Какво й стана?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Какво й стана?
10 дена е30-ката беше на море. София - Варна - 450-тина киломтра горе-долу... нямаше никакви проблеми на отиване. Там нон стоп беше в движение. Аз я карах вечер, бащата през деня - нищо й нямаше. Вчера си тръгваме към София и на един светофар във Варна топла вода ме лисна... потече над педалите. Спрях и се загледахме да видим що става - ама на пръв поглед нищо не установихме. Продължихме, след малко стрелката за температурата на водата се оказа почти в червеното. Тогава вече сериозно се запритеснихме и решихме да спрем да я правим. Изолирахме 2-рия кръг - съединихме и запушихме маркучите, които отиват към парното, защото от там изтичаше водата. Доляхме, обезвъздушихме... В началото водата не искаше да се охлади до нормална работна температура. Започна да вали. Теглихме му една майна и решихме, че ще се приберем ако ще да й е за последно на е30-ката. Да, ама проблемите не сеършиха. Изпаренията на антифриза излязоха през духалките в купето и нещо се полепи на челното стъкло от вътрешната страна... нещо, което не може да се изчисти, седи като запотено, ама не е точно. Навън вали, тъмно е, прозореца е замазан - нищо не се вижда. Тук е мястото да благодаря на bam-bam, който беше пилотната кола, водехме се по неговите стопове 450 километра. Бря, дълго и уморително пътуване беше. Колата стигна до София, но трябва да се отстрани проблема.
Веднага като изби водата се обадих на Сашо DrivinGGoD, на който също благодаря за идеите и помощта. По негови съвети проверих дали не е омешала вода-масло и обратното - масло-вода. Нямаше такива проблеми. Значи главата и гарнитурата си бяха наред. Да, ама продължаваше да прегрява. След това той ми каза да откача термостата и да проверя клапата. Щях да го направя ако не беше започнало да вали като из ведро... Помислих си, че в движение проблема ще изчезне - ще се охлажда по-добре от колкото на място - така и стана. Пак благодаря на bam-bam и DrivinGGoD.
А сега моля да ми дадете идеи какво е станало, че така изведнъж охлаждащата система спря да функционира като хората.
Веднага като изби водата се обадих на Сашо DrivinGGoD, на който също благодаря за идеите и помощта. По негови съвети проверих дали не е омешала вода-масло и обратното - масло-вода. Нямаше такива проблеми. Значи главата и гарнитурата си бяха наред. Да, ама продължаваше да прегрява. След това той ми каза да откача термостата и да проверя клапата. Щях да го направя ако не беше започнало да вали като из ведро... Помислих си, че в движение проблема ще изчезне - ще се охлажда по-добре от колкото на място - така и стана. Пак благодаря на bam-bam и DrivinGGoD.
А сега моля да ми дадете идеи какво е станало, че така изведнъж охлаждащата система спря да функционира като хората.

- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
на мене ми изби вода от същото място само че нямах проблем с полепване на антифриз щото бях само с вода
, и ми се беше скъсал ремъка, ама сега иде зима и се поти постоянно в дъждобните дни и трябва да сменяме парното

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Като сте магерили маркучите може да сте умешали нещо и да не може да циркулира правилно водата, или термостата да не отваря...
друго не се сещам
Дилян Пенчев

Дилян Пенчев
- юзър
-
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Penchev написа:Като сте магерили маркучите може да сте умешали нещо и да не може да циркулира правилно водата, или термостата да не отваря...друго не се сещам
Така де, затапихме ги за да не продължава да тече вода в краката на шофьора и този до него. И аз си мисля, че е термостата, но защо така ще е запецнал?

Яворе, тъз чубания - клапана, какво да направим за да го накараме да се отбангьоса?

ми май май ноов ще требе!на един приател също му се беше пукнал горния радиатор и на него му се лепяха гадурии по стъклото, смени радиаторчето и всичко после беше ок! според мен освен че може да не циркулира добре водата и термостата сменяш и забравяш за проблема, освен ако от прегряването няма вторични моменти ако ме разбираш ама ти пишеш че за сега няма такаче пробвай тея неща пак да видим!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Проблема е решен. Радиатора на парното беше пробит в долния десен край. Смяна с нов - 220 лв + 20 за работата. Айде катанец! 

7 мнения
• Страница 1 от 1