Проблем с оборотите на празен ход при 316-ка
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Проблем с оборотите на празен ход при 316-ка
Имам 316-ка с карбуратор Pierburg (2BE).
Проблема е в това, че много мени оборотите на празен ход. Независимо дали е загряла или не. Паленето е ОК и топла и студена.
Когато е на газ го няма този проблем.
Ако някой има опта да сподели.
10х предварително
ПП: Преди време попитах за разходомера за такъв карбуратор но без голям резултат, ако някой знае от къде черпи информация този разходомер нека сподели:)
Проблема е в това, че много мени оборотите на празен ход. Независимо дали е загряла или не. Паленето е ОК и топла и студена.
Когато е на газ го няма този проблем.
Ако някой има опта да сподели.
10х предварително
ПП: Преди време попитах за разходомера за такъв карбуратор но без голям резултат, ако някой знае от къде черпи информация този разходомер нека сподели:)
аз имам 318 карбуратор и имам същия проблем. едно приателче ми каза че е от датчика за смукача нали е автоматичен и той ни правел проблеми. мисля че ми показа един датчик дето е близо до блока или е на самия блок почти. ама аз викам да я кача на тестер и да видя кви грешки ще покаже той. ако и ти научиш нещо пиши!!!
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Най-редовния номер е това.... и в повечето случаи се оказва от запалването
Друг вариант е да е скъсан гуменият тампон под карбуратора и да смуче въздух 

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Спрей?????
Е те такова животно нема
Тампона мисля да е около 30 лева, смени го и тогава мисли за спрейове
А за запалването - пробили кабели, палец, капачка. Може и кофти свещи... абе много са 

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Използва се добавка за вдигане на октана или за почистване на инжектори/карбуратори. Идеята е, като пръскаш около пробива, мотора засмуква и от добавката, сместа става по-богата, и работата на мотора се променя докато пръскаш. Но при малки пробиви я усетиш нещо, я не. Аз надувам с помпата (л-джет) ...viper написа:Спрей????? Е те такова животно нема ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
понеже и моя дръгелан е кат ваще, та и аз съм така на ГАЗ си е ок ама на бенсин само ги мени и като карам леко на скорост без да подавам газ люлее, а да ви питам верно колко разхот дава на бензин че не съм го засичал, а на газ ми гори 10л/70км при леко каране

- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
На мен ми показва разход около 8/100 извън града и около 10/100 газ градско.
А относно мененето на оборотите не може ли да е от запушен жигльор или нещо такова.
Според мен щом работи на газ нормално трябва да е нещо запушено в карбуратора!!!
А относно мененето на оборотите не може ли да е от запушен жигльор или нещо такова.
Според мен щом работи на газ нормално трябва да е нещо запушено в карбуратора!!!
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
12 мнения
• Страница 1 от 1