Съвместимост ?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Съвместимост ?
Та въпросът ми е следния, мога ли да извадя чипа от стандартното еку на 325 - ца и да го бодна на 320 и двете с Л-джетроник и ако не става мога ли до го сменя цялото еку барабар с чипа!!! И не на последно място има ли смисъл от таз маниполация ?
П.С. То май тоз върос е малко тънък, ама нали си падам експериментатор
, благодаря предварително 
П.С. То май тоз върос е малко тънък, ама нали си падам експериментатор

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
1. 325-ца и изобщо М20Б25 с L-Jetronic заводско няма
2. (не съм мноо сигурен) ама вътре в джетроника няма "чип", т.е. чип тунинга не е възможен, щото таблиците и т.н. не са на някъв софтуер записан на еепром(или там кво е) а изчисленията са един вид аналогови
ако греша някой по-запознат да ме поправи

2. (не съм мноо сигурен) ама вътре в джетроника няма "чип", т.е. чип тунинга не е възможен, щото таблиците и т.н. не са на някъв софтуер записан на еепром(или там кво е) а изчисленията са един вид аналогови

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Sami99
-
Street Disorder Workshop
-
b2 написа:
Сгреши има м20б25 с л-джетроник /двон стоп

Ге-а пробвай ама си мисля че няма смисъл без дюзи и колектор от б25

street disorder workshop

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
b2 написа:1. 325-ца и изобщо М20Б25 с L-Jetronic заводско няма
Аз това питах, щом мислиш че няма чип дали мога да сменя цялото еку!!! Иначе 320 е с ЛУ-джетриник или ЛЕ-джетроник, а за еку-то от 325 - цата не знам въобще с какъв инжекцион се правени, нямам инфо!!!
Sami99 написа:b2 написа:
Сгреши има м20б25 с л-джетроник /двон стоп![]()
Ге-а пробвай ама си мисля че няма смисъл без дюзи и колектор от б25
Що бе нали дюзите по идея имат някъв ресурс в повече, и едвали разликата м/у М20Б20 и М20Б25 в дедита е голяма, поне така си мисля!!!
П.С. утре ще разколачвам и ще съм по наясно

Sami99 написа:b2 написа:
Сами, двойния стоп са с Мотроник 1.0 Basic или 1.1.

ge_a написа:Що бе нали дюзите по идея имат някъв ресурс в повече, и едвали разликата м/у М20Б20 и М20Б25 в дедита е голяма, поне така си мисля!!!
Разлика в дебита на дюзите е от порядъка на 20-25% (при съответното налягане)...Не забравяй,
че стойностите в таблиците са съобразени с дюзите,дебитомера и ред други специфични характеристики на
съответния двигател. Така, че без съответните дюзи ( + регулатор за налягане на горивото) и дебитомер
работата няма да клони към положителна. Но точно тази конверсия, която си замислил ти ми се вижда
по-скоро химера, отколкото реалност. Но понеже видях, че си падаш "експериментатор" , експериментирай.

Driver's Racing Team
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
lowdriver написа:Sami99 написа:b2 написа:
Сами, двойния стоп са с Мотроник 1.0 Basic или 1.1.ge_a написа:Що бе нали дюзите по идея имат някъв ресурс в повече, и едвали разликата м/у М20Б20 и М20Б25 в дедита е голяма, поне така си мисля!!!
Разлика в дебита на дюзите е от порядъка на 20-25% (при съответното налягане)...Не забравяй,
че стойностите в таблиците са съобразени с дюзите,дебитомера и ред други специфични характеристики на
съответния двигател. Така, че без съответните дюзи ( + регулатор за налягане на горивото) и дебитомер
работата няма да клони към положителна. Но точно тази конверсия, която си замислил ти ми се вижда
по-скоро химера, отколкото реалност. Но понеже видях, че си падаш "експериментатор" , експериментирай.

Наистина ако смениш само ЕКУ без дебитомер, колектори, инжектори и регулатор (на 320 е 2.5, на 325- 3.0 бара) дори може да обедниш сместа, щото pulse width-a е изчислен за големите инжектори и то на 3бара
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
lowdriver написа:Разлика в дебита на дюзите е от порядъка на 20-25% (при съответното налягане)...Не забравяй,
То поголемия въпрос е дали въобще чиповете от едното Еку тръгват на другото? Дебитометрите са еднакви щот втората 316-ка я зехме с разцепен дебитомер и впроцеса на търсене така и не намерих, и сложих от м20 и работата заспа, можеби имат разлики в това колко е натегната пружината на самия него но още не съм го установил!!!
А за подмяна на дюзите с такива от М20Б25 кво ще кажеш, дали тогава таблицата ще съответства? На един приятел с М20Б23 три от дюзите са от самия мотор а другите три са от М50Б20 и колата работи нормално, а дали са еднакви дюзите не знам !!!

Не четеш...
При различна системата за управление, мислиш ли, че ще стане?
Колкото до дюзите, има един по-лесен начин от налучкването...взимаш номера на инжектора,отваряш
този ( http://users.erols.com/srweiss/tableifc.htm ) сайт и гледаш дебит и съответстващото налягане.
Иначе, дюзи от М50Б20 пасват идеално на М20Б25 (минимална разлика от около 1.8%)...разни хора казват,
че двигателя работел като "електромотор" с тях.
При различна системата за управление, мислиш ли, че ще стане?
Колкото до дюзите, има един по-лесен начин от налучкването...взимаш номера на инжектора,отваряш
този ( http://users.erols.com/srweiss/tableifc.htm ) сайт и гледаш дебит и съответстващото налягане.
Иначе, дюзи от М50Б20 пасват идеално на М20Б25 (минимална разлика от около 1.8%)...разни хора казват,

Driver's Racing Team
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
lowdriver написа:При различна системата за управление, мислиш ли, че ще стане?
Де да знам, за ся всичко е в името на науката и за тва се допитвам до вас

lowdriver написа:Колкото до дюзите, има един по-лесен начин от налучкването...взимаш номера на инжектора,отваряш
Ако можеш да ми кажеш какви са дюзите на М20Б25 ще си направо супер, за да мога да ги сравня с тези които са на колата

и още един въпрос ако сменя и дюзите и регулатора, тогава дали звучи по смислено ?

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
А някой знае ли къде да проверя от ква кола са били Еку - тата, имам три като на едното е написано с маркер 325i а другите не мога да ги разгадая!!!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
напиши им номерата тук, може да измислим нещо 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
[steeN] написа:напиши им номерата тук, може да измислим нещо
Дай инфо де ко се стискаш

Ето ги :
0 261 200 081 - тоз е надписан с маркера
0 260 002 014 и
0 261 200 073
Ако ги разгадаеш ще черпа

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
имам аутодата 2004 някъде из инсталациите и утре ще я инсталирам и ще погледна... в същност, ако ти я откриеш някъде може и сам да провериш
. ако пък си намериш bosch esi tronic ще е най-добре. предполагам някъде из торентите ще ги има.
в крайна сметка за какво са ти тези еку-та
п.с. сещам се за още два варианта, ЕТК? и realoem.com?

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
[steeN] написа:имам аутодата 2004 някъде из инсталациите и утре ще я инсталирам и ще погледна... в същност, ако ти я откриеш някъде може и сам да провериш. ако пък си намериш bosch esi tronic ще е най-добре. предполагам някъде из торентите ще ги има.
То от тези Еку-та тръгна цялата тема, идеята е дали не мога да извада прома от едното и да го набия в другото

За аутодатата не се бях сетил, а ЕТК така и още не съм си го инсталлнал, мерси

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2