Направи си сам
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- stillo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 Cabrio с M52B28
- Мечтае да кара: чисто нов Х6 с двигател реактивен
Ето снимките на колега..... но не трябва ли този стрът да е с някакъв точен диаметър между бомбетата...и дали ще има някакъв ефект от него или ще е просто за красота

- SammY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 //M42 power е39 525 tds Touring
Колега малко не разбрах тва с точния диаметър...
ами ефект трябва да има даже съм обеден че ще има ...
целта на заниманието е да не се свиват бомбетата при по големи натоварвания .... Относно красотата благодаря колега ама на мен не ми изглежда много красив

п.п. Благодарско за снимките... на втората дори се вижда телчицата дето сам използвал за шаблон

п.п2 Днес го монтирах и предницата стана кокал .... тва май ти отговаря на въпроса с ефекта

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
- SammY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 //M42 power е39 525 tds Touring
Ludmil написа:A размери? Чертежи?
Колега кажи какво точно те интересува и ще меря и ще ти кажа ...
Ако питаш за планките 1 приятел ми ги даде и размерите бяха идеални... отвора се дупчи на 87мм а за болтовете се прави шаблон мисля че сам го описал в по предния си пост.. ако искаш още някво инфо питаи с радост ще помогна ако мога

п.п В галерията вече има снимки монтиран на колата (да се похваля просто

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Първо откачи пластинките на полюсите на батериите! На точкова заварка са
. А лепилото е "топла пластмаса"
. Буташ и падат. Но първо пластините...

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
- LiloTGeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 м52б28 компакт
- Мечтае да кара: е30 кабрио :0
- Детайли за колата: Двигател: m52b25 +модове
цвят:estorilblue
интериор: рекаро салон/полукожа/
джанти: Style 32 18"
Окачване: Waitec coils
Външен м пакет
екстр: борд компютър
.Занимавам се с ремонти на коли от 13 годишен вече съм на 20 със соствен сервиз.Когато видя някоя такава тема и направо нещо в мен се преобръща.защо се занимвате да си правите колите като цените на ремонтите са доста прилични.със тези НАПРАВИ СИ САМ само може да си повредите колите повече.и поне като слушата некои гледаите да е професионалист не поредния клавиетурен автомонтьор..
- vicata
- The Black Angel
-
- Кара: E30 M40B16 89';E36 cabrio M43B18 96
- Мечтае да кара: Е31 850Сi
bmw_330_ix написа:.Занимавам се с ремонти на коли от 13 годишен вече съм на 20 със соствен сервиз.Когато видя някоя такава тема и направо нещо в мен се преобръща.защо се занимвате да си правите колите като цените на ремонтите са доста прилични.със тези НАПРАВИ СИ САМ само може да си повредите колите повече.и поне като слушата некои гледаите да е професионалист не поредния клавиетурен автомонтьор..
според мене всеки човек има право да избира какво да прави било със себе си било със не6то негово.аз си нямам сервиз обаче обичам да ръчкам на сам на там да се уча и вече 2 години имам книжа а от 5 години поправам коли на приятели на роднини и познати но не и не6то което на разбирам или не сам правил това последното само на моита кола се прави
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Свалям ти шапка за образованието и квалификацията, които вече имаш на 20г и 7г обикаляне около колите (а всъщност какво ти е документираното образование, ако не е тайна?bmw_330_ix написа:Занимавам се с ремонти на коли ...

Хората, които пишат/четат тук, рядко са опасни за околните или колите си. Доста от тях са със собствени сервизи

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
bmw_330_ix първо всички открития са на принципа проба грешка, ако мислиш че и инжинерите са много наясно дали ще излезне нещо от това което правят дълбоко се лъжеш ,нищо че са изчели и знаят уж всичко , ама ако беше така нямаше да има развитие.Махаш - правиш - разваляш - правиш и така докато стане нещо.
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
Поправка на неработещ скоростомер е30
Малко допълнение на човек който се е ровел дълги години