дясно огледало и батерии за табло
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
дясно огледало и батерии за табло
момчета, дайте идея откъде мога да си набавя дясно огледало за колата. купих я само с ляво ел. такова и искам да си сложа и дясно.
миналата седмица ходих до Дару кар да ми занулят инспекшъна. дойде един монтьор, занули го - светна зелено и докато се прибера до нас беше пак в старото положение. според мен са заминали батериите.
знаете ли откъде да ги намеря и на каква цифра?
(и без това имам да сменям крушки по таблото)
миналата седмица ходих до Дару кар да ми занулят инспекшъна. дойде един монтьор, занули го - светна зелено и докато се прибера до нас беше пак в старото положение. според мен са заминали батериите.
знаете ли откъде да ги намеря и на каква цифра?
(и без това имам да сменям крушки по таблото)
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ми имам 2 или 3, или повече,незнам 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Re: дясно огледало и батерии за табло
Kos написа:... според мен са заминали батериите...

Трябва да са акумулаторни. Тип /размер/ - най-добре като разглобиш таблото да видиш какъв тип /размер/ са, щото дотук съм виждал 2 различни размера. Продават се и в магазини за фотографски материали - там има доста видове. Освен размера трябва да съобразиш и напрежение /V/ и капацитет /mAh/. Напрежението трябва да е същото, а капацитета - максимално близък до тоя на старите.знаете ли откъде да ги намеря и на каква цифра?...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Kos написа:Благодаря за инфо-то!
Смятам да се закротя довечера в гаража и да видя за какво иде реч.
А м/у другото имате ли схема на типа крушки в таблото?
за батериите: NiCd, AA (1.5V)
може и с по-малък капацитет - моите ги смених с Варта, Дару ми ги продадоха, оригиналните са БИЛИ производство на Варта, но като модел отдавна не се правят. Затова ще се наложи да откачиш металните пластинки от батериите (след като си ги разпоил от платката!) - точкова заварка е. После да запоиш пластинките и криво ляво капни малко тинол на новите батерии и пластините (за по-добър контакт). Не се хаби да ги запояваш сериозно - важно е да има добър контакт. После се капва малко лепило като ивица през батериите и също между тях. Отличен резултат дава силикона който се слага на пръчки в Hot glue gun. Без лепилото предвид лошата спойка между батериити и пластинката - на първата дупка ще се наруши контакта и пак ще отваряш таблото.
"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Няма.Kos написа:А няма ли някъде такива дето само да ги сменя?
Тук http://www.bmwe30.net/cgi-bin/datacgi/database.cgi?file=articles&report=view&ID=00045&Section= , човека е описал как си е сложил извън таблото допълнителен държач за батерии. Общо взето махаш старите батерии и запояваш кабели. Удобно е да използваш кутийка от дистанционно с кабел за детска количка.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

10 мнения
• Страница 1 от 1