Помощ за парното....
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Bavarcheto
- кандидат ентусиаст
-
Помощ за парното....
Колата ми направи първия проблем миналата година -> Клеясало моторчето и ми изгори половината бушони.Отворих го и го почистих. Бачка известно време но вече само на 3 и 4 скорости. Добре но това лято се разбиха лагерите и не го ползвах и сега за зимата купих нов мотор но вече работи само 4-та скорост. Отворих ключето и го почистих цялото, както и крачетата и няма резултат.
Къде е проблема тогава??? Ако някой ме светне много ще съм благодарен
Къде е проблема тогава??? Ако някой ме светне много ще съм благодарен

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
НА Опела и Е34-ката има съпротивление (блок с няколко такива) за регулиране на оборотите на вентилатора. Когато изгорят всичките елементи вентилатораът работи само на най-силната степен. Намери това съпротивление и ще решиш проблема.
Подсказка 1: търси го или около вентилатора (там е на Опела) или някъде в кожуха на парното(там е на Е34), защото съпротивленията се нагряват много и трябва нещо да ги охлажда.
Подсказка 2: търси го като следваш кабелите от ключа, с който сменяш степените на вентилатора.
Подсказка 1: търси го или около вентилатора (там е на Опела) или някъде в кожуха на парното(там е на Е34), защото съпротивленията се нагряват много и трябва нещо да ги охлажда.
Подсказка 2: търси го като следваш кабелите от ключа, с който сменяш степените на вентилатора.

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
DEFLEPPARD написа:запушени тръби ? или бутона да не дажа на контакт при 1, 2 и 3 ?
Що пишеш глупости? Всеки е достатъчно грамотен че да се сети ако моторчето върти а не духа че може да има запушени тръби.. което е напрактика невъзможно освен ако не се населят оси да правят кошер в колата ти... ЯВНО НЕ ВЪРТИ ВЕНТИЛАТОРА
И другото което е е написал че е почистил ключето...
По добре не се опитвай да даваш съвети когато ти сам не можеш да си помогнеш в некви такива ситуаций... http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=12329
Не е това начина да станеш известен

Извини ме, чуствам се тъпо да ти правя забележка, най вече аз... но все някой трябва да го направи, щото ти не се усещаш

Извинявам се на другите за Офтопика

The Boss е написал най-правилно - провери блока със съпротивления, най лесно ще го намериш по кабелите... вързан е м/у ключа и вентилатор-а... та дали не е и на самия ключ отзад... а е възможно и да не е цял блок ми да са отделни съпротивления... и такова съм виждал... тогава ти сам можеш да си подбереш съпротивленията по стойности и да ги сложиш... така можеш да си избереш на всяка степен на ключа да ти отговаря на удобни за теб обороти на вентилатор-а... ако ти трябва помощ драсни

Дилян Пенчев
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
за Penchev
а ся върни се пак нагоре и прочети кво съм написал....
прочете ли ? видя ли двата въпросителни знака ? или питанки ако щеш... ? ако не си иди и ги виж пак...
знаеш ли кво значи символа "?" значи че тва дето съм го писал е ВЪПРОС, не СЪВЕТ... а защо се задават въпроси ? за да получим отговор който обикновено (и в тоя случай също) не знаем...
т. е. въпроса ми беше може ли това да е проблема, както и логичния въпрос може ли ваобще да има такъв проблем...
и тва го питах поради една единствена причина, а именно: ЗАЩОТО НЕ ЗНАМ !
къде другаде да ги задам тия въпроси ако не в темата за проблеми с парното ?
ако е чак такъв голям проблем модераторите да ми изтрият темите... или ако не смогват на работата кажете и ще спра да задавам въпроси... като не искате да ми отговорите ще си търся отговорите на други места!

прочете ли ? видя ли двата въпросителни знака ? или питанки ако щеш... ? ако не си иди и ги виж пак...
знаеш ли кво значи символа "?" значи че тва дето съм го писал е ВЪПРОС, не СЪВЕТ... а защо се задават въпроси ? за да получим отговор който обикновено (и в тоя случай също) не знаем...
т. е. въпроса ми беше може ли това да е проблема, както и логичния въпрос може ли ваобще да има такъв проблем...
ако е чак такъв голям проблем модераторите да ми изтрият темите... или ако не смогват на работата кажете и ще спра да задавам въпроси... като не искате да ми отговорите ще си търся отговорите на други места!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
DEFLEPPARD написа:за Penchev
![]()
ИЗВИНЯВАЙ НЕ ТИ ЧЕТА МНЕНИЕТО ЗАЩОТО Е НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕНО И НЯМА КАКВО ДА СЕ КОМЕНТИРА, НО ЗАЩО ПО-ДОБРЕ НЕ ЧЕТЕШ САМО...РАЗБИРАШ ЛИ ЧЕ С ТЕЗИ ТВОЙ ПИСАНИЯ САМ СИ НАПРАВИЛ ТЕМИТЕ ТИ И МНЕНИЯТА ДА НЕ СЕ ЧЕТАТ ОТ НИКОЙ... СКОРО ВРЕМЕ МОЖЕ И ДА НЕ ПОЛУЧАВАШ НИКАКВИ ОТГОВОРИ... КАТО ЧЕТЕШ ЩЕ СЕ ОБРАЗОВАШ ПО БЪРЗО... В ТВОЙ ИНТЕРЕС Е

Дилян Пенчев
8 мнения
• Страница 1 от 1