Масло в скоростната и неща от тоя сорт
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Масло в скоростната и неща от тоя сорт
Бях засилил да сменям маслата в скоростната и дифф-а.
Изникнаха следните няколко проблема:
1. Във ВАРИ 2000 викат: "323 от '84 ги има с два различни вида скоростни - стария тип е за хипоидно масло, новият е за синтетично, трябва да разбереш първо каква ти е скоростната" Как да разбера - "На скоростната има табелка". Отидох на канал, заничах отляво отдясно и табелка не видях. Остава да е отгоре, ма в такъв случай без специални разузнавателни средства или сваляне на кутията няма да успея. Впрочем във всички други магазини, в които съм питал хората вадят един каталог и викат - "те това ти требе". Не са и чували за два типа кутии с два типа масла. Което е разбираемо - за тях е важно да си продават маслата.
2. Пробките на диференциала са ок - трябва им шестограм 10-и номер
обаче пробките на скоростната не ми е очевидно с какво се отвиват.
Изглежда ми пак като вътрешен шестограм обаче некъв нечовешки номер - 15-16. А в стандартните комплекти има до 12-и номер. Да не би пък да са си за ключ, а пък аз да не съм го видял, щото са бая зацапани?
Изникнаха следните няколко проблема:
1. Във ВАРИ 2000 викат: "323 от '84 ги има с два различни вида скоростни - стария тип е за хипоидно масло, новият е за синтетично, трябва да разбереш първо каква ти е скоростната" Как да разбера - "На скоростната има табелка". Отидох на канал, заничах отляво отдясно и табелка не видях. Остава да е отгоре, ма в такъв случай без специални разузнавателни средства или сваляне на кутията няма да успея. Впрочем във всички други магазини, в които съм питал хората вадят един каталог и викат - "те това ти требе". Не са и чували за два типа кутии с два типа масла. Което е разбираемо - за тях е важно да си продават маслата.
2. Пробките на диференциала са ок - трябва им шестограм 10-и номер
обаче пробките на скоростната не ми е очевидно с какво се отвиват.
Изглежда ми пак като вътрешен шестограм обаче некъв нечовешки номер - 15-16. А в стандартните комплекти има до 12-и номер. Да не би пък да са си за ключ, а пък аз да не съм го видял, щото са бая зацапани?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
не педал ми ..... 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Re: Масло в скоростната и неща от тоя сорт
Вътрешен шестограмstenly написа:Изглежда ми пак като вътрешен шестограм обаче некъв нечовешки номер - 15-16.

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

Миналата седмица го сменях. И аз изпатих като тебе. Това е по каталог не знам си кво си ми вика маслара, отвори некви каталози, и като го сменихме си еба майката. Нема първа нема втора. На икарус се сменят по добре сигурно. Това беше лятото. Сложи ми некво минерално от туба. Аз му викам не треа ли синтетика а той вика -ми не.
Като загрееше се оправяха нещата ама докато е студена... Сега напоследък от както застудя ептен си еба мамата сутрин. Отидох при тоя и му викам я ми сипи от червеното ATF, а той пак се праи на разбирач и ми сочи каталога. Абе викам наливай тука да ти пикам на каталога и сега съм с ATF и сичко OK
Като загрееше се оправяха нещата ама докато е студена... Сега напоследък от както застудя ептен си еба мамата сутрин. Отидох при тоя и му викам я ми сипи от червеното ATF, а той пак се праи на разбирач и ми сочи каталога. Абе викам наливай тука да ти пикам на каталога и сега съм с ATF и сичко OK

7 мнения
• Страница 1 от 1