За гарнитурата на M42...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
За гарнитурата на M42...
Значи в един от каналите където се слагат кабелите за свещите има масло!Говорих с майстор и той ми каза, че имало някакви О-пръстени, които служели за гарнитури!Намирали се около гнездата на свещите, между капака и главата на мотора!
Въпроса ми е някой сменял ли ги е и какво представляват?
Колко струват?
Какви нови свещи да сложа на ISката? В момента съм с кабели BREMI и свещи BERU ULTRA, с по два електрода!
Щото от два дни колата не е същата!Не става въпрос за вървеж, а за това, че като я запала и още не е загряла мени оборотите!Все едно работи на 3 цилиндъра!Но това само на ниски обороти го прави- до 3000 оборота!След това като я настъпя няма проблем!
Най-интересното е, че не го прави всеки път!Свалих свещите и ток хвърля, но не знам и аз.Ако имате някаква друга идея, слушам!
Примерно е сега преди малко изкарвах колата, никакъв проблем!Спирам, паля отново и горе споменатата ситуация!Все едно и свършва бензина!
Моля хората които имат опит и знаят да споделят!
Мерси предварително на всички!
Въпроса ми е някой сменял ли ги е и какво представляват?
Колко струват?
Какви нови свещи да сложа на ISката? В момента съм с кабели BREMI и свещи BERU ULTRA, с по два електрода!
Щото от два дни колата не е същата!Не става въпрос за вървеж, а за това, че като я запала и още не е загряла мени оборотите!Все едно работи на 3 цилиндъра!Но това само на ниски обороти го прави- до 3000 оборота!След това като я настъпя няма проблем!
Най-интересното е, че не го прави всеки път!Свалих свещите и ток хвърля, но не знам и аз.Ако имате някаква друга идея, слушам!
Примерно е сега преди малко изкарвах колата, никакъв проблем!Спирам, паля отново и горе споменатата ситуация!Все едно и свършва бензина!
Моля хората които имат опит и знаят да споделят!
Мерси предварително на всички!

- RS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: скрап
Провери дали нямаш пробил кабел на свещите.
По рано имах подобен проблем. Клатеше се цялата кола на празен ход, а на високите нямаше проблем. Оказа се пробил кабел на трети цилиндър.
Успех.
По рано имах подобен проблем. Клатеше се цялата кола на празен ход, а на високите нямаше проблем. Оказа се пробил кабел на трети цилиндър.
Успех.
- MadVanio
-
ПсихопатVANIO
-
- Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
- Мечтае да кара: BMW E24
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
там това маслълце и аз го имам ,забърсвам го през 5-7к щото инак явно през него окъсява към корпус и въпросната свещ не работи добре ,от там и мотора почва да работи зле - описаните от вас симптоми точно .. а за какви кабели говорите при мотор с бобина за всяка свещ ,нисковолтовите преди бобината не пробиват .. впрочем те на М42 май не са точно над свещите бобинките ,не се сещам как бяха..
- simple_man
- 323i Killer
-
Eто така са разположени:
Между другото открих, че един от кабелите прехвърля искра и от там като чели идва целия проблем!!!
Интересува ме от каде и какъв кабел за свещите да взема?
Евентуално и цена?

Между другото открих, че един от кабелите прехвърля искра и от там като чели идва целия проблем!!!

Интересува ме от каде и какъв кабел за свещите да взема?
Евентуално и цена?

- RS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: скрап
Струва ми се от снимката има нещо умотано около единия кабел (ако не е шлауха ). Ако е изолирбанд го махни ефекта е нулев, а кабела е много зле. За мойта кола (М20Б20) кабел си взех от Бош сруваше 41лв.
Всеки от кабелите се продава отделно.
Успех
Всеки от кабелите се продава отделно.
Успех
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Жоре... ако ти хвърля искра от някой кабел просто колата няма да върви докато не го оправиш
Читав кабел не е евтин
Бош както написа някой тука са пълни боклуци... тоест зависи от къде ги взимаш но в общия случай са боклуци
Ако кабела ти хвърля близо до накрайниците (там дето е при свеща, или от другия край) мога да те светна в една безплатна далавера дето ще ти даде възможност да караш още дълги километри с истински оригинални кабели щото тука такива трудно ще намериш
А ако е някъде посредата, нямаш избор купивай една бройка за цилиндъра за който ти трябва
Ако искаш имам познат който предлага БЕРУ внася ги той и ако аз си купувам някога кабели от там ще ги напзарувам - ценага е около 40-тина лева за парче
Съвет: най-добре се вижда на тъмно от къде хвърля кабела
запали колата някъде на тъмно и гледай под капака около кабелите ще се вижда как прехвърча искра
То и се чува леко като цъкане
Лепенето с изолирбанд наистина няма да помогне
Дилян Пенчев

Ако кабела ти хвърля близо до накрайниците (там дето е при свеща, или от другия край) мога да те светна в една безплатна далавера дето ще ти даде възможност да караш още дълги километри с истински оригинални кабели щото тука такива трудно ще намериш

А ако е някъде посредата, нямаш избор купивай една бройка за цилиндъра за който ти трябва

Съвет: най-добре се вижда на тъмно от къде хвърля кабела

Дилян Пенчев
- simple_man
- 323i Killer
-
Еми да хвърля близо до накрайника, и е точно този който е омотан на снимката!!!Аз измислих временно решение, като го намазах със силикон и отгоре го изолирах доста стабилно!Има ефект!!!Вече не прехвъря искра и колата работи като часовник!Много се зарадвах!Вече 3ти ден я карам, няма проблем!
Но със сигурност ще го смена кабела!Оригиналните са ми BREMI!Kато реша да взимам ще ти звънна Диляне!Мерси на всички за помощта!Утре ще хода да взема да сменя и пръстените за всеки случай!

Но със сигурност ще го смена кабела!Оригиналните са ми BREMI!Kато реша да взимам ще ти звънна Диляне!Мерси на всички за помощта!Утре ще хода да взема да сменя и пръстените за всеки случай!

12 мнения
• Страница 1 от 1