m20b20 -> m20b25 транспл., прегрегистрация, технотест, акциз
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: M
m20b20 -> m20b25 транспл., прегрегистрация, технотест, акциз
Здравейте,
Точно купих този автомобил - Bmw e30 320i и взех да мисля за щуротии... Това е първият биймър, който имам и като цяло съм доста доволен, като може би още малко вървеж няма да е излишен.
Искам колата ми да прилича на фул-сток автомобил и това е основната причина да се насоча към това ДВГ. Естествено не пренебрегвам и факта, че вероятно ще ми излезе по-евтино... само да се намери читав двигател естествено
Колата е 88 г., като по ВИН, това, което видях е, че е производство 12/87 г. Изглежда доста прилично, като мога да кажа, че снимките от обявата определено не представят автомобила в най-добрата му светлина.
Сега към трансплантацията m20b20 -> m20b25
Какво е нужно за "успешна" трансплантация, чисто технически?
1. Скоростите са едни и същи, доколкото разбрах.
2. Инсталацията плъг-енд-плей също е... Компютър?
3. Окачване?
4. Спирачна система?
5.Изпускателна система? - В момента накрая е с ремусово гърне, което е новичко, но нещо не мога да кажа, че много му се кефя. Предпочитам звука на 6-така, отколкото заглушаването от ремус. Не, че в купето се чува натрапващо, но все пак... Важно е вън и вътре да се набляга на шестака...
Пререгистрация: (не се опитвайте да ме разубеждавате, да не го правя)
6. Доколкото разбрах, ако двигателя не е същия, ще трябва да се премине технотест? Когато и двата са м20 с малка
разлика в кубатурата същото ли важи?
7. Трябва да има договор за покупко-продажба или фактура.
8. Ако е от БГ трябва да има удостоверение за брак на колата?
Акциз
7. Акциз се плаща, поне до края на годината, ако двигателя идва от чужбина. Какво става, ако се взима от кола в БГ, която си е регистрирана по документ в БГ и е платен акциза и съответно, ако е нужно е бракувана? Трябва ли в този случай да се плаща акциз?
8. Знаете ли нещо повече по въпроса със акцизите при смяна на двигател с акцизен след 01.01.2010?
Като допълнение. Колата в момента е с 2 ел. стъкла, но с 4 врати. Какво ми е нужно за да стане с 4 ел.стъкла, освен механизмите на вратите, бутоните по вратите и бутоните по "барчето"?
Поздрави!
Точно купих този автомобил - Bmw e30 320i и взех да мисля за щуротии... Това е първият биймър, който имам и като цяло съм доста доволен, като може би още малко вървеж няма да е излишен.
Искам колата ми да прилича на фул-сток автомобил и това е основната причина да се насоча към това ДВГ. Естествено не пренебрегвам и факта, че вероятно ще ми излезе по-евтино... само да се намери читав двигател естествено

Колата е 88 г., като по ВИН, това, което видях е, че е производство 12/87 г. Изглежда доста прилично, като мога да кажа, че снимките от обявата определено не представят автомобила в най-добрата му светлина.
Сега към трансплантацията m20b20 -> m20b25
Какво е нужно за "успешна" трансплантация, чисто технически?
1. Скоростите са едни и същи, доколкото разбрах.
2. Инсталацията плъг-енд-плей също е... Компютър?
3. Окачване?
4. Спирачна система?
5.Изпускателна система? - В момента накрая е с ремусово гърне, което е новичко, но нещо не мога да кажа, че много му се кефя. Предпочитам звука на 6-така, отколкото заглушаването от ремус. Не, че в купето се чува натрапващо, но все пак... Важно е вън и вътре да се набляга на шестака...

Пререгистрация: (не се опитвайте да ме разубеждавате, да не го правя)
6. Доколкото разбрах, ако двигателя не е същия, ще трябва да се премине технотест? Когато и двата са м20 с малка

7. Трябва да има договор за покупко-продажба или фактура.
8. Ако е от БГ трябва да има удостоверение за брак на колата?
Акциз
7. Акциз се плаща, поне до края на годината, ако двигателя идва от чужбина. Какво става, ако се взима от кола в БГ, която си е регистрирана по документ в БГ и е платен акциза и съответно, ако е нужно е бракувана? Трябва ли в този случай да се плаща акциз?
8. Знаете ли нещо повече по въпроса със акцизите при смяна на двигател с акцизен след 01.01.2010?
Като допълнение. Колата в момента е с 2 ел. стъкла, но с 4 врати. Какво ми е нужно за да стане с 4 ел.стъкла, освен механизмите на вратите, бутоните по вратите и бутоните по "барчето"?
Поздрави!

