Въпрос за претапициране на седалки
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- tormentor1980
- кандидат ентусиаст
-
Въпрос за претапициране на седалки
Тука в Пловдив има един тапицер дето много го хвалят, супер качествено работел, с качествени материали и т.н. Даже софиянци-патрони си карали при него новите БМВ-та, а от Дару и Камор му пращали поръчки. Понеже имам един рекаро салон за претапициране с кожа (предни и задна), дмес му ги закарах да ги огледа. Двете предни нещо са се разкачили и са за правене механично, майстора вика: няма проблем... нещо ми обясняваше, че ако искам да копира оригиналните шевове и кантове, щяло да е по-скъпо, иначе можел да ги направи пак хубаво, ама няма да са с оригиналната визия. после взе да ми обяснява, че имало разлика между естествената кожа (аз не искам изкуствена), като имало специална за автомобили и друга, която не е подходяща и т.н. Нагледно ми показва, шегрени, кантове и шевове с подплънка и без и сума ти други неща, пт които не разбирам. По всичко си личи, че човека много си разбира от работата. Но за две предни седалки и за задната ми обяви цена 3500 лв.
За толкова пари може да се намери полу-читава Е30-ка.
Та искам компетентни мнения относно цената и евентуално алтернативи (евтини или поне поносими и качествени тапицери) за моя рекаро салон.

Та искам компетентни мнения относно цената и евентуално алтернативи (евтини или поне поносими и качествени тапицери) за моя рекаро салон.
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
Алоууу, Колега. Ти добре, че мина да почерпиш бира и да те заведа при този майстор и не само от Камор и Мкар ами и от Балкан Стар и още къде ли не му карат коли. И малко си пропуснал некои неща в изпълнението, пак ми скраперясваш нещо. Та да поясня на колегите
Това няма да е обикновенно претапициране, а реставриране с ъпгрейд или по точно:
Рекарото ще се претапицира с оригинална естественна кожа за БМВ, като шевовете и кантовете ще са 1:1 с БМВ-еските. Всички дзипове на гърбове и пластмасовите закопчалки на подглавниците също ще бъдат прехвърлени, за да може да се свалят и съответно изпират или дават на освежаване. Също така има доста сериозен ремон по тези седалки откъм механична част, защото се разглобяват само като ги докоснеш, камо ли да си помислиш да ги вдигнеш. Ще бъдат възстановени и оригиналните форми на дунапрените. Ъпгрейда се състои в това, че ще им са монтира подгрев на дупето и гърба от други платнени седалки за Е30.
Да поясня, въпросния майстор претапицира яхтите на повечето БГ патрони!

Това няма да е обикновенно претапициране, а реставриране с ъпгрейд или по точно:
Рекарото ще се претапицира с оригинална естественна кожа за БМВ, като шевовете и кантовете ще са 1:1 с БМВ-еските. Всички дзипове на гърбове и пластмасовите закопчалки на подглавниците също ще бъдат прехвърлени, за да може да се свалят и съответно изпират или дават на освежаване. Също така има доста сериозен ремон по тези седалки откъм механична част, защото се разглобяват само като ги докоснеш, камо ли да си помислиш да ги вдигнеш. Ще бъдат възстановени и оригиналните форми на дунапрените. Ъпгрейда се състои в това, че ще им са монтира подгрев на дупето и гърба от други платнени седалки за Е30.
Да поясня, въпросния майстор претапицира яхтите на повечето БГ патрони!
Няма нищо по-страшно от активната глупост.
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
likesake написа:много пари са това
има едно маце дет ги прави качествено и ефффтино
нами ра се зад търговиите на Брезовско шосе
мисля че за изкуствена кожа взимаше към 100 лева на седалка - имаи алкантар и други материали
тамси правих тапицериятано чопъра
взе ми 50 лева за двете
Може ли да ми покажеш някъде нейно изпълнение, аз ще го сравня с оригинал на БМВ? Щото кожени калъфки в МЕТРО има и за 50 лв на седалка.
- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
На мен в Пловдив на едно мясти ми взеха по 60 лв за предните и 120 лв за задните седалки ама стана много готин салона.В галерията имам снимка 

