Проблем с палене сутрин на Е30 1.8 карбуратор - двоен стоп

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с палене сутрин на Е30 1.8 карбуратор - двоен стоп

Мнение от rascal » 20 Юни 2005, 14:09

Здравейте. Един приятел днес ми се оплака, че при палене сутрин колата тръгва много трудно. С много газ и усилия успява да запали. Той си мисли за проблем със смукача, но искам да ви питам за някакви други предложения и идеи, които да се проверят. Благодаря! ;)
Свобода за Кирил Мантовски, Виктор Лазаров, Светозар Колев, Любомир Мегов и Велин Неделчев - български РС-специалисти, незаконно задържани и осъдени в Дубай!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rascal » 21 Юни 2005, 11:43

Много сте услужливи... :roll:
Свобода за Кирил Мантовски, Виктор Лазаров, Светозар Колев, Любомир Мегов и Велин Неделчев - български РС-специалисти, незаконно задържани и осъдени в Дубай!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DANIEL » 21 Юни 2005, 12:39

Да смени карбуратора с инжекция :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Drinker
Аватар
Кара: E36 Touring 328i
Мечтае да кара: нормално

Мнение от ///Milen_bmw » 21 Юни 2005, 14:17

С малко бензин и кибрит ше запали много лесно :mhihi:
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 21 Юни 2005, 16:33

аре по темата ;)
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 21 Юни 2005, 19:47

Амиии...ко да кажа...обичайните неща да види :arrow: тоци,кабели,свещи :idea: Карбуратора също и да дава наред,то така трудно мое да се каже :( Едно по едно и ще локализира проблема :winky:
One passion,one car,one life...

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 22 Юни 2005, 0:30

Веселата дружинка с чувството за хумор.... Правя ви официално предупреждение за първи и последен път. Човека е задал въпрос а тук имаме навика да си помагаме. Та ако нямате с какво да му бъдете полезни си задръжте веселите коментарчета за лична употреба. Щото утре може на вас да се случи да имате проблем и да потърсите помощ тук ... и надали ще ви бъде приятно да прочетете подобни лафове вместо полезен съвет, насока или решение на проблема. Не забравяйте основната идея на този форум - да си помагаме.

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 22 Юни 2005, 2:10

Що се палиш ся :?: Един от точните отговори беше на Даниел. Да разкара карба и да слага инжекция :idea: Ако е с 2БЕ а кат слушам за трудно палене начи е същия и то сега......а зимата ше изреве лошо.Тоя карб е и много напредничев и пълен боклук :idea: Играл съм го тва говоря от опит :idea: Нищо не му пречи да го "оправя" тоя да го смени няколко пъти но пак ше стигне да спринцовка :!: (тва последното как прозвуча не е истина :help: )

Drinker
Аватар

Мнение от ///Milen_bmw » 22 Юни 2005, 6:17

Ми то за тва е измилена Диагнистиката.
Аз се сещам поне 100 причини от които може да дава ядове.

А за кво да е весело като може да е тъпо и скучно :evil:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rascal » 22 Юни 2005, 9:39

krika написа:Що се палиш ся :?: Един от точните отговори беше на Даниел. Да разкара карба и да слага инжекция :idea: Ако е с 2БЕ а кат слушам за трудно палене начи е същия и то сега......а зимата ше изреве лошо.Тоя карб е и много напредничев и пълен боклук :idea: Играл съм го тва говоря от опит :idea: Нищо не му пречи да го "оправя" тоя да го смени няколко пъти но пак ше стигне да спринцовка :!: (тва последното как прозвуча не е истина :help: )

Отговора му беше несериозен. На никой няма да му е готино ако попита примерно: "Компютъра ми забива, дъното му е еди кво си" и следователно "Ми смени го :mhihi: " :?: :?: :?: А все пак мисля, че човека има достатъчно акъл да се сети и сам за този вариант, но да речем, че сега не му е възможно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rascal » 22 Юни 2005, 9:43

///Milen_bmw написа:Ми то за тва е измилена Диагнистиката.
А пък форума е измислен, за да си помагаме с мнения с някаква стойност.

///Milen_bmw написа:Аз се сещам поне 100 причини от които може да дава ядове.

Сподели само две от тях и поне ще си опитал да помогнеш с нещо :idea:

///Milen_bmw написа:А за кво да е весело като може да е тъпо и скучно :evil:

Прав си, хубаво е да е весело ама не и на чужд гръб. Има си едни такива форуми наречени ФЪН, Извън темата и т.н., които са направени именно, за да може да блеснеш с хумора си. Отгоре над Е30 пише, че секцията е техническа и отговори като запали си колата с кибрит и бензин или метни я в някое дере не са особено серииозни. Ама закво да е скучно, кат мое да е весело :dummy:

Drinker
Аватар

Мнение от ///Milen_bmw » 22 Юни 2005, 12:35

rascal написа:...

А ся де. По-спкойно малко.

Ми нямате никакво чувство за хумор значи. :roll:

Ето ти мнение с някаква стойност: :idea:

Първо :arrow: ако колата пали и работи на някакъв празен ход, вадете един по един кабелите от свещите за да проверите дали всички цилиндри работят.

Второ :arrow: прегледайте основно запалителната с-ма. Дали по дистрибуторната капачка няма нагар или да не би да е пукната. Същото се отнася и за палеца. Проверете всички кабели дали подават ток на свещите. Свалете свещите и огледайте. Трябва електродите да имат керемиден цвят. Не е добре ако са бели или черни. Казах, че трябва диагнистика защото как иначе ще провериш ъгъла на запалване.

Трето :arrow: чак сега се преминава към проверка на горивната с-ма ама там
съм не толкова компетентен. Стигнете до там пък ше го мислиме.

Ма тука е пълно с монтьори а си траят пък мене ме направихте на 2 стотинки. И ся аз трябва да ти давам съвети дето не разбирам нищо. :mhihi:

И не го лъжете човека. От карбуратора убаво си нема.
Изображение

Потребител
Аватар

за карбуратора

Мнение от LSD » 23 Юни 2005, 9:32

ами хората са дониакаде прави за карбуратора :(
след известно време карбуратора сдава багажа и принципно нема проблеми ама не работи като хората на едно приател4е го сменихме с нов сравнително евтино го намери от некви хора и стана 4асовник ама си требва нов. А знаете ли една астра ходи на диагностика и вси4ко ОК двама маистори казаха 4е вси4ко е наред а колицата не варви и накрая извадиха една кофа с ражда и ваглени от ауспуха :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rascal » 23 Юни 2005, 11:01

Благодаря на всички ви, но момчето си оправи проблема и сега колата пали ток и жица. Благодарности на Вайпъра специални! ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarcheto » 23 Юни 2005, 23:38

И къде е бил проблема все пак??

Следваща

Назад към E30