пресечено масло ?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

пресечено масло ?

Мнение от DEFLEPPARD » 03 Юли 2005, 7:48

търсих за тоя проблем с търсачката ама нищо не намерих :(
става дума за Е30 323 (М20Б23) чието масло се е пресякло (не знам кво значи това - май е влязло вода отнякъде) не била карана цяла зима....
по принцип е гледана кола и не са правени глупости от сорта да се кара с българско масло или нещо такова (поне по "официални данни")

та въпроса ми е кво означава пресечено масло?
какви евентуални проблеми може да произлизат от тая диагноза?
може ли да се кара така (само да се смени маслото), или трябва да й се прави някакъв ремонт ? какъв? цени?
дали е наред двигателя или вече си е заминал?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 03 Юли 2005, 8:04

А де.. :roll: Нали колата била стояла,не би трябвало да има проблем според мен 8) Просто да се смени и тва е...Но айде да чуем нещо по-компетентно все пак,че и на мен ми стана интересно :mhihi: :mhihi:
One passion,one car,one life...

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 03 Юли 2005, 10:46

деф

първата работа е да се смени маслото и антифриза е хубаво да се смени...цяла зима щом е стояла...После колата нека влезе в изпитателен период т.е. карайте я разумно без много рязък газ ,проверете маркучите че все пак стара кола и когато стой водата не е хубаво да ви скъса някой маркуч и да си имате проблеми...след това проверете пак маслото дали е засечено пак и обърнете внимание дали на капачката горе откъдето наливате масло е събран бял петнист материал който категорично показва наличието на вода в маслото ама не е задължително...може пък маслото преди да спре колата да е било за смяна и с застоя да се прееб@л знае ли човек??

Ама най-първо масло,филтри,антифриз и спирачна течност!! Старата спирачна течност като стой повече от две години разяжда маркучите и става много опасно...За какъв ДОТ посъветвайте се от казанчето на спир. течност или на капачката..там пише с колко ДОТ е колата...

Кола не пука глава ей така трябва да е прегряла..така че питай приятеля ти да не е имало такъв инцидент
и последно не правете експерименти ако си обичате колата...винаги хубаво масло, Кастрол Антифриз и Кастрол спирачна течност

кандидат ентусиаст
Аватар

ГЛАВАТА НЕ Е СПУКАНА

Мнение от paf40 » 03 Юли 2005, 16:22

ГЛАВАТА НЕ Е СПУКАНА ВЪВ НАИ ЛОшИЯ СЛУчАИ СИ ЗА ГАРНИТУРА НА ГЛАВАТА НА МЕН ТАКА МИ СЕ СЛУчИ ЗИМАТА КАРАМ СИ АЗ И ИЗВЕДНЪЖ МИ ИЗ4ЕЗНА ПАРНОТО СПИРАМ АЗ МАСЛОТЪО КАТ БОЗА СТАНАЛО И ОТ КАКВО ГАРНИТУРАТА БЕшЕ ДАЛА ФИРА
0889429419

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavel » 03 Юли 2005, 20:33

Абе ти заеби да не пука.Ако е стояла с вода зимата може и да е пропукала някаде.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 05 Юли 2005, 9:38

И аз така мисля,от студа наи вероятно да е станало.Сега ако я покара 6те се разбере.На 316ки знам че пукат глави....ама,божа работа :D
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 05 Юли 2005, 20:02

ми... опитахме се да я запалим ама не можахме, изтрака нещо вътре, отворихме главата и се оказа че има няква пластинка, която е влязла отнякъде и най-вероятно тя е направила поразията. Главата е пукната на пети цилиндър, занесохме главата да е заваряват и ся сме в процес на чакане :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Markiza » 07 Юли 2005, 14:43

grnka може ли да ми кажеш нешто повече за спирачната течност,аз моита от как сам я зел не сам я сменял а тва са вече 4 години

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karadimov » 09 Юли 2005, 18:30

и аз така нямах парно и взе 4е се пресе4е маслото и отварят ми мотора и изненада спукан блок, около резбите където се завиват 6пилките.с главта и наваряването или става ве4но или въобще не става.без клапаните гола глава 200лв от гробница.таи 4е берял сам му гаилето.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 11 Юли 2005, 8:00

предстои сглобяване на мотора тая седмица :D м20б23 83-а по километраж е 250к км иначе не го знам колко е...
съответно трябва да му налея масълце, но се чудя какво ?
по принцип стандартното е 10в40 на кастрол ама ми се ще да пробвам с 5в40, дали ще е полезно ? а Мобил 1 имат мн готина реклама последно време как моторите с тяхното масло не се износвали и след 300к км (то за мойта вече е късничко де) освен това ми предстои второ отваряне на мотора след по-малко от година, а и колата няма да е ежедневна....

въпроса ми е какво масло е най-добре да сложа (да е устойчиво на тежък десен крак :uups: ) ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karadimov » 11 Юли 2005, 17:30

сложи си кастрол4е да ти е мирна колата. :lol:

Назад към E30