Проблем с фаровете

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с фаровете

Мнение от Niko M3 » 07 Окт 2005, 20:00

хора помагайте, късите са ми като свещички :help:

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 07 Окт 2005, 21:12

виж крушките да не са ти слаби!! а се носи слух че фаровете на е30 с лупи светели по слабо от тези без лупи аз не сам имал такав проблем въпреки че съм с лупи ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti

Мнение от Milcho » 07 Окт 2005, 22:15

Niko M3 и при мен е така. Късите бяха много зле. Сменихме лампите със ксенон - още по-зле (спирахме на пътя да ги сеним със старите). Преди няколко седмици отворихме единия фар да видим нещо ще може ли да се направи и какво стана... Първо пробвахме да махнем лупата, обаче без нея е по зле и от джобно фенерче. После извадихме (умишлено счупихме :uups: ) отражателя и ... О, щастие имаме подобрение :) И наистина не е кой знае какво, но разликата е забележима и сега свети по-добре, макар че отвън фара изглежда черен. Въпреки това не те съветвам да правиш така, защото после няма как да се оправи фара.
Сега ще поръчаме два нови. Дано с тях е по-добре.

М40 Forever
Аватар

Мнение от Малкия » 07 Окт 2005, 22:17

Mа бате ти не си ли с Е36 щот има разлика :roll: А кав ксенон си пробвал че не си доволен че тука имаме една с ксенон и направо ден прави :roll:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 07 Окт 2005, 22:24

Viper_one написа:... Сменихме лампите със ксенон - още по-зле (спирахме на пътя да ги сеним със старите)...

Сменили сте ксеноновите с обикновенни на пътя?
Viper_one написа:... После извадихме (умишлено счупихме ) отражателя...

И сега без рефлектор (отражител както му викаш ти) свети по-добре?

Уелкъм ту дъ мейтрикс...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Milcho » 07 Окт 2005, 22:29

Малкия, Е30 е колата, аз съм написал. Пък ксенона май си беше някакво менте :help:
Error, да на пътя ги смени баща ми със старите лампи. Нещо нередно ли има?
Извинявай се, че съм написал оражател :uups: Рефлектора махнахме. И пак, да без рефлектор свети по-добре.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 07 Окт 2005, 22:36

Viper_one написа:Error, да на пътя ги смени баща ми със старите лампи. Нещо нередно ли има?

Ами ксенона е една система, дето едва ли на пътя ей така ще я демонтираш и ще върнеш старите крушки... По-скоро сте били със сини такива до момента и просто сте сложили пак белите...?
Viper_one написа:Извинявай се, че съм написал оражател :uups: Рефлектора махнахме. И пак, да без рефлектор свети по-добре.

С колко зор се отлепва рефлектора от стъклото? Винаги съм си мислел, че е почти невъзможно, освен ако не се нагрее зверски. И как сте го счупили, та да остане здраво стъклото?
Изображение

М40 Forever
Аватар

Мнение от Малкия » 07 Окт 2005, 22:39

не е важно да се нагрява чак толкова всичко е в прерязването на лепилото или силикона които държи стъклото кам рефлектора дори на лупите има нужда от поялник ;) защото има лек пласмасов ръб :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 07 Окт 2005, 22:44

не се карайте за фарове, бе... мойте светят перфектно! не съм ги и пипал, ама нещо не ми работят копчетата за настройки на височината, некой знае ли от какво е?
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

М40 Forever
Аватар

Мнение от Малкия » 07 Окт 2005, 22:51

kam_tod написа:не се карайте за фарове, бе... мойте светят перфектно! не съм ги и пипал, ама нещо не ми работят копчетата за настройки на височината, некой знае ли от какво е?
споко тва с регулирането почти при всички не работи трябва ръчно ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Milcho » 07 Окт 2005, 23:00

Сори за объркването с ксенона. Имам предвид сини лампи.
А за рефлектора мога да кажа, че доста лесно го махнахме. Просто счупихме пластмасата и много лесно излезе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 07 Окт 2005, 23:23

Малкия написа:
kam_tod написа:не се карайте за фарове, бе... мойте светят перфектно! не съм ги и пипал, ама нещо не ми работят копчетата за настройки на височината, некой знае ли от какво е?
споко тва с регулирането почти при всички не работи трябва ръчно ;)

доволен съм!
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

Назад към E30