проблем с мотора

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем с мотора

Мнение от bmwuser » 27 Мар 2006, 20:40

здравейте всички
имам проблем с двигателя има едно чукане от вида ч-ч-ч-ч-ч-ч-ч-ч един приятел го слуша и каза че е от повдигачите и аз отидох при майстор да го види той каза че е биелен болт но аз проверих и на друго място за диагноза и ми казаха че е от повдигачите защото билен болт се чувал силно и някак си на метал а моя двигател не се чувал така, а и ако бил болт щяло да се промени и работата на двигателя и нямало да работи равномерно и аз се върнах при първия майстор отворихме капака на клапаните обаче всичките повдигачи си бяха наред разпределителниая вал също няма язви и не е наранен е личи си че е работил но не личи да е износен кубилиците също са наред според майстора сменихме маслото с минерално и по гъсто 15в40 или 45 и се оправи временно и майстора каза че може да е маслената помпа и днес ходих до друг майстор да я види той каза че за него е бутален болт и като като се дигнела температурата се поукротявало чукането защото метала се разширявал и уплътнявал луфта другото интересно е че колата трудно прави повече от 5200 или 5500 оборота в движение сякаш глъхне след това

вече съм тотално объркан и не знам на кой да вярвам и на кой не всеки казва различно някой ако е имал такъв проблем или има идея какво може да е ще съм му благодарен да сподели а щях да забравя двигателя е м40б16

Назад към E30