датчик ли е ?за стоповете
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- niko_first
- младши ентусиаст
-
датчик ли е ?за стоповете
вчера ми светна лампата на компютъра за стоповете,горе над огледалото
проверих крушките,бушоните ама... нищо
викнах едно приятелче да погледне отзад, и ми вика стоповете си светят, ама и лампата вътре
та да ви питам къде се намира тоя датчик ли е/сензор ли/дето показва на компютъра дали светат стоповете
които знае да пише плс
мерси предварително
проверих крушките,бушоните ама... нищо
викнах едно приятелче да погледне отзад, и ми вика стоповете си светят, ама и лампата вътре

та да ви питам къде се намира тоя датчик ли е/сензор ли/дето показва на компютъра дали светат стоповете
които знае да пише плс
мерси предварително

само гасссс на ИС-ката
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Намира се над задния ляв калник в багажника.Представлява черна кутийка.Измерва тока през лампите и задейства магнитоуправляеми(рид) контакти които пък показват на компютъра.Слагай само предписаната мощност лампи -примерно ако сложиш 15 вата вместо 21 вата стоповете ще светят но и компютъра ще ти показва че стоповете ти не са наред.Успех в ремонта.
- niko_first
- младши ентусиаст
-
а при комбито мак ли е там
ма не съм сменявал крушки или нещо друго
а кжо може да му се е бъгнало на това кутииче

само гасссс на ИС-ката
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
niko_first написа:а при комбито мак ли е там![]()
Свали си крушките на стоповете и ги зачисти, пръсни малко контактен шпрей вътре и също почисти контактите. Системата е много чувствителна, дори и на най-малките разлики в напрежението.
Ключът над педала на спирачката може да е друга причина - понякога се награвя силно и се "бъгва" - БМВ започват да вграждат малко променен дизайн към края на Е30 модела.
Моето кабрио също правеше така - оказа се кофти ключ... Част от характера.
Надявам се да помогне...
Power is Nothing Without Insanity
- niko_first
- младши ентусиаст
-
бе неска си почистих крушките,гнездата на крушките и буксата на ключето при педала ама нищо
ше пробвам с друго ключе тия дни пук дано стане
а това ли е кутииката отзад дето ставаше въпрос и кво може да й е на нея
и атя кутиика по принцип маи е хваната, а моита си беше свобода, та може ли да и тряа маса
ше пробвам с друго ключе тия дни пук дано стане
а това ли е кутииката отзад дето ставаше въпрос и кво може да й е на нея
и атя кутиика по принцип маи е хваната, а моита си беше свобода, та може ли да и тряа маса

само гасссс на ИС-ката
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Това което си снимал е за чистачките.Кутийката за която говорим е с две букси и ако не се лъжа е с големина малко по-голяма от цигарена кутия.На моята кола точно над левия заден калник под кората.Схемата я има на стр. 303 в българската книга за БМВ серия 3.Понеже нямам скенер не мога да я кача.Единственото с което мога да ти помогна е че от въпросната кутийка излиза кабел зелен с черна лента.При натиснат спир. педал и светещи стопове този кабел е свързан в кутийката с маса.Зеления с черна лента кабел отива до извод 24 на буксата на електрониката над огледалото.Добра идея е да свалите тази електроника(над огледалото) и да я прегледате за студени спойки.За проба на електрониката включи на контакт и свържи зеления с черно кабел към маса-тогава червената лампичка за контрол на стоповете трябва да изгасне. В кутийката на калника нещата са елементарни-там единствено може да има студена спойка или остарял магнитоуправляем(рид) контакт.Ако имаш проблем с рид контакта знай че се продава на магазините за електронни елементи и струва стотинки.Успех.
6 мнения
• Страница 1 от 1