Моля за малко помощ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Новини
-
Моля за малко помощ
Проблем с температурата.
316-ката загрява твърде бавно ми се струва. Може и половин час да съм я карал и пак не духа кой знае колко топло от парното. Температурата просто катери едвам едвам.
Двете възможности са ясни - термостат или вискосъединителя на перката обаче как да разбера кое от двете е?
Помагайте, колеги
316-ката загрява твърде бавно ми се струва. Може и половин час да съм я карал и пак не духа кой знае колко топло от парното. Температурата просто катери едвам едвам.
Двете възможности са ясни - термостат или вискосъединителя на перката обаче как да разбера кое от двете е?
Помагайте, колеги

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
еееее Асенчо-сан.смени термостата ве 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
моя вискосъединител като се счупи - перката се въртеше но сравнително бавно (това за жалост трудно се вижда с просто око) и като вкарам 2-3 пръста между "спиците" се спираше на ръка
точно с ръка не е уместно да пробваш но вземи нещо което да се чупи сравнително лесно (от сорта на клечка за зъби само че по-дълго) и пробвай да спреш перката - ако спре лесно значи виското е чао.... другото което трябва да се провери е на угасен двигател дали има луфтове във виското - демек дали се клати насам натам...
ако се окаже че е здраво е добре да се провери при каква температура зацепва (ако е в изправност и не е зацепен - се спира лесно с ръка, ако е зацепен - не може, или поне е толкоз трудно че си рискуваш пръстите)
когато термостат-а отвори пълни вътрешния кръг с вода - разбира се че е отворил като стиснеш някой маркуч от вътрешния кръг - ако е топъл и твърд (как звучи само
) значи тече вода по него - демек термостат-а е отворил - прайш една бърза сверка със стрелката на температурата и така разбираш дали отваря и ако да, кога точно отваря термостат-а ! номера с тенджерата се оказа не много ефикасен (:

ако се окаже че е здраво е добре да се провери при каква температура зацепва (ако е в изправност и не е зацепен - се спира лесно с ръка, ако е зацепен - не може, или поне е толкоз трудно че си рискуваш пръстите)
когато термостат-а отвори пълни вътрешния кръг с вода - разбира се че е отворил като стиснеш някой маркуч от вътрешния кръг - ако е топъл и твърд (как звучи само

3 мнения
• Страница 1 от 1