Steering...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Steering...

Мнение от kam_tod » 03 Авг 2006, 14:24

Абе като съм на първа или на задна и маневрирам, като вътртя геврека и се чува един лек, едва доловим, странен шум, като че ли нещо меко трие в друго нещо, не мога да го обясня... Има хидравлично масло, на по-висока скорост, не се чува, явно при бавно движение, усилието върху кормилната система е по-голямо. Има ли някой идея какво може да е? Иначе няма никакви допълнителни усилия при въртене на волана, но този шум започва да ме притеснява.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 03 Авг 2006, 22:51

Абе да ти кажа, аз досега кола с хидравлика не съм имал (но съм карал де) и на място като се върти геврека ми се струва че се товари хидравличната помпа. Отвътре не знам, но отвън често съм чувал един специфичен звук. Може и това да е, знам ли?
It's not who You are, it's who You know...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 04 Авг 2006, 9:41

Да, ама преди го нямаше :uups:
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 04 Авг 2006, 10:26

kam_tod написа:Да, ама преди го нямаше :uups:

Споко щом не свири имаш още километри преди рециклиране :winky:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 04 Авг 2006, 11:36

Какво се рециклира?

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 04 Авг 2006, 11:41

kam_tod написа:Какво се рециклира?

Помпа или рейка, а в някой случай и двете, или пък си взимаш втора ръка то кат пари е горе долу едно, но не му се плаши има време до тогава, за да я запазиш по дълго не я навивай до крайно положение :winky:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Авг 2006, 11:41

Принципно рейката подлежи на рециклиране , помпата също, но най вероятно при теб шума който чуваш е от натоварване на помпата.
Виж си маслото на хидравликата,има един момент в който като намалее,це получава един странен шум при навиване на волана ,като на място е значително по силен :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 04 Авг 2006, 15:02

Масло има, щото го следя редовно. То има малък теч, та доливам от време на време. По принцип не става въпрос за навиване докрай, това не го правя, защото знам, че е вредно. Става въпрос, че като съм на място или леко отлепям да тръгна и въртя геврека, се чува нещо като леко жужене, точно при завъртането в съотвтната посока и вреднага спира като спра да въртя.

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 04 Авг 2006, 17:46

kam_tod написа:Масло има, щото го следя редовно. То има малък теч, та доливам от време на време. По принцип не става въпрос за навиване докрай, това не го правя, защото знам, че е вредно. Става въпрос, че като съм на място или леко отлепям да тръгна и въртя геврека, се чува нещо като леко жужене, точно при завъртането в съотвтната посока и вреднага спира като спра да въртя.

Почнала е да заминава полека, а иначе къде имаш теч по рейката или по помпата?

В направи си сам Дилян е писал как се сменят втулки на рейката, ако изкаш поразгледай :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Авг 2006, 18:19

така и така сме на тая тема, от къде ще ми препоръчате да си купя масло за хидравликата :) ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 05 Авг 2006, 0:25

[steeN] написа:така и така сме на тая тема, от къде ще ми препоръчате да си купя масло за хидравликата :) ?

Е това вече е интересен въпрос, ама въпроса не е от къде а какво масло, щот и мойто прилича на нещо средно между боза и айран ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Авг 2006, 3:33

dexron ii
пак си ти на ход :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 05 Авг 2006, 12:36

[steeN] написа:dexron ii
пак си ти на ход :lol:

Това е марката на маслото нали ? И още един върос, от къде се иточва маслото, щот гледах за пробки ама уви нещо не намерих, единствения вариант ми се видя с отвиването на маркучите ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sheyn » 07 Авг 2006, 9:59

Има пробка и се намира "доста трудно" (поне за мене де). На М40 е малко в ляво и нагоре от картера. Това е гледано по посока на движение. Мисля че се развиваше със 17-ка тръбичка или ключ.

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 07 Авг 2006, 11:34

sheyn написа:Има пробка и се намира "доста трудно" (поне за мене де). На М40 е малко в ляво и нагоре от картера. Това е гледано по посока на движение. Мисля че се развиваше със 17-ка тръбичка или ключ.

Тва върху рейката да го търся нали ?
Изображение

Следваща

Назад към E30