Масло в скоростната и неща от тоя сорт

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Масло в скоростната и неща от тоя сорт

Мнение от stenly » 01 Дек 2004, 11:04

Бях засилил да сменям маслата в скоростната и дифф-а.
Изникнаха следните няколко проблема:

1. Във ВАРИ 2000 викат: "323 от '84 ги има с два различни вида скоростни - стария тип е за хипоидно масло, новият е за синтетично, трябва да разбереш първо каква ти е скоростната" Как да разбера - "На скоростната има табелка". Отидох на канал, заничах отляво отдясно и табелка не видях. Остава да е отгоре, ма в такъв случай без специални разузнавателни средства или сваляне на кутията няма да успея. Впрочем във всички други магазини, в които съм питал хората вадят един каталог и викат - "те това ти требе". Не са и чували за два типа кутии с два типа масла. Което е разбираемо - за тях е важно да си продават маслата.

2. Пробките на диференциала са ок - трябва им шестограм 10-и номер
обаче пробките на скоростната не ми е очевидно с какво се отвиват.
Изглежда ми пак като вътрешен шестограм обаче некъв нечовешки номер - 15-16. А в стандартните комплекти има до 12-и номер. Да не би пък да са си за ключ, а пък аз да не съм го видял, щото са бая зацапани?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin » 01 Дек 2004, 11:26

на мойта 20ска маистора разви датчика за задна светлина и от там наля маслото(майче ама може и да греша)и при завиването прееба резбата и задни светлини нема.маистор педал?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Дек 2004, 12:00

не педал ми ..... :shock:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 01 Дек 2004, 12:13

Точно вероятността да попадна на мърляви "майстори" е главната причина аз да си залягам под колата (и да ръчкам брат ми да помага, колкото и да не му се ще понякога).

Ама сега по същество - моля за конструктивни мнения по въпроса:
с какво да г'е се отвиват двете пробки на скоростната?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Re: Масло в скоростната и неща от тоя сорт

Мнение от ivantchoG » 01 Дек 2004, 12:36

stenly написа:Изглежда ми пак като вътрешен шестограм обаче некъв нечовешки номер - 15-16.
Вътрешен шестограм :yes:. Проблема го реших с парче шестостенно желязо (около 5-6см), и изпилване до необходимия размер. Размера мисля, че е 17 ( :uups: отдавна беше, можеш лесно да го установиш с глава на болт с тоя размер). А "майстора" с датчика за заден ход си е направо за :dummy:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 01 Дек 2004, 22:30

Миналата седмица го сменях. И аз изпатих като тебе. Това е по каталог не знам си кво си ми вика маслара, отвори некви каталози, и като го сменихме си еба майката. Нема първа нема втора. На икарус се сменят по добре сигурно. Това беше лятото. Сложи ми некво минерално от туба. Аз му викам не треа ли синтетика а той вика -ми не.
Като загрееше се оправяха нещата ама докато е студена... Сега напоследък от както застудя ептен си еба мамата сутрин. Отидох при тоя и му викам я ми сипи от червеното ATF, а той пак се праи на разбирач и ми сочи каталога. Абе викам наливай тука да ти пикам на каталога и сега съм с ATF и сичко OK :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Iliev » 02 Дек 2004, 8:58

Да и аз изпатих същото от тъпи :bang: маслари които ти наливат от гнусни варели масло. Но след като взех от Дару ATF-D2 съм много доволен.

Назад към E30