Диференциални масла
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Диференциални масла
Минах преди седмица до магазина на "Тиримпорт" на Оборище да питам за масло за диференциала. Първо каката беше тотално неориентирана, обяснявам и че сигурно ще пише "Limited Slip" ала-бала ма тц - трябваше аз да ги прегледам и да река
- е тва дето пише 'Hypo-Synt LS 75w-90' - кач пара?
- амиии ... изчакайте да видя ... това го има само наливно и не е в наличност ма като го поръчаме ше дойде до 2 дни от Бургас (или Варна беше?) и струва 62 лева литъра.
- ??! (наум: "Моля? Ебах го у маслото!") а на глас: А нямате ли някаква алтернатива, щото са ми разправяли че има някакво за LS диференциали което е 30 лева литъра?
следва 3 минути цъкане по програмата (досега бяхме по книжен каталог) и ми предлага DEXRON II
- тука вече рекох "мерси" и си тръгнах.
После в магазина на 'Сенакс' на Ботев намерих масло на Liqui-Moly за LS diffs, пак пълна синтетика, само че 75W-140 (което е съществено по-добре като вискозитет) и не наливно ами в бутилчици с човчици. 58 лева.
Е, как са си земеш Мотул при тая ситуация?
Мога само да съжалявам, че не си поръчах по оня приятел от щатите 1л RedLine за малко под $8, ма нека се мъчат капиталистите с тия цени.
- е тва дето пише 'Hypo-Synt LS 75w-90' - кач пара?
- амиии ... изчакайте да видя ... това го има само наливно и не е в наличност ма като го поръчаме ше дойде до 2 дни от Бургас (или Варна беше?) и струва 62 лева литъра.
- ??! (наум: "Моля? Ебах го у маслото!") а на глас: А нямате ли някаква алтернатива, щото са ми разправяли че има някакво за LS диференциали което е 30 лева литъра?
следва 3 минути цъкане по програмата (досега бяхме по книжен каталог) и ми предлага DEXRON II

После в магазина на 'Сенакс' на Ботев намерих масло на Liqui-Moly за LS diffs, пак пълна синтетика, само че 75W-140 (което е съществено по-добре като вискозитет) и не наливно ами в бутилчици с човчици. 58 лева.
Е, как са си земеш Мотул при тая ситуация?
Мога само да съжалявам, че не си поръчах по оня приятел от щатите 1л RedLine за малко под $8, ма нека се мъчат капиталистите с тия цени.

.
Ами аз си купих от ДАРУ, от тяхното наливно за шпер диференциали MSP се водеше, 38лв/литъра беше.
Друг е въпроса че каквито са мошеници навсякъде не е ясно какво ще ти налеят
но смятам че няма проблем
Друг е въпроса че каквито са мошеници навсякъде не е ясно какво ще ти налеят

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
мотула струва 28лв 2л.
лимитед слип 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Юзър написа:мотула струва 28лв 2л.лимитед слип
28 лева - 2 литра - значи още има надежда да не наливам течно злато в диференциала

И кой е тоя мотул (точно име на маслото ако може) и отгде го пазаруваш.
И аз очаквах нещо такова, но тъз кака на Мотулницата до Оборище ми попари надеждите (че и с тоя DEXRON накрая направо ме уплаши, кво ше продаде на някой ако си няма елементарна представа кое за какво е)
- ///Явор
- Летящия холандец
-
при ники златков,"проспийд"
9653280

BAYRON написа:във всяка масларница на кастрол имат масла за БМВ даже БМВ си пише и е около 22-25 лв
Шъ прощаваш батка, ама аз нещо на Castrol-ите вече съм им изгубил вяра. Особено след едно ходене до Варна с газ-до-долу и BMW масло 10w-40 закупено от Вари.
То всъшност ще е по-правилно да се каже че на 10w-40-ките за през жегата лятото вече им нямам вяра

Иначе веднъж се изръсих за Castrol TWS и не ме let-на down, ама 28 лева на литър ми идва у повече.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
ма темата нали беше за диференциални ,а не за моторни масла 

BAYRON написа:имено де за кастрол деферециални масла аз говорех и той не хареса марката
Не е точно марката, има и нещо друго. Може би съм неоправдано мнителен, ама имам задръжки към масларниците и наливните масла. Предпочитам "бутилирани" масла, закупени от магазин на вносителя или някой "виден" дистрибутор (както например Prospeed е "виден" дистрибутор на Мотул в София)
- ///Явор
- Летящия холандец
-
пробваш или експериментираш 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2