- devastator
- младши ентусиаст
-
ве колега нещо си объркал форума,тука са яки фенове на DIY-то.
Не бива по никакъв начин да даваш пари на майстори за каквато и да е услуга!В този форум я има сичката мъдрост на света и стига да не си с две леви ръце ,че си ги тапицираш сам!Можеш да питаш и в ретро подфорума,там са яки креативници и произвеждат сичко,от нищо нещо правят!
Кво му е конци,кожа и шевна машина.Лесно е като ряжи халвъ и туряй в жубите и еж!
3500 лв. за претапициране ,не е чувал никой,това е спекулация!
Не бива по никакъв начин да даваш пари на майстори за каквато и да е услуга!В този форум я има сичката мъдрост на света и стига да не си с две леви ръце ,че си ги тапицираш сам!Можеш да питаш и в ретро подфорума,там са яки креативници и произвеждат сичко,от нищо нещо правят!
Кво му е конци,кожа и шевна машина.Лесно е като ряжи халвъ и туряй в жубите и еж!
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!
иди на място - от колелото на кръговото първата в дясно
караш към цеховете зад тъговиите където са има една барера там за ориентир има и една бензиностанция - малка - там питаш за тапицерката те ще ти кажат къде е
при нея има много седалки можи да ги видиш как са
на чопара ми направи един специален шев - стана като харли
качествено и евтино работи девойката ще се убедиш че съм прав
караш към цеховете зад тъговиите където са има една барера там за ориентир има и една бензиностанция - малка - там питаш за тапицерката те ще ти кажат къде е
при нея има много седалки можи да ги видиш как са
на чопара ми направи един специален шев - стана като харли
качествено и евтино работи девойката ще се убедиш че съм прав
- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
devastator написа:ве колега нещо си объркал форума,тука са яки фенове на DIY-то.
тук си много прав, но и 3500 лв е малко нереалистично - вчера питах колко ще ми е претапицирането на кабриото - естествена кожа, изграждане на дунапрените, ремонт на механиката на седалките, тапициране на корите - 900 лири което е около 2000 лв - и все пак говорим за лондон където трудът е пъти по-скъп

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
това с тия цени,направо ти идва да се гръмнеш 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- small
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
защо да са много 3500 зависи каква кола претапицираш ама като гледам къде е темата не си заслужава
на мен ми излезе 80лв труд и 50лв плат верно не е ориджинъл ама и колата е на 20 и години пък на мен ми харесва
иначе по други тапицери съм обикалял искат по 100 на броика
на мен ми излезе 80лв труд и 50лв плат верно не е ориджинъл ама и колата е на 20 и години пък на мен ми харесва

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
е30
Добре бе - що се правите на интересни като не сте?! Немате си работа ли? Ровете по кофите деа... Ясно ви е за кво говоря и на кои говоря. Нема да казвам, че се наговаряте, явно се познавате.
Ясно е, че ще има юзъри дето ще ви се вържат на провокациите и тъпите лафчета. Смешно ли е?! Нужно ли е? Леко се излагате. Ма кво ви пука? То кой е тъп - тъп ще си остане, па и одъртявате бързо, косата пада, мозъка изветрява... Откраднаха ви професията, момчета на по 18 - като хоби го имат ващо... Пълна скръб.
Са по темата: Кажи колко пари си навит да дадеш за тоа толко нужен зимен ъпгрейт, та барем успеем да ти помогнем... Кажи ми и ква ти е файдата и кой щи прави евала?! Кажи ми за кога ще ги направиш тия седалки? Ще ги направиш ли верно?
Съмнявам се. Или па земи ги направи както каза другия горе - максимално истински, снимай ги да ги видим и да зема ти повярвам - да ми затвориш устата, па и другите дето се опитват ти помогнат и те да видят как се правят нещата. Я заеби - тва в Пловдив мноо жега. Седете си на сянка. Бъди пионер - не имитатор. Леке.
Ясно е, че ще има юзъри дето ще ви се вържат на провокациите и тъпите лафчета. Смешно ли е?! Нужно ли е? Леко се излагате. Ма кво ви пука? То кой е тъп - тъп ще си остане, па и одъртявате бързо, косата пада, мозъка изветрява... Откраднаха ви професията, момчета на по 18 - като хоби го имат ващо... Пълна скръб.
Са по темата: Кажи колко пари си навит да дадеш за тоа толко нужен зимен ъпгрейт, та барем успеем да ти помогнем... Кажи ми и ква ти е файдата и кой щи прави евала?! Кажи ми за кога ще ги направиш тия седалки? Ще ги направиш ли верно?
Съмнявам се. Или па земи ги направи както каза другия горе - максимално истински, снимай ги да ги видим и да зема ти повярвам - да ми затвориш устата, па и другите дето се опитват ти помогнат и те да видят как се правят нещата. Я заеби - тва в Пловдив мноо жега. Седете си на сянка. Бъди пионер - не имитатор. Леке.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
Re: е30
KPETEH написа:Добре бе - що се правите на интересни като не сте?! Немате си работа ли? Ровете по кофите деа... Ясно ви е за кво говоря и на кои говоря. Нема да казвам, че се наговаряте, явно се познавате.
Както казах това не е претапициране, а реставриране. Преди 12-тина години един познат си купи от БМВ само кожата за седалките на едно Е36 и броя 8000 марки и въобще не му пука какво ще кажат другите. Той е истински ценител и привърженик на марката и му прави кеф като си отвори вратата и да види едно наистина съвършенно нещо, а не калъфки от на баба ми килотите. Колегата иска същото, всичко да е перфектно и 100% копие на оригинала. Мога да ти кажа че кабриото ми го претапицираха за 600 кинта и нищо неставаше след 2 месеца, а сега човека за 2 бона ще го направи в магазински вариант. И въобще не ме интересува кои какво си мисли, важното е мен като погледна колата и да се кефя на оригинала

