Моля дайте съвет!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Моля дайте съвет!

Мнение от err0r » 26 Юли 2003, 18:58

Здравейте фенове!
Днес обикалях с баща ми из Горубляне и там в една авто къща се влюбих в едно е30 318i Touring тъмно зелено 90 година ляти джанти, ел. пакет. Просто ми хареса много! Дайте съвети като ходим пак да питаме за цената (защото днес собственика си беше тръгнал по-рано) за какво да гледаме и колко да дадем!
Благодаря ви предварително!

П.С. БМВ-то, което видяхме евентуално ще замести Пасата, който баща ми кара в момента! Стискам палци! :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 26 Юли 2003, 19:20

Bratle dai mu okolo 6000 leva i prosto viz kompresiata drugo i da e preebano 6e razbere6 kato q kara6 10 metra.P.S. Ma6inata e mnoo dobra SPEED IS WHAT U NEED[/list]

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 26 Юли 2003, 19:26

В обявата пишеше, че я дават за 4150 или нещо от сорта... не беше повече от 4300! Единственото, което нямаше е шибидах и хидравлика на волана. Но, иначе нямаше забележки!!!
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 26 Юли 2003, 20:06

520i написа:Bratle dai mu okolo 6000 leva

за толкова ще си купи Е36 ...

старши ентусиаст
Аватар

по тая

Мнение от Любо Мегов » 27 Юли 2003, 1:25

по тая логика колко ли трябва да струва мойта ??

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 27 Юли 2003, 1:43

Знаеш, че има автомобили и автомобили :wink:
Няма сравнение м/у твоето и едно Е30 за 2500лв... нали?! Лошото е при теб, че трябва да я купи някой фанатик на темата Е30 и запазен автомобил, за да можеш да и вземеш парите, които заслужава - иначе никога!

Говорех в стандартния случаи с 99% от покупко/продажбите на автомобили!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Моля дайте съвет!

Мнение от Ivan » 27 Юли 2003, 8:34

err0r написа:Здравейте фенове!
Днес обикалях с баща ми из Горубляне и там в една авто къща се влюбих в едно е30 318i Touring тъмно зелено 90 година ляти джанти, ел. пакет. Просто ми хареса много! Дайте съвети като ходим пак да питаме за цената (защото днес собственика си беше тръгнал по-рано) за какво да гледаме и колко да дадем!
Благодаря ви предварително!

П.С. БМВ-то, което видяхме евентуално ще замести Пасата, който баща ми кара в момента! Стискам палци! :)

ще ти дам моето мнение, което е базирано на покупката на комби, но с друг двигател преди 1 година ;-)

според мен около 4000 е реалната максимална цена, която струва колата и то само ако е в наистина перфектно (за годините и километрите) състояние, имам предвид да е поддържана културно, защото иначе е безсмислено да се купува (ще ти излезне златна или ще ти създава много ядове). не забравяй, че колата е и без екстри, които по принцип помпат цената, а липсата в твоя случай може да е повод за пазарлък. освен това 318 е с двигател М40, който е популярен като един от несполучливите (доколкото реномирана фирма като БМВ изобщо може да си позволи да пусне такъв на пазара). проблемите му са свързани предимно с хидравличните повдигачи (тракат) и не са болка, ако се сепва хубаво масло!

това за сега, ако има и друго - питай!
"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 27 Юли 2003, 11:12

Иване, благодаря ти много! Май само ти даде смислен отговор на въпроса ми с цел да ми помогнеш...
Исках да питам какво не му харесвате на M40? Според мен е супер (мое лично мнение)... Апък и цвета на колата ме кефи - тъмно зелен металик, оригиналните ляти джанти, на които съм фен, почти чисто нови гуми Мишлин... Найстина малко е тъпо без шибидах, но за сметка на това вътре всичко с електриеско задвижване... Апък и на волана се дразня защото е от старите - 4 лъча, но може да се смени с по-спортен...
Апък аз друго имам певдвид с покупката на комби - по-добра акустика за по-силен бас! :) Младичък съм още и си ме влече тая работа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i Touring 95'
Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring

Мнение от Momcho » 27 Юли 2003, 12:22

Е тука съм съгласен с теб!! :wink: В това комби каква музика можеш да си наточиш само ти си знаеш :wink: .Преди около 4 месеца и аз бях на вълна Туринг,ама не можах да намеря добър купувач за моята.Вече бях навил баща ми да ми помогне малко с парите,ама хората които идваха да гледат колата ми говореха само глупости(малък дай да ти дам 2000лв. ида те отървам :twisted: )!Честно да ти кажа на един даже му скочих на бой - баси кво искат те.да карат БМВ в много добро състояние за 2000лв.Но както и да е,това няма значение.И според мен 4000лв са много добра,дайе максимална цена за такава кола,но ти си знаеш все пак.Само внимавай с мотора.Моят от две години ми чука като дизелче :D :D :D .Единственото спасение за него е нови повдигачи,ама няма пари сега :wink: Желая ти успех все пак ако тръгнеш да я пазариш :wink: :wink: :wink:
Изображение
89' E30 316i; 91' E36 320i; 95' E34 520i Touring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivan » 28 Юли 2003, 6:00

err0r написа:Иване, благодаря ти много! Май само ти даде смислен отговор на въпроса ми с цел да ми помогнеш...

за нищо :oops:
нали товя е целта на занятието ;-)

err0r написа:Исках да питам какво не му харесвате на M40? Според мен е супер (мое лично мнение)

аз нямам особен опит с този мотор, но той доста е дискутиран и можеш да се разровиш за стари мнения с функцията ТЪРСЕНЕ

err0r написа:... Апък и цвета на колата ме кефи - тъмно зелен металик, оригиналните ляти джанти, на които съм фен, почти чисто нови гуми Мишлин... Найстина малко е тъпо без шибидах, но за сметка на това вътре всичко с електриеско задвижване... Апък и на волана се дразня защото е от старите - 4 лъча, но може да се смени с по-спортен...
Апък аз друго имам певдвид с покупката на комби - по-добра акустика за по-силен бас! :) Младичък съм още и си ме влече тая работа...

щом те кефи на вид колата, закарай я в някой сервиз да направят инспекция - да премерят компресията, да я вдигнат и проверят за течове, окачването и пр. ако не те сплашат с някой скъп за отстраняване проблем - вземай я (стига да се спазарите за цена, която те устройва). а за музиката ... и аз не се имам за стар, но не съм си напълнил багажника с боксове :shock: :D . в това отношение туринга е перфектен - има голям обем и не е отделен с плътна преграда (освен ако не си направиш кора с високоговорители, което не е никак лош вариант, но кората трудно се манипулира особено след като свикнеш на щоричката - аз имам кора и мога да ти помогна да си направиш ;-) ) и направо плаче за сандък/-ци :D

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 28 Юли 2003, 11:10

Иване, радвам се че и тука сме на едно мнение! Аз не се оплаквам от М40 -> все пак съм джиткал на бащата 318ката и ..... чесно казано съм пре доволен... :) Няма какво да му мислим... още днес или утре ще я закараме в някои сервиз да си дадат мнението :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Astor » 29 Юли 2003, 1:52

Аз имам една бройка, която доста прилича на тази, за която питаш 8) . Има неща, които са по важни от "дупка в тавана", като екстра за едно BMW. М40 е мотор, който може да носи наслада, така че не му се плаши толкова. Хубаво е да закараш колата в сервиз, в който са виждали BMW и преди това. Аз ходих в един BOSCH сервиз за диагностика на двигател. Доволен съм. Аз имах проблеми с термоста, водна помпа, тампоните на амортисиорите, но това са нещя, които след 13 годин е нормално да си отиват, ако не се лъжа. Ако цената те кефи и си го решил, че това е колата, мисля че няма да сбъркаш.
Изображение

BMW 318i touring E30 '90

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 29 Юли 2003, 12:28

Благодаря, че ни дадохе надежда (на баща ми и на мен) за конкретния автомобил! Само ще изчакаме купувача на Пасата да прехвърли парите и ще ходим дасе спазарим нещо със собственика на БМВ-то :) Пък дано този път случим с колата...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivan » 30 Юли 2003, 18:42

Astor написа:Ако цената те кефи и си го решил, че това е колата, мисля че няма да сбъркаш.

Астор не се беше мяркал насам от цифра време, но веднага надуши темата и даде мнение, е което съм напълно съгласен :D

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Мнение от Ludmil » 05 Сеп 2003, 15:28

Ot godina i polovina karam takova zverche s M40 dvigatel i niamam oplakvania.
Napylno podkrepiam mnenieto na Astor za proverka na termostata - mnogo chesto defektira i istava otworwn. Cenata na termostata e okolo 15-20 lv a ako e defekten moje da se pazarish za smykvane na cenata.

Следваща

Назад към E30