егати предницата!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

егати предницата!

Мнение от Kos » 21 Дек 2004, 12:11

Като купих колата вибрираше волана и теглеше наляво. Естествено веднага отидох на баланс и реглаж - казаха, че било от гумите - стари били, неравномерно износени и сигурно колата била стояла дълго време без да я карат, затова са се деформирали.
Дотук добре. Обаче идва зимата и решавам аз да се поглезя с нови гуми Файърстоун.
Бах мааму пак тегли ама леко надясно - бутам газта - волана пак взе да вибрира. Най се усеща около 90-110км/ч, после леко се укротва.
Айде пак на реглаж 20лв. Оня вика всичко е ОК колата е перфектна, дай да разменим гумите - и да знаеш че са ги монтирали с лицето навътре, нищо че нямат посока.
Разменяме, тръгвам аз - пак тегли ама наляво. Аман!

Какъв може да е проблема, защото ми писна да се реглажирам и балансирам и гумирам напразно?

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 21 Дек 2004, 13:21

много просто..отиваш в друг стенд..Без майтап!! :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin » 21 Дек 2004, 17:06

стисни здраво волана па може да спре да дърпа :shock:
и аз сега се връщам от реглаж маисора вика,ле ле и кима с тиква ле ле аз го питам кво бре а той ле ле и кима,та ми каза нема един с един рог а аз от маистор тенекеджия идвам?

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 21 Дек 2004, 17:53

Щом най-осезателно се осеща от 90-110, ги балансирай пак, още повече че са нови! На зимните ми гуми им правих три пъти баланс за една седмица.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nitroman » 21 Дек 2004, 20:22

Слушаи парво отиди на баланс на гумите при добри гумаджии.Може да имаш крива джанта и ако тя е лета това изправяне ще ти струва 25лв.Познавам едни добри гумаджии на Орион след ОМВ бензиностанциа.Знам ви вас заради тапата газария карате с нископрофилни гуми и от там си патите :lol: с кривите джанти.След това иди на читав баланс преден мост в читав сервиз да ти видят шарнири,носачи щанги и.др. Защото незнам дали знаете но Е30 има всеизвестен фабричен проблем с дебелината и масивността на щангите и носачите особено в по раните Е30 ако твойто е такова разбирасе.Просто е било нужно тези елементи да бадат малко по дебели с нколко милиметра.Виж дали нещо е за смяна смениго и колата ще се оправи освен ако не е преди това удряна и таванирана и да е усукано купето.Не вийждам причина колата да не се оправи .Good luck ;)
bmw e30

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin » 22 Дек 2004, 9:36

Е30 има всеизвестен фабричен проблем с дебелината и масивността на щангите и носачите особено в по раните Е30 ако твойто е такова разбирасе.Просто е било нужно тези елементи да бадат малко по дебели с нколко милиметра

Kолега за кво стаа вапрос????????????? :shock: :shock: :shock:

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 22 Дек 2004, 17:49

kalin написа:Е30 има всеизвестен фабричен проблем с дебелината и масивността на щангите и носачите особено в по раните Е30 ако твойто е такова разбирасе.Просто е било нужно тези елементи да бадат малко по дебели с нколко милиметра

Kолега за кво стаа вапрос????????????? :shock: :shock: :shock:

Мухахаахахахахахах, изби рибата :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 22 Дек 2004, 18:57

аз имах същия проблем като смених джантите - дадох не смао 20лв за реглаж ами и 500лв за ремонти по предницата и пак не се реши проблема.... оказа се че джантите са ми твърде широки и опират в амортисьорите проблема беше от 80 до 100км/ч някъде... и никой от шибаните майстори (сори за езика) не се сети... хем им казах да погледнат (без нищо да разбирам) та обърни внимание и на това (щото май си сменил гумите но върху старите джанти?)....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kos » 22 Дек 2004, 19:18

Абе хора, дотука 2 пъти реглаж на предницата и 3 пъти баланс правих и то в различни сервизи и нищо!
Ако имате да препоръчате някой, който да ми реши проблема - отивам, ама ми писна да давам пари за тоя дето клати гората и накрая майстора да прибере парите и да каже: Абе то всичко е ок - да знаеш в гумите е причината.
Обърнах се в колекционер на разпечатки :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kos » 22 Дек 2004, 19:21

А между другото, колата никога не е удряна (изключвам ожулени калници).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nitroman » 22 Дек 2004, 19:22

Относно вашето удивлвние, относно моето изказване ще ви драсна няколко нещица не,че се права на филосов :)Първо това не сам си го измислил аз а е компетентно мнение на немски инжинер побликувано в специализирано авто издание.Отделно за Е30-ките сам говорил с приятели автомонтйори работещи в специализирани сервизи относно здравината и надежността на предното окачване на това толкова любимо за мен поколение Е30, и те са на сащото мнение а пък и сам сам изпитал тази недобра надежност.За да не бадат смятани моите думи за празни приказки до 2-3 дена ще ви намеря статия в автомобилно издание за Е30 в която е описано за този да не го наречем дефект а инжинерно недоразумение :D.Направо ще ви изброя дефектите който са вазможни за модела, пак спорете колкото искате аз сам го видял и чел.1)Недостатъчна корузиона устоичивост на последното гарне.2)Проблеми с рачната спирачка (разхлабване на жилото)3)Проблеми с касите слетлини на фаровете(слаби са нищо се не вижда)и прочие.Останалото ще ви го покажа в статия.За сега толкова :type:
bmw e30

Потребител
Аватар
Кара: w124/delta II

Мнение от mafiota^^^ » 22 Дек 2004, 19:40

Провери предните си джанти.Огледаи ги добре да не си ги изкривил.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Re: егати предницата!

Мнение от ivantchoG » 23 Дек 2004, 9:05

Kos написа:... тегли ама леко надясно ...
Разменяме, тръгвам аз - пак тегли ама наляво....
И това ако не е проблем с гуми и/или джанти ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Назад към E30