Смяна на сегменти?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Смяна на сегменти?
Колата е Е30 320i двоен стоп '85 година, седан, М20B20 с L-Jetronic
Може ли да се свали капака на картера за да се развият биелите с цел да се извадят буталата за да се сменят сегментите БЕЗ ДА СЕ СВАЛЯ МОТОРА И СКОРОСТНАТА КУТИЯ?
Според майстора ми трябва да се свалят неможело без.
Може ли да се свали капака на картера за да се развият биелите с цел да се извадят буталата за да се сменят сегментите БЕЗ ДА СЕ СВАЛЯ МОТОРА И СКОРОСТНАТА КУТИЯ?
Според майстора ми трябва да се свалят неможело без.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
Може! Ма, тряа да свалиш барем предния мост и жилото за ръчната спирачка. Жилото за всеки случай
А, ако не свалиш предния мост, ще тряа да сваляш мотора и пак действаш през картера. По-мързеливо, нема 

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Въобще не можеш да извадиш буталата без да свалиш главата ( поне ако буталата са цели
) А за слагане на нови сегменти през картера трябва да идеш при някои наистина много добър маистор

0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18

ГИНЕКОЛОГBESSNIA написа:А за слагане на нови сегменти през картера трябва да идеш при някои наистина много добър маистор![]()
П.С. Не можах да се сдържа

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- b2
- старши ентусиаст
-
Стига глупости бе приятели, много ясно главата е свалена, ама човека ми каза че картера неможе да се свали и трябвало мотора да се вади.
Кажете кво да правим кое е по-лесния вариянт?
Кажете кво да правим кое е по-лесния вариянт?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Те хората ти написаха.. или двигателя се вади или се маха предния мост... твоя майстор може да си избере кое му е по-лесно
Ама по принцип по-голямата хамалогия накрая излиза че е по-лесно... аз лично бих предпочел да махна двигателя... не е много трудно
Пък и като махнеш двигателя ще можеш на спокойствие да работиш че и някоя друга полезна работа да свършиш
Дилян Пенчев

Ама по принцип по-голямата хамалогия накрая излиза че е по-лесно... аз лично бих предпочел да махна двигателя... не е много трудно

Пък и като махнеш двигателя ще можеш на спокойствие да работиш че и някоя друга полезна работа да свършиш
Дилян Пенчев
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Кажи му на маистора само да надигне двигатела без да го откачва от скоростите и без да го вади от колата,само да отвие тампоните към моста. И ти си намерил един майстор.
Я го избазикаи ,че трябва да свали моста и да извади двигатела отдолу да видим кво ше ти каже.

Я го избазикаи ,че трябва да свали моста и да извади двигатела отдолу да видим кво ше ти каже.

0878155158 BG. номер
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
картера може да се свали без да се пипа нищо друго
правили сме го - хич не е приятно но... е възможно ! дали ще успее да развие всички болтове на биелите отдолу обаче не съм никак сигурен, даже се съмнявам.... ма мн се съмнявам
П.С. кат сложихме двигателя на 323-ката в коша после Радо каза, че ако се наложи можем да свалим пак буталата но... не знам дали го е правил дося
но ако свалите блока ще ви бъде много по-лесно и ще стане по-бързо и ще си спестите много нерви. така че препоръчвам да го свалите, не е чак толкоз трудно... и слегането не е мн трудно - с Радо двамцата сложихме двигетл+скоростна кутия в коша и го наместихме съвсем сами

П.С. кат сложихме двигателя на 323-ката в коша после Радо каза, че ако се наложи можем да свалим пак буталата но... не знам дали го е правил дося

но ако свалите блока ще ви бъде много по-лесно и ще стане по-бързо и ще си спестите много нерви. така че препоръчвам да го свалите, не е чак толкоз трудно... и слегането не е мн трудно - с Радо двамцата сложихме двигетл+скоростна кутия в коша и го наместихме съвсем сами

- b2
- старши ентусиаст
-
.. И после след има-няма 30км блокира нали

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
b2 написа:.. И после след има-няма 30км блокира нали![]()
айде да не се обижаме... не беше след 30км а след 100 !

П.С. тва беше при ремонта на главата, при втория ремонт - вече основен още не сме я запалили че да видим колко ще изкара, ама се надявам тоя път да всичко да е нормално....

10 мнения
• Страница 1 от 1