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
е30
Добре де - дадени са. Хубаво. Да кажем, че вярвам. Нека сподели резултата. Нека сподели и цената. Нека сподели кой му ги прави. Като ги е дал, що пита!?
Тебе мое те кефи оригинала да го гледаш на другите, обаче си спестил от твоите. Окепазил си оригинала с на баба ти килотите - сам го каза. Кой е по-ценител? Нищо лично. За теб ли става дума или за някой друг?!
Ще се хвалиме кой кво видел и къв познат имал. Или пък да съм казал да не дава пари?! Елементарно е. Да сподели резултата да видиме и ние нещо истинско - казах горе. Да се надъхаме и да се научим и след време да имаме пари и да ги даваме и всичко да е изящно и оригинално и да сме най-големите в очите на другите и да не ни интересува нищо и никой...
Ми мен батко са ми се кара Е30 - не после - не ми требе да е лъскаво или кожено - трябва ми да е с правилното разпределение на тежестта, трябва ми да ми е с задно, трябва ми да ми е ниско, трябва ми да спира, трябва ми да ме пази. Боли ме кура, че нема ми грее на гъза. Се едно ще го усещам когато оборотоемера е в 4500, а следващия завой е все по-близо и по-близо...
Кво говоря?! Лъзгайте се по кожените си седалки и не ми се обеснявайте...
Изказах мнение и още съм на него.
Ще се радвам ако съм сгрешил с преценката си. Но дали...
Тебе мое те кефи оригинала да го гледаш на другите, обаче си спестил от твоите. Окепазил си оригинала с на баба ти килотите - сам го каза. Кой е по-ценител? Нищо лично. За теб ли става дума или за някой друг?!
Ще се хвалиме кой кво видел и къв познат имал. Или пък да съм казал да не дава пари?! Елементарно е. Да сподели резултата да видиме и ние нещо истинско - казах горе. Да се надъхаме и да се научим и след време да имаме пари и да ги даваме и всичко да е изящно и оригинално и да сме най-големите в очите на другите и да не ни интересува нищо и никой...
Ми мен батко са ми се кара Е30 - не после - не ми требе да е лъскаво или кожено - трябва ми да е с правилното разпределение на тежестта, трябва ми да ми е с задно, трябва ми да ми е ниско, трябва ми да спира, трябва ми да ме пази. Боли ме кура, че нема ми грее на гъза. Се едно ще го усещам когато оборотоемера е в 4500, а следващия завой е все по-близо и по-близо...
Кво говоря?! Лъзгайте се по кожените си седалки и не ми се обеснявайте...
Изказах мнение и още съм на него.

Ще се радвам ако съм сгрешил с преценката си. Но дали...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."