Въпрос за Е30 316, ABS-и и дискове разни :)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за Е30 316, ABS-и и дискове разни :)
Значи първо да питам по принцип произвеждали ли са се серийни 316-ки троен стоп с дискове отзад или е допълнителна екстра? И вярно ли е твърдението, че ако имаш ABS задължително колата е с дискове отзад? И АБС-а на всички колела ли въздейства или само на предни, защото при разни ситуации се усеща това ритане отпред под педалите само... Благодаря предварително за отговорите 

човек се учи докато е жив...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
има 316 троен стоп,с дискове отзаде и абс,естествено че на всичи колела

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
аз мисля, че ранните АБС са триканални, тоест предните дев колела отделно и единдатчик за задните колела, но не съм сигурен, дали още от началото не са били четириканални.
Усещаш го предимно отпред, защото имаш разпределител на спирачното усилие, което при празен автомобил разпределя почти цялото усилие върху предните гуми, защото при спиране тежестта се премества там и има повече сцепление, а заднацата олеква - единственото, което може да се постигне там, ако нямаш разпределител на усилието е лесно блокиране на гумата, поради липса на сцепление и колата ще тръгне със задницата напред.
Ати
Усещаш го предимно отпред, защото имаш разпределител на спирачното усилие, което при празен автомобил разпределя почти цялото усилие върху предните гуми, защото при спиране тежестта се премества там и има повече сцепление, а заднацата олеква - единственото, което може да се постигне там, ако нямаш разпределител на усилието е лесно блокиране на гумата, поради липса на сцепление и колата ще тръгне със задницата напред.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
Re: Въпрос за Е30 316, ABS-и и дискове разни :)
fortune написа:...
АБС с барабани нема, така че треа да е с дискове

Баш серийно си е, а Ати е много прав за тежеста.
Ръчната ти е на барабани с ексцентрици, те са от вътрешната страна на дисковете.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
хора всички е36-ци (318 и 316) са с барабани отзад и имат серийно ABS ...невиждам какъв е проблема да имаш барабани и ABS?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Ами да, не всички е36 (316/318) са с барабани отзад - след '94 са с дискове. За сериен АБС не съм запознат дали са всичките, аз поне не съм виждал без, което не значи, че няма.
По въпроса за барабаните - аз не виждам защо сте се хванали за тези барабани - на АБС-а му е все едно с какво спирате. Просто няма допирни точки между АБС и вида на спирачката. Всичките малки коли са с барабани отзад и са с АБС и при БМВ е така.
Ати
По въпроса за барабаните - аз не виждам защо сте се хванали за тези барабани - на АБС-а му е все едно с какво спирате. Просто няма допирни точки между АБС и вида на спирачката. Всичките малки коли са с барабани отзад и са с АБС и при БМВ е така.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
ABS
Не съм съгласен, че Е36 след '94 година 316/318 са с дискови отзад. Карам 318 96 година и си е с барабани, познавам други хора, които карат 316/318 и също са си барабани. Много рядко се срещат с дискове отзад и все си мислех,че е преправяно, но все пак е вярно,че има такива коли със заводски дискове отзад
Относно ABS: когато застраховах колата, ABS не го броиха като екстра, защото казаха, че за Е36 това си е сериина работа. Значи ABS + барабани = напълно възможно

11 мнения
• Страница 1 от 1