колата май заггрява....

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

колата май заггрява....

Мнение от DEFLEPPARD » 31 Юли 2005, 17:03

м20б23
след ремонта на двигателя сичко е скачено както трябва, минахме я на елкон центровки глупости...
сички маркучи са вързани правилно, разширителния съд си е на мястото, термостата е премахнат, датчика за температурата е чисто нов, стрелката на таблото работи когато тя си поиска но никога не е показвала дори 90 градуса досега (все по-ниско от 90), не тече отникъде, водата е налята до чертичка на маскимума, НО

като я покарам малко (без да я тормозя) и като я спра започва да изтича вода през разширителния съд и спира да тече като стигне малко под минимума! като отвия капачката водата се надига полека и започва да излиза, но не бълва като гейзер или нещо такова!
колегата смята че водата кипи (демек е минала 100 градуса) а аз смятам че не кипи, но съмнението че загрява си остава...
скоро ще сменя и стрелката на таблото но при постоянна работа съм сигурен че няма да покаже над 90 градуса,

НО защо тече вода от разширителния съд? и ако загрява на какво може да се дължи това ? цялата система е в изправност ужким... стрелката също не го показва...

дайте съвети плийс че не ми стига акъла оттук нататък кво може да се направи ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 31 Юли 2005, 17:15

ами ако пишеш "вода" и имаш предвид наистина вода е нормално :mhihi: там се налива антифриз не вода ,той не кипи :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fireblade » 31 Юли 2005, 18:06

от термостата е или сложи термостат или запуши малкия кръг ;)
BMW POWER

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 01 Авг 2005, 7:18

Alexi написа:ами ако пишеш "вода" и имаш предвид наистина вода е нормално :mhihi: там се налива антифриз не вода ,той не кипи :mhihi:

водата кипи когато достигне 100 градуса по целзий а нормалната температура на мотора е 90 градуса - не би трябжало да кипи, макар че наистина едва ли водата от чешмата е чиста....
мислиш ли че е почнала да кипи при по-ниска температура?

fireblade написа:от термостата е или сложи термостат или запуши малкия кръг
термостат не знам кога точно ще имам възможност да сложа, би ли ми обяснил плс защо трябва да запуша малкия кръг? не е ли и той предназначен за охлаждане ?

ентусиаст
Аватар

Re: колата май заггрява....

Мнение от BadAngel » 01 Авг 2005, 9:24

DEFLEPPARD написа:м20б23
след ремонта на двигателя сичко е скачено както трябва, минахме я на елкон центровки глупости...
сички маркучи са вързани правилно, разширителния съд си е на мястото, термостата е премахнат, датчика за температурата е чисто нов, стрелката на таблото работи когато тя си поиска но никога не е показвала дори 90 градуса досега (все по-ниско от 90), не тече отникъде, водата е налята до чертичка на маскимума, НО

като я покарам малко (без да я тормозя) и като я спра започва да изтича вода през разширителния съд и спира да тече като стигне малко под минимума! като отвия капачката водата се надига полека и започва да излиза, но не бълва като гейзер или нещо такова!
колегата смята че водата кипи (демек е минала 100 градуса) а аз смятам че не кипи, но съмнението че загрява си остава...
скоро ще сменя и стрелката на таблото но при постоянна работа съм сигурен че няма да покаже над 90 градуса,

НО защо тече вода от разширителния съд? и ако загрява на какво може да се дължи това ? цялата система е в изправност ужким... стрелката също не го показва...

дайте съвети плийс че не ми стига акъла оттук нататък кво може да се направи ?

Имах подобен проблем на моята кола с разликата, че аз слагам антифриз вместо вода

на мен не ми работеше перката на вентилатора, направете тест - оставете колата с отворен капак да работи и вижте дали се включва перката на вентилатора.. ако не се включва е ясна работата

понеже не бачка перката на вентилатора водата много се загрява (или антифриза) и почва да прелива през разширителния съд и по едно време остава почти без течност за охлаждане, когато караш по-бързо вятъра охлажда водата и тя не кипи, но в задръстването си кипи здраво и правиш локвичка долу

успех
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 01 Авг 2005, 9:25

аве не е от липсата на термостат ,така или иначе при загрял двг той е отворен т.е. все едно го няма .. долей 2 шишета концентрат антифриз и ще видиш че ще се оправи ..ако всичко друго по системата е наред де.. при 100 градуса водата ври силно ,но още при 80-90 се образуват интензивно мехурчета които увеличават силно обшия обем и ти изхвърлят водата .Скоро мъчих едно Рено с тез симптоми дето за издухана гарнитура взе да ме съмнява ,но се оказа че е с чиста вода.

ентусиаст
Аватар

Re: колата май заггрява....

Мнение от DEFLEPPARD » 01 Авг 2005, 11:44

[quote="BadAngel]...[/quote]
перката си се включва и изключва сама и мисля че е наред,
антифриз не искам да наливам все още щото ако прегрее колата и той не кипне най-много да прецакам двигателя..... сега само по водата се ориентирам за температурата (или поне се опитвам)

за термостата ми казаха че ако го сложа в една тенджера с вода на котлона мога да проверя дали отваря или не... вярно ли е това ?

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 01 Авг 2005, 12:24

смени му капачката на разширителния съд и виж дали е същата работа. моята капачка е до 2бара отдоло на нея си пише, натебе може и повече да е ( на м40б18 слагат 1,5 бара май ) . Кат се преебе клапанчето на капачката - ври на по-ниска температура .
Случвало се е много пъти, земи от некои съшата капачка , пробвай и ако да - сменяй
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Местоположение: софия в тих квартал,вчера убиха 2ма ,3 ма.Стрелбище

за БМВто

Мнение от pepibmwe30 » 01 Авг 2005, 14:27

Виж капа4ката на разширителния съд;перката;термостата;обезвъздушаване;успех колега
Изображение

Абе като се качиш на БМВ после други коли не ти се карат нали!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fireblade » 01 Авг 2005, 17:13

ами трябва да запушиш малкия круг штот ина4е блуска стълбовете на студената и топлата вода и не може да се охлади джигателя имахме то4но такъв проблем с едно 323 сложихме му тремостат 15 кинта мисля 4е беше на 82 градуса отваря и ся си4ко си е 6+ ;)
BMW POWER

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 01 Авг 2005, 19:21

Точно така - сложи термостат защото никога няма да се охлажда двигателя без термостат ;)

И обезвъздушаване... доста е трудничко да не остане никъде въздух - като загрее провери дали имаш парно и дали маркучите са пълни с вода особенно тея дето са високо горе ;)

Дилян Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: под налягане

Мнение от ToHuTo » 02 Авг 2005, 0:50

А провери ли си помпата ? Щом като загрява без термостат аз мисля че
не ти върти ефективно целия обем вода през двг. Със изправна охл. система без термостат е невъзможно да ти прегрее двг.
Личен опит ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karadimov » 03 Авг 2005, 12:38

пич това ме навежда на мисълта че от някаде надува,обаче от едно такова надуване смених двигателя.мн е важно дали ти бачка парното,постоянно,това ще ти покаже дали върти водата.перката виж кога на колко градуса включва.а и имаш ли газова?толкова сам претрапнал ако има нещо питай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 03 Авг 2005, 15:40

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=22053

пи4ове мисля 4е темата ве4е не е актуална :confused:
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 03 Авг 2005, 15:47

Dr.Schnaps написа:пи4ове мисля 4е темата ве4е не е актуална :confused:

и аз така мисля :) :D :mhihi: :mhihi: :shock: :confused: :uups: :evil: :bcry: :bcry: :bcry:

Следваща

Назад към E30