Пишете ме и мен ...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Пишете ме и мен ...

Мнение от THUNDER » 19 Сеп 2005, 17:21

Здравейте колеги :)

От точно 9 дни съм собственик на brilliantrot Е30 318iS :D
Колицата е с първа регистрация 05.1990-та (било е в Цюрих, Швейцария ;) ), има си ел. стъкла + ел. огледала, люк, халогени, Recaro-седалки, малкия борд-компютър, 15-цолови джантета и ... ШПЕРРРР :lol: :mhihi: = върти се като пумпал да еби :mhihi: :mhihi:
Ще напиша пробега, като съм наясно, че мноого от вас НЯМА да повярват: в момента е малко над 140 хил. километра :!: Основанието ми да вярвам в това е сервизната книжка на колата, където последната смяна на масло е през 10.2004-та на 138 ххх км, месеца когато е внесена в БГ ;). А оттогава машината е стояла близо 11 месеца :shock: пред един блок в Кюстендил :!: (предполагам доста от вас са виждали обявата й в мобиле.бг ...). Та след дълга почивка хубавицата попадна у мен :mhihi: 8) и аз съм ВТОРИЯТ й собственик изобщо :lol: :!:
Вече направих профилактика на мотора, дифа и кутията (смених маслата + филтрите). Другия месец некои дреболии по окачването и ще е кукла :D.

Ето и няколко снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ами това е засега - добре заварил :D !
Live and let Die!

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 19 Сеп 2005, 17:28

Браво ... не те знам на колко си години ама ако я караш правилно (потдържаш) тая колица ще те надживее :mhihi: честито!

П.С. А колко струваше? :dunno:
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от niko_first » 19 Сеп 2005, 18:06

еваларка батенце, изглежда адски запазена тая is-ка
а честито и поне милион безавариини километри/колко напред толко и в кръг :mhihi: /
Изображение.
само гасссс на ИС-ката

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 19 Сеп 2005, 18:11

Красавица! :shock: :D
Изображение

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 19 Сеп 2005, 18:17

защо да няма ИС на 140 к км...в Германия има на далеч по-малко и то бая по-стари автомобили - щом сервизната книжка е редовна значи няма спор за изминатите километри, които общо взето не дават толкова голяма представа за автомобила, колкото им отдават значение хората - виждал съм коли с по-малък пробег и изпит сос и коли с над 200 к км на таблото,които са буквално свежи.
Желая ти да си все така радостен около и в тази кола, нека ти носи само добри спомени.
Искам само да попитам - удряна ли е отпред в дясно или на мен така ми се струва (на картинката не мога да го видя) - извинявай, че веднага с това започвам, просто ми е любопитно. Имаш и хубав салон, тези седалки са много удобни.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 19 Сеп 2005, 19:10

Завиждам :twisted:
Честито!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30;Е65
Мечтае да кара: Е30

Мнение от DILDO » 19 Сеп 2005, 19:27

:yes:
Много е запазена:shock:
милион безаварийни километри и в сервиза само за профилактика да влизаш :D

само не мога да разбера кви са тия дъги зад подглавниците? нещо за многоточкови колани или :?:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 19 Сеп 2005, 19:28

:yes: Браво да ти е честита красавицата :D :D

Аз мога да ти кажа,че щом е от Zurich и има сервизна книжка + т.нар kontrolle просто колата е слънчева от всички посоки :!: Като техните прегледи няма никъде в Европа :!: Държавата е планинска,не голяма + драконовски закони за движение по пътищата = най-хубавите автомобили на континента :D :D

Следващата ми кола ще е именно оттам :idea:

Със здраве и безаварийно :angel:

Георги Пенчев
Изображение

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 19 Сеп 2005, 19:42

Добре дошъл в клуб Е30 :lol: Честита придобивка ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 19 Сеп 2005, 19:56

Честито!Радвам че към клуба се присъединява още една много читава Е30!Със здраве да го караш тоз велик автомобил....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от THUNDER » 19 Сеп 2005, 20:11

Благодаря ви за пожеланията пичове :D !

Ати – отпред вдясно колата е мноого леко натисната точно в ъгъла до фаровете, според мен при паркиране в гаража (казах ли, че е стояла ... 3 години в гаража на втория етаж, пред трактора на швейцареца и само е припалвана :!: ?...). Та затова бронята е лееко отворена и калника едва забележимо натиснат. Никакви други поражения ;)

Пенчев, абсолютно си прав за техн. прегледи и състоянието на колите внос от Швейцария – момчето, което беше внесло колата работи от 2 години в автосервиз в Цюрих и ми разказа някои неща за законите и поддръжката там. Това само потвърди и моята информация за тамошните коли :winky: .

А иначе тия „странни” неща на предните седалки са ... фабрични закачалки :mhihi: , които ще ползвам активно за разни сака и якета :D .

И един уеек SPARCO-update :P :

Изображение
Live and let Die!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 20 Сеп 2005, 7:31

THUNDER, честито и от мен за колата, дано да е много читава и да вижда сервиз само за смяна на маслото наистина :) :)

ati написа:...

аз лично съм виждал разни бмв-та като обикалях по автокъщите из Варна - нагледах се на е36ци '95-а дето като им пусна вин-а в оня сайт и излизат 92-а, нагледах се на 318ки дето по документи са 316, нагледах се на 6 (шест) цилиндрови 318ки, с напълно изрядни документи, книжки, митнически декларации и прочие :idea:
наслушах се и на истории от сорта "тая кола е била на една немска баба дето само я е мила отвреме на време", или пък "тая 320ка е от швейцария - била на един доктор, дето обаче не обичал да кара и затва я продал" - пък тя разбираш ли направена с антикрила, с лети джанти, с доста стабилна музикална уредба, с изпит сок... и по вин пак излиза 3-4 години по-стара, нагледах се на "нови, не карани" е36ци на по 140 000км дето всъщност се оказва че са на 440 000 :shock: и т.н. и т.н. примерите просто нямат край :idea:

П.С. тая история за гаража на втория етаж и трактора пред колата за севте я чувам обаче :mhihi: :mhihi:
П.С.2 хващам бас че ако ми дадете тая сервизна книжка ще успея да направя същата - само, че на 38 000 вместо на 138 000 км :mhihi:
и как така първия собственик е швейцарец, после пък е седяла 3 месеца някъде си, после още 11 месеца в плевен, без регистрация все на първия собственик не знам....

THUNDER - искрено се надявам и ти пожелавам колата ти да е толкова читава колкото изглежда, да те радва дълго време да не се чупи, както и ти да не я чупиш :) и да имаш поводи само за радост и... черпене :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от THUNDER » 20 Сеп 2005, 9:07

П.С. тая история за гаража на втория етаж и трактора пред колата за севте я чувам обаче
П.С.2 хващам бас че ако ми дадете тая сервизна книжка ще успея да направя същата - само, че на 38 000 вместо на 138 000 км
и как така първия собственик е швейцарец, после пък е седяла 3 месеца някъде си, после още 11 месеца в плевен, без регистрация все на първия собственик не знам....

Ми ти за сефте чуваш за тия гаражи, аз не батка - при тях често има гараж + втори етаж (към който се влиза отзад), където се държат неща които не се ползват често ;) В случая с моята кола от 10.2001 до 10.2004-та е стояла в хамбара :mhihi: (това личи и от сервизнта документция, като пробег и дати на посещения, липсвщи за тия 3 години; преди спирането от ден 1-ви маслото е сменяно на 12 000 км + нужните инспекции...).
За другото относно стоенето без регистрация ЯВНО не си наясно с тези неща - просто колата е внесена, платено й са митническите сборове и е стояла като стока почти 11 месеца, това е! За сервизната книжка - ще ти кажа само, че от 5 години се занимавам с търговия на автомобили и през ръцете ми са минали ДОСТА книжки (на нови и употребявани коли...) та имам НЯКАКВА представа от фалшификации ;)
С всичко това НЕ целя да те обиждам - просто ти давам инфо :) на теб и други НЕвярващи, че все още е възможно да се намерят читави екземпляри от Е30 - честно казано, докато не видях моята И АЗ не вярвах :winky:
No offense!
За черпенето - ако ме засечеш из улиците свиркай, имаш 1 питие ;)
Live and let Die!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 20 Сеп 2005, 10:39

честито и от мен!!! :yes:

а като намина към Барна да видя баба, ще ми я покажеш... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DANIEL » 20 Сеп 2005, 11:02

Колицата е супер, поздравления :yes: :yes: :yes:
Изображение

Следваща

Назад към E30