Пак въпроси...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Новини
Аватар

Пак въпроси...

Мнение от Новини » 28 Юли 2004, 16:53

1. Като сменях задните гуми с ужас установих, че окачването на Е30-ката ми е "побългарено" - тенис топки в задните пружини. Предполагам са слагани за да ограничат свиването на пружините поради вероятноста доста големичките задни гуми да опрат в нещо. Мисълта ми е... не ща гнусни зелени топки там ... ако не ме лъже паметта, спомням си, че съм виждал някъде едни специални гумени ограничители .... или се слагаха на самите намотки на пружината и представляваха нещо като малки тампончета, или бяха някакви пак гумени подложки, които седяха в долния край на пружината. Та има ли такова нещо изобщо, къде да го намеря, как се казва и какви парички струва?

2. Втори въпрос ....иде реч за потропване на предницата. Явор стигна до извода, че или са биалетки или е носача. Носача не ми се ще да е затова си избирам биалетките :lol: . Препоръчайте марка .... цени?

3. Има ли все пак начин да сваля само стъклата на халогените? Мръсни са .....ОТВЪТРЕ :roll:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: Пак въпроси...

Мнение от Penchev » 28 Юли 2004, 18:02

!!Asen_X написа:1. Като сменях задните гуми с ужас установих, че окачването на Е30-ката ми е "побългарено" - тенис топки в задните пружини. Предполагам са слагани за да ограничат свиването на пружините поради вероятноста доста големичките задни гуми да опрат в нещо. Мисълта ми е... не ща гнусни зелени топки там ... ако не ме лъже паметта, спомням си, че съм виждал някъде едни специални гумени ограничители .... или се слагаха на самите намотки на пружината и представляваха нещо като малки тампончета, или бяха някакви пак гумени подложки, които седяха в долния край на пружината. Та има ли такова нещо изобщо, къде да го намеря, как се казва и какви парички струва?

2. Втори въпрос ....иде реч за потропване на предницата. Явор стигна до извода, че или са биалетки или е носача. Носача не ми се ще да е затова си избирам биалетките :lol: . Препоръчайте марка .... цени?

3. Има ли все пак начин да сваля само стъклата на халогените? Мръсни са .....ОТВЪТРЕ :roll:

Ти си си пени... опс тенисистче бе не се коси :lol:
А за халогените... мисля че не може да ги почистиш или поне без да ги разхерметизираш... а щом са мръсни отвътре трябва да видиш да не са спукани ! Не самите стъкла отпред ми там къде са залепени за рефлектора :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 29 Юли 2004, 0:16

Penchev написа: А за халогените... мисля че не може да ги почистиш или поне без да ги разхерметизираш...

а крушката как я сменяш :roll: , сваляш фара има си пластмасово капаче, свяляш крушката и после бъркаш с мека кърпа и почистваш... пробвано е на халогени HELLA за другите не знам как е

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 29 Юли 2004, 14:02

А някой ще ми напише ли нещо по другите два въпроса, че те са ми по-важни :!:

Любо, мерси за инфото и аз така мислех да направя ама първо исках да питам :wink:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мфил
Детайли за колата: 120D

Мнение от Evanko » 29 Юли 2004, 14:55

[quote="!!Asen_X"]1. Като сменях задните гуми с ужас установих, че окачването на Е30-ката ми е "побългарено" - тенис топки в задните пружини.
Това е голяма идиотия. На едно Е21 сложих на самите пружини едни гумени х...и, ама тя стана тоста нестабилна, а бързо се скапаха. Сега имам Е30 Беше с увиснала задница и му сложих подложки под пружините. Стават от Лада, дебели се около 4см. и струва 2.50. :idea:
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!

Потребител
Аватар

Мнение от fen_BMW » 31 Юли 2004, 18:09

!!Asen_X написа:1. Като сменях задните гуми с ужас установих, че окачването на Е30-ката ми е "побългарено" - тенис топки в задните пружини. Предполагам са слагани за да ограничат свиването на пружините поради вероятноста доста големичките задни гуми да опрат в нещо. Мисълта ми е... не ща гнусни зелени топки там ... ако не ме лъже паметта, спомням си, че съм виждал някъде едни специални гумени ограничители .... или се слагаха на самите намотки на пружината и представляваха нещо като малки тампончета, или бяха някакви пак гумени подложки, които седяха в долния край на пружината. Та има ли такова нещо изобщо, къде да го намеря, как се казва и какви парички струва?

тампоните ги има във всеки емкомплект и струват по 80 стотинки.най-добре си вземи от двоините. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 31 Юли 2004, 18:24

Слагал съм такива тампони. Слагат се между навивките на пружината. Имат огромен ефект. На мен ми трябваше да се изправи задницата щото въпросната кола (форд ескорт 82год)се ползва за каруца и е пълна с електрожени, машини и т.н. и се влачеше по земята, та тези тампони свършиха чудесна работа. Сега по важното!!! Колата като не е натоварена става супер твърда и НЕСТАБИЛНА така че внимавайте :!: :!: :!:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 31 Юли 2004, 18:29

Еми казва се тампон за задните пружини.аз съм виждал 2 модела:
Модел 1-представлява опростена подложка,която се поставя между 2 витки.на кутията пише колко и на какво разстояние точно се поставят.
Модел 2-е по стабилна/поне на мене така ми се струва/тя е по дълга и като вдигнеш колата и пружината се отвори се вкарва и се захваща за 3 витки.спомням си за нея се поставяха 3 на пружина.на еди си колко градуса и всяка беше с еди си колко см по нагоре или надолу..пак си пише на кутията...пък и ще си питаш-той продавача трябва да ти обясни :)
а цените са съответно за М1-1лв за подложка.За М2-1,50лв.....ама може при тебе да са по евтини. :wink: аз чувам че с тях колата не се накланя много в завоите...ама само лади досега знам да имат :roll: ама споко те са универсални
А аз мога ли да питам нещо :D ...чудя се ако си дали може да се сложи нещо такова на предните пружини :?: естествено ще сложа по малко за да е по меко.ама пак се страхувам да не си я разбия :( :roll: :?: :?: :?: :?:
Изображение
8.32

Назад към E30