20/100 razhod !?!?!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
20/100 razhod !?!?!
наскоро засякох разход 20/100 което си е кофти...
някой може ли да ми каже каква може да е евентуалната причина ?
Брат ми твърди, че е от шофиьора
ама вече я държа на 2000 оборота и сменям скоростите на 3000 (преди държах на 3000 и сменях на 4000 )... само че разхода пак си остана същия - поне според стрелката за бензина когато засичах...
Иначе май и тя е със собствено мнение щото често ми се случва като я паркирам вечер да показва едно а като я запаля на сутринта да показва друго (с около 5 литра разлика - понякога по-малко понякога повече...
А днес например стрелката ми беше в червената зона (без да свети лампа) заредих 30 литра и се качи на 40... не трябваше ли да се качи на 32-33 не6то такова... ?
някой може ли да ми каже каква може да е евентуалната причина ?
Брат ми твърди, че е от шофиьора

Иначе май и тя е със собствено мнение щото често ми се случва като я паркирам вечер да показва едно а като я запаля на сутринта да показва друго (с около 5 литра разлика - понякога по-малко понякога повече...
А днес например стрелката ми беше в червената зона (без да свети лампа) заредих 30 литра и се качи на 40... не трябваше ли да се качи на 32-33 не6то такова... ?
- MadVanio
-
ПсихопатVANIO
-
- Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
- Мечтае да кара: BMW E24
за разхода немога да ти кажа нищо,но това за стрелката си го има и при мен,като запаля сутрин винаги показва повече и чак след 10 мин си слиза където трябва (все по близо до червеното).
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
:)
hehehe az gledam da prezarejdam predi da e stignala 4ervenoto 4e malko me e sram da me gledat horata kak butam bmw... predi s rendaka (renault 5) ne mi puka6e ama.. sq e drugo
pyk tva sys strelkata ne mi se slu4va samo kogato e studena kolata mi ob6to vzeto po4ti vinagi kogato q ugasq za 5-10 minuti no ne e vse po blizo do 4ervenata zona...ponqkoga se ka4va ponqkoga sliza.. razli4no...
ama mi se 6te da znam kakva e pri4inata.. 4e da imam realna predstava za benzina..

pyk tva sys strelkata ne mi se slu4va samo kogato e studena kolata mi ob6to vzeto po4ti vinagi kogato q ugasq za 5-10 minuti no ne e vse po blizo do 4ervenata zona...ponqkoga se ka4va ponqkoga sliza.. razli4no...
ama mi se 6te da znam kakva e pri4inata.. 4e da imam realna predstava za benzina..

- gorobeemweto
- Потребител
-
Здравей,
Според мен не ти хар4и 20л-100км.......,просто те льже бензиномера.
И при мен е така и аз правя следното.............пьлня резорвара и след 400км. го доливам отново.Може да е малко неодобно,но е по4ти сигурно 4е няма да закасаш за гориво

И при мен е така и аз правя следното.............пьлня резорвара и след 400км. го доливам отново.Може да е малко неодобно,но е по4ти сигурно 4е няма да закасаш за гориво

U D O V O L S T V I E OT S H O F I R A N E T O .
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
старая се...
ама старите навици трудно се изкореняват...
иначе като пиша по дълга тема по някое време се усещам че пиша на латиница и преписвам сичко наново... ама в кратките отговори хич не се усещам (:

иначе като пиша по дълга тема по някое време се усещам че пиша на латиница и преписвам сичко наново... ама в кратките отговори хич не се усещам (:
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
gorobeemweto написа:Здравей,
И при мен е така и аз правя следното.............пьлня резорвара и след 400км. го доливам отново.Може да е малко неодобно,но е по4ти сигурно 4е няма да закасаш за гориво![]()
ама аз с пълен резервоар трудно ще мина и 300км
мисля скоро да взема една туба и да си засека точно как е разхода ама стрелката за бензина ми пада почти толкоз бързо колкото се вдига тая на оборотомера...

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
316/318 при изправна горивосмесителна уредба и мног юо зор не би трявало да даде повече от 14 литра/100км, хайде да са 15 и то в града. При твоето каране до 3к би трявало разхода ти да е под или около 10.
Провери си карбуратора, жигльори, ускорителни клапи и прочие. С моя шестак в града не давам повече от 15 литра/100км при изстрелване от светофар на светофар.
Номера със стрелката и на мен ми го прави - вечер е на едно положение, сутринта като се кача и е доста по-надолу.
На теб ти е външна бензиновата помпа, така че карай си спокойно и на резерва, ако можеш да си го позволиш гледай да има малко повече гориво в резервоарите (примерно към 10 литра), за да не смучи утайките от долу, но ако не можеш карай на резерва, само гледай да не я оставиш без бензин, защото съкращаваш драстично живота на помпата, която използва бензина за смазка.
Успех
Ати
Провери си карбуратора, жигльори, ускорителни клапи и прочие. С моя шестак в града не давам повече от 15 литра/100км при изстрелване от светофар на светофар.
Номера със стрелката и на мен ми го прави - вечер е на едно положение, сутринта като се кача и е доста по-надолу.
На теб ти е външна бензиновата помпа, така че карай си спокойно и на резерва, ако можеш да си го позволиш гледай да има малко повече гориво в резервоарите (примерно към 10 литра), за да не смучи утайките от долу, но ако не можеш карай на резерва, само гледай да не я оставиш без бензин, защото съкращаваш драстично живота на помпата, която използва бензина за смазка.
Успех
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Отговора е много прост - отваряш капака на филтъра, поглеждаш вътре, виждаш, че ти е заяло лостчето, което задържа клапата на смукача (отгоре - върху първа камера), издърпваш го леко с една игла, сипваш малко масло да не задържа и се радваш на нисък разход 

9 мнения
• Страница 1 от 1