DriveCalc.com/bg
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Re: m20b20 -> m20b25 транспл., прегрегистрация, технотест, акциз
Ходи питай у Технотест,за всичките ти въпроси с регистрацията,ама няма смисъл да пререгистрираш след като смениш мотора,достатъчно е само да имаш документ за него.Тук си скъсаха задниците да сменят мотори и никой балама не е кацнал в кат да се занима с глупости и да харчи излишни пари!
ще ти трябват и кабелите от задните врати,или май цялата инсталация за стъклата от такава с четири ел.
fenixsz написа:Като допълнение. Колата в момента е с 2 ел. стъкла, но с 4 врати. Какво ми е нужно за да стане с 4 ел.стъкла, освен механизмите на вратите, бутоните по вратите и бутоните по "барчето"?
Поздрави!
ще ти трябват и кабелите от задните врати,или май цялата инсталация за стъклата от такава с четири ел.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
мани го колегата по горе....стане ли птп го ядеш,ако не с редовни документи
..а за стъклата ти трябва цяла инсталация от 4ел

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- NeedHead
- Брррръм!
-
- Кара: на стъклопласт ...
Никой не е ходил,щот на Е30-ска не може да се сложи мотор по-голям от 2.5!!!
А сите са с .....
Абе ако имаш кеш-ходи на техно! Ако те хванат с тоя мотор без регистрация
ку*а е голям!!
Спирачките са същите,окачването-също! За генерация нз!Но съм сигурен,че в един хубав момент ще смениш
всичко

ку*а е голям!!
Спирачките са същите,окачването-също! За генерация нз!Но съм сигурен,че в един хубав момент ще смениш
всичко

Life is Better SIDEWAYS!

bigmurzi написа:малко танкче
- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Ако ще се вкарваш в тоя филм със смяна на мотора по-добре слагай нещо по-мощно. Аз от М40В16 се качих на М20В25, и пак не ми стига... Колкото повече, толкова повече е казал мечо пух
и аз почнах да мисля глупости
Ама ти си знаеш де
щом искаш да е правиш сток
Аз от спирачките на моята не съм особено доволен, незнам другите колеги как са..? ако имаш възможност за ъпгрейд ще е добре да измислиш нещо.... Успех колега!

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
ядеш го до толкова ,че ще ти земат колата и може би няма да я видиш повече , сичко друго е бошлав
елементарен пример ще ти дам, казваш че незнаеш какав е мотора защото така си си я купил , а при прехвърляне на собственост и за нов талон не трябва да минаваш канали (къв кеф а )
ти пък за една кола ли си.
друг е въпроса ,че почти сяко птп (не говоря за тежки и пострадали дано на никои не му се случва) може да се реши на място стига да си достатачно печен
и според мен няма смисал да даваш излишни пари на тази сбъркана държава а баровците с товарните мазератита да си джиткат обезпокоявани

елементарен пример ще ти дам, казваш че незнаеш какав е мотора защото така си си я купил , а при прехвърляне на собственост и за нов талон не трябва да минаваш канали (къв кеф а )

друг е въпроса ,че почти сяко птп (не говоря за тежки и пострадали дано на никои не му се случва) може да се реши на място стига да си достатачно печен

и според мен няма смисал да даваш излишни пари на тази сбъркана държава а баровците с товарните мазератита да си джиткат обезпокоявани

bedrock city racing
- sas_88
- ентусиаст
-
А аз па незнаех че при ПТП правят сверка на мотора....
по случайност съм бил участник в птп и свидетел на още 2-3 и несъм видял катаджиите да ровят под капака.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
малко си видял мой..а и най малкото е ,че неможеш да я застраховаш

- sas_88
- ентусиаст
-
Явор написа:малко си видял мой..а и най малкото е ,че неможеш да я застраховаш
Зависи за каква застраховка,гражданска става,за каско незнам.Ма то на тия кюмбета има ли смисъл от каско...
ако не си минал още през кат можеш да изпилиш № на двг. минаваш кат, пишат без № на двг и после клепеш квото ти душа сака
- ///Явор
- Летящия холандец
-
и накрая с 7мо 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
NeedHead написа:Никой не е ходил,щот на Е30-ска не може да се сложи мотор по-голям от 2.5!!!А сите са с .....
ку*а е голям!!
всичко
много ми е интересно това 2.5 от къде го видя

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- NeedHead
- Брррръм!
-
25-ца не си ли виждал!??? 

Life is Better SIDEWAYS!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
бе написал си, че не може да се сложил по-голям от 2.5
... аз това питам ?

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- NeedHead
- Брррръм!
-
По закон може да се смени мотора само с такъв,които е слаган серийно в даденото купе!
Ако бъркам поправиме,не съм 100%,но тъй знам!
Ако бъркам поправиме,не съм 100%,но тъй знам!

Life is Better SIDEWAYS!

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3