За гарнитурата на M42...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

За гарнитурата на M42...

Мнение от simple_man » 15 Юли 2005, 12:33

Значи в един от каналите където се слагат кабелите за свещите има масло!Говорих с майстор и той ми каза, че имало някакви О-пръстени, които служели за гарнитури!Намирали се около гнездата на свещите, между капака и главата на мотора!
Въпроса ми е някой сменял ли ги е и какво представляват?
Колко струват?
Какви нови свещи да сложа на ISката? В момента съм с кабели BREMI и свещи BERU ULTRA, с по два електрода!

Щото от два дни колата не е същата!Не става въпрос за вървеж, а за това, че като я запала и още не е загряла мени оборотите!Все едно работи на 3 цилиндъра!Но това само на ниски обороти го прави- до 3000 оборота!След това като я настъпя няма проблем!
Най-интересното е, че не го прави всеки път!Свалих свещите и ток хвърля, но не знам и аз.Ако имате някаква друга идея, слушам!

Примерно е сега преди малко изкарвах колата, никакъв проблем!Спирам, паля отново и горе споменатата ситуация!Все едно и свършва бензина!

Моля хората които имат опит и знаят да споделят!
Мерси предварително на всички!
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: скрап

Мнение от RS » 15 Юли 2005, 14:05

Провери дали нямаш пробил кабел на свещите.
По рано имах подобен проблем. Клатеше се цялата кола на празен ход, а на високите нямаше проблем. Оказа се пробил кабел на трети цилиндър.

Успех.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 15 Юли 2005, 16:35

Жоре, ела да видиш при мене колко масло има при въпросните канали и ще се успокоиш ;)
Отскоро имам същия проблем с оборотите - мени ги зверски и аха аха да загасне ..... :roll:

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 15 Юли 2005, 17:07

и аз имах вашите проблеми до скоро но ги реших много лесно,не пускам вече бензин :mhihi: :mhihi: :mhihi: а само ГАЗ :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 15 Юли 2005, 20:30

там това маслълце и аз го имам ,забърсвам го през 5-7к щото инак явно през него окъсява към корпус и въпросната свещ не работи добре ,от там и мотора почва да работи зле - описаните от вас симптоми точно .. а за какви кабели говорите при мотор с бобина за всяка свещ ,нисковолтовите преди бобината не пробиват .. впрочем те на М42 май не са точно над свещите бобинките ,не се сещам как бяха..

323i Killer
Аватар

Мнение от simple_man » 15 Юли 2005, 21:15

Eто така са разположени:
Изображение

Между другото открих, че един от кабелите прехвърля искра и от там като чели идва целия проблем!!! :idea:
Интересува ме от каде и какъв кабел за свещите да взема?
Евентуално и цена?
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: скрап

Мнение от RS » 18 Юли 2005, 12:52

Струва ми се от снимката има нещо умотано около единия кабел (ако не е шлауха ). Ако е изолирбанд го махни ефекта е нулев, а кабела е много зле. За мойта кола (М20Б20) кабел си взех от Бош сруваше 41лв.
Всеки от кабелите се продава отделно.

Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavel » 18 Юли 2005, 13:31

Аз ги сменявах тея О-пръстени, ама не помня колко струваха.Около 20-30лв. някаде са. Ако не ти уплатняват хубаво кабелите и имаш масло там e нормално да не ти работи колата.Смени О-пръстените, не бързай с кабелите.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 18 Юли 2005, 19:27

Жоре... ако ти хвърля искра от някой кабел просто колата няма да върви докато не го оправиш :idea: Читав кабел не е евтин :idea: Бош както написа някой тука са пълни боклуци... тоест зависи от къде ги взимаш но в общия случай са боклуци ;)

Ако кабела ти хвърля близо до накрайниците (там дето е при свеща, или от другия край) мога да те светна в една безплатна далавера дето ще ти даде възможност да караш още дълги километри с истински оригинални кабели щото тука такива трудно ще намериш :idea:
А ако е някъде посредата, нямаш избор купивай една бройка за цилиндъра за който ти трябва :idea: Ако искаш имам познат който предлага БЕРУ внася ги той и ако аз си купувам някога кабели от там ще ги напзарувам - ценага е около 40-тина лева за парче :roll:

Съвет: най-добре се вижда на тъмно от къде хвърля кабела :arrow: запали колата някъде на тъмно и гледай под капака около кабелите ще се вижда как прехвърча искра :idea: То и се чува леко като цъкане :idea: Лепенето с изолирбанд наистина няма да помогне

Дилян Пенчев
Изображение

323i Killer
Аватар

Мнение от simple_man » 18 Юли 2005, 23:36

Еми да хвърля близо до накрайника, и е точно този който е омотан на снимката!!!Аз измислих временно решение, като го намазах със силикон и отгоре го изолирах доста стабилно!Има ефект!!!Вече не прехвъря искра и колата работи като часовник!Много се зарадвах!Вече 3ти ден я карам, няма проблем!
Но със сигурност ще го смена кабела!Оригиналните са ми BREMI!Kато реша да взимам ще ти звънна Диляне!Мерси на всички за помощта!Утре ще хода да взема да сменя и пръстените за всеки случай!
;)
ИзображениеИзображение

Назад към E30