Помощ за Е30!!!Прекъсва!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Помощ за Е30!!!Прекъсва!

Мнение от Meth_1bg » 06 Окт 2004, 19:34

Колата прекъсва при подаване на газ(има и газова ако има значение) и на двете и на газ и на бензин е същото.Ходих в Дунев Моторспорт и ми казаха че по ел.системата няма проблем.Бензиновата помпа издава странен шум.Гърнето е за смяна(пробито е) дали влияе?Сменени са свещи,кабелите и капачката са наред.Как да тръгне? Също така гърми газовата (гумичката на маркуча се измества и ми гасне колата).Предварително благодаря!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Окт 2004, 20:11

Тея в дунев ги мразя от мозъка на костите си... какво е това няма проблем по електрониката... ми къде е проблема да ти кажат да го открият нали за това им е работата :arrow: мерзавци с мерзавци... нищо не разбират и зимат много пари :idea:
Извинявам се за Оффтопик-а но не се сдържах... а по темата аз лично си нямам идея за какво може да става въпрос но мога да те светна ако ти се дават пари за диагностика при един пич и съм почти сигурен че ще намери нещо :idea:

Дилян Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Meth_1bg » 06 Окт 2004, 22:23

кажи каде?при кой?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Окт 2004, 23:53

Ако знаеш пътя от Горубляне към Панчарево... като минеш караулката и караш към 150 метра и гледаш в дясно първата като пресечка минава се през портал.. там е сградата на СБА и като влезнеш ще видиш срещу теб отворени халета и там бачка един неврзачен тип на диагностичен стенд... повярвай ми много разбира и добре работи :lol:
Като ти преслуша колата ще те накара да се качиш и да я пробваш и да се върнеш за резултата :lol:

П.С. Приготви си към 30 лв... :roll: това е положението :wink:
Дилян Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Meth_1bg » 07 Окт 2004, 8:20

Еми ще ходя да вида тогава кво ще направи.Някой ако има още идеи да дава

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Re: Помощ за Е30!!!Прекъсва!

Мнение от ivantchoG » 07 Окт 2004, 10:34

Meth_1bg написа:Колата прекъсва при подаване на газ.
Прекъсва, но работи, или направо гасне?
Бензиновата помпа издава странен шум.
А като работи на газ, спира ли помпата? Щото, ако от доста време караш само на газ, и помпата не спира, помпа, регулатор на налягането, магистрала и инжектори работят на постоянно налягане /това "убива" регулатора/
Гърнето е за смяна(пробито е) дали влияе?
Ако си без ламбда повече помага.
Също така гърми газовата (гумичката на маркуча се измества и ми гасне колата)
Ами това май е лоша запалителна система - свещи с друго топлинно число, лоша центровка на запалването, повредена бобина. Коя е тая "гумичка на маркуча"? Маркуча м/у филтъра и мотора, м/у филтъра и изпарителя? Нямаш ли "кихалка"?
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Meth_1bg » 07 Окт 2004, 11:01

Значи работи си обаче като подавам газ изобщо не ще да се форсира както си му е реда.Има идно прекъсване абе все едно не му достига гориво.Тва за маркуча е този който влиза в изпарителя и точно там има една гумичка под която има дупки за въздух.Като се опитам да я изръчкам колата и на 4хил. оборота се чува пуф :) и дотам гасне защото смотаната гумичка се измества и влиза прекалено мноо въздух.А това вече с гърмежите защо се получава?

Потребител
Аватар

Мнение от Meth_1bg » 07 Окт 2004, 11:03

Имам и ламбда сонда която в дунев ми казаха че работела но не от най-добре работещите

Потребител
Аватар

Мнение от Meth_1bg » 07 Окт 2004, 11:06

Опа грешка маркуча е този които е към филтъра и мотора

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 07 Окт 2004, 11:29

Meth_1bg написа:Значи работи си обаче като подавам газ изобщо не ще да се форсира както си му е реда.Има идно прекъсване абе все едно не му достига гориво.
Пробвай как работи без въздушен филтър /може да е задръстен/. Виж дали се движи перото на дебитомера. Ако не помогне, както е махнат филтъра, навий РVС върху "гумичката" с дупките под нея /това е "кихалката" - предпазен клапан, като "кихне" мотора, да не ти гръмне дебитомера/. Та значи без филтър и с навито РVС пробвай пак, но само на бензин /иначе - при Явор за дебитомер/. Но май ще се разминеш само с нов филтър.

Успех
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Meth_1bg » 07 Окт 2004, 11:53

Мерси ще пробвам

Потребител
Аватар

Мнение от Meth_1bg » 07 Окт 2004, 16:47

възможно ли е това да се дължи на запушен катализатор?

Потребител
Аватар

Мнение от Meth_1bg » 07 Окт 2004, 20:48

Няма промяна полудях!!!Какво да сменя още?

Назад към E30