Богата горивна смес - дали ?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Богата горивна смес - дали ?

Мнение от amd » 25 Юли 2006, 23:06

От известно време насам с баща ми забелязахме едно странно явление на колата ми - като изрежа здраво мотора и отзад хвърля стабилно черен пушек. Допускам част от пушека да е от гумите (като я завъртя :lol: ), но има и от ауспуха. Това ме навежда на мисълта, че горивната смес е богата. Странното е, че колата има съвсем нормален разход - около 8 извънградско и около 10 градско с бензин 95H и чат-пат някоя добавка. Значи не би трябвало да е богата сместа. Колата върви много, въобще не усещам никакви дефекти при вървежа - сменени филтри, всички масла, свещи BOSCH SUPER 4 PLUS (4 електрода), развномерен ход на мотора. Единствено разходомера стои на максимум като карам с постоянна скорост, а при отпускане и натискане на газта мърда, но е сменяно таблото с такова от троен стоп (М40) и може от там да идва несъответствието. Няма как да се регулира L-jetronic-a, само диагностика май може да му се прай :mhihi: Масло - въобще не мърда, не би трябвало да гори. Да не би да съм давал повечко газ докато е била още студена колата и затова да е била богата сместа, а после като загрее да се нормализира? Тук градът е доста ситен и целия го изминавам докато загрее колата (а тя бързо загрява :mhihi: ). Ако има идея някой да сподели има ли нужда да се притеснявам.
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Мнение от Ludmil » 25 Юли 2006, 23:13

Ако горивната смес ти е богата ще имаш опушване на свещите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 25 Юли 2006, 23:21

Според мене може да е от износени или втвърдени гумички на клапаните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 25 Юли 2006, 23:28

виж ауспуха дали е черен, бръкни с пръст (отначало нежно с леки въртеливи движения :mhihi: ) и виж дали ще си изцапаш пръста със сажди - ЧЕРНИ и НЕ трябва да са МАЗНИ. Ако е така - богата смес. Също може и да форсираш на място при загрят мотор - гледай цвета - ако е черно - смес, ако е сивкаво синьо - масло.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Юли 2006, 1:09

загряваш колата, спираш, форсираш мнОгО и пускаш газта, гледаш назад :) ако изплюе облак сажди да като върнеш газта е това което си мислиш. ако има изпушване при палене е другото, което предположиха колегите...

(отначало нежно с леки въртеливи движения)

да не си го прочел в haynes това :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 26 Юли 2006, 3:18

Според мене ви се струва! :mhihi:

Назад към E30