смених висящ лагер не белязах кардана преди разглобяването и ми тресеше здраво но,ако го бележиш и отрежеш на струг говоря за готина заварка,ще има или много лека почти ни6тожна нужда от баланс или хич.
След това трябва двете части които заваряваш да са напълно съосни, а и ми се срува че и без баланс няма да мине. При мен са бе напукало гуменото каре без да е деформирано и тресеше, а камо ли ако има нещо по кардана .....
- kasapina
- Потребител
-
- Кара: F82
logout написа:Това рязане и заваряване на кардан - забрави. Не съм спец, ама доколкото знам, карданите се балансират - а избяга баланса, а ти се е.а мамата. Ама някой по-компетентен да се изкаже де...
Що бе снощи до 1 съм седял да се занимавам точно с кардан на Е30.
качихме 5 степ.... кутия на една колица нее BMW но кардана беше некадърно направен от един .... там и се наложи аз да го правя. на 150-160 може да се отпори моста не заварката. Не беше мрътднала заварката но много тресеше заради изместването от центъра.отзад кадето се захваща към диференцяла е сменен фланеца и е направено лошо като е качено на колата и се виждаше като завъртиш кардана как се мести на горе на доло абе нямаше съосия.Отрязах кардана и направих един преходник и след малко отивам да го заварявам.Рязането си го направих на струга и заваряването ще е пак на струга за да мога да хо направя м/у два центъра което ми гарантира че е в "точка" ,"6"

Ако има някав проблем (при мен са рядкост) си имам хора които се занимават с баланси.(баланситал сам вече доста колянови валове и маховици при тях вече и знам че няма да има проблеми след това

www.ftm-bg.com
www.vi-pec.ftm-bg.com/ Единствен официален представител за България на моторна електроника Vi-PEC
www.vi-pec.ftm-bg.com/ Единствен официален представител за България на моторна електроника Vi-PEC
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Ама аз точно това имах предвид. Ако не си майстор, после ходиш по майстори...
. То и аз имам електрожен, който ползвам от време на време, но за по-сериозни заварки си търся майстор, че мойте парапетни конструкторски умения не са достатъчни
.

It's not who You are, it's who You know...
- viper
- Crash Master
-
Аз имам само предното парче (Пешо, акъл няма да ти дойде никога
). Да се надяваме, че при монтажа всичко ще дойде на място. Като го монтирам ще пиша 

15 мнения
• Страница 1 от 1