Тунинг на ГНП за М21Д24
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
Тунинг на ГНП за М21Д24
Колеги, вчера на пазарчето на Мусагеница гледам едно бяло Е30 и отзад на капака пише "325TD". Викам си, бре, какъв ще е па тоя екземпляр! Вътре си седи един човечец и си гледа напред. Чукам аз на стъклото и му викам - отвори капака да го видя тоя двигател, бе колега! Той взе да мрънка нещо, че двигателя е 324тд и т.н., а колата с тия цифрички и буквички отзад така си я бил взел преди 1.5 - 2 години. Нищо, викам, отвори и запали да го видим тоя двигател. Запали той и като отвори предния капак, какво да видя - М21Б24 с турбо, малко по-старото изпълнение (колата е '88 г.), но... с механична ГНП с жило!!! Не можах да повярвам... Казвам му - каква е тая помпа, бе? Той вика - така си я купих. И до сега се чудя толкова ли е просто да се смени електрическа с механична ГНП. Нали я управлява компютъра, чете датчици, чете "умната дюза", чете потенциометъра на педала за газта. Е*ах му мамата, тоя ме разби! Ма нищо не знаеше човека, така си я е взел! А иначе куплунга за кабела на плочката на ел. помпата си стоеше празен. Нормално е, че се оплака, че не му работи оборотомера и разходомера, ама се похвали, че има "часовник" за налягането на турбото
Другото, което се оплака е, че дори на дълъг път не можел да свали разхода под 8.5
Ясно защо... Не, такова изпълнение дори и не съм си помислял, че може да се получи, щото и аз преди време си имах проблеми с помпата, ама както казва народа (и особено по Врачанския край) "Всичко е от зор!". Та от зор са правени тези тунинги с помпата, няма от какво друго. Стана ми жал за човека и за колата, ядосах се на българската мизерия, дето ни кара да правим неща, за които сигурно и в БМВ не подозират, че може да се направят!

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
1 мнение
• Страница 1 от 1