Обороти и газ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Обороти и газ

Мнение от didore » 16 Сеп 2005, 10:39

1. Здравейте колеги, когато сутрин запаля и карам на газ преди колата да е загряла тя не може да подържа обороти защото изпарителя е студен дали има вариант тези обороти при студен мотор на газ да бъдат постоянни :?:
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 16 Сеп 2005, 19:24

Мисля, че ако не е замръзнал изпарителя ти е все тая, и проблема е оттам, че двигателя ти е студен и му трябва по повече горивовъздушна смес (или пък по-богата смес, нали затова едно време са били смукачите на карбураторите), ама ти си с инджекшън, нал тъй (L-Jet?) ?
Е в такъв случай не требе ли комп-а да ти държи празния ход?
Аз изхождам от опита си с Ford Sierra с L-Jetronic и газ - начи няма никакви (ама никви) грижи с празнич ход на газ когато е студена, тествана е поне до -15 градуса - пали и си перка на газ без никви номера.
Обаче съм забелязал нa BMW 323i '84-a с L-Jetronic, че не държеше баш еднакъв празен ход на студено - всмисъл при запалване вдигаше на 1500 и после постепенно сваляше до 800-900 (това на бензин - там газ нямаше, няма и да има май ;)) Та мисълта ми е, че от L-Jet до L-Jet си има разлика.
Като цяло изговорих много приказки и не съм сигурен, че съм ти от полза, но:
1. виж да не ти е много обеднена сместа на газ (ама не е много ясно как ще го видиш това - примерно държиш 2000 оборота на газ, цъкаш на бенз. без да си мърдаш положението на крака върху педала на газта и гледаш като включиш на бенз. на какви обороти седи колата. Ако е примерно 2500 - значи сместа на газ е много бедна.
2. не знам по принцип как е вързана водата през изпарителя ти, на форда беше последователно с парното, което е як дебит от най-горещата вода. На Е30 за съжаление не може да се върже последователно с парното, щото потока през парното спира като врътнеш врътката в крайно ляво (у "най-синьо" положение)

Назад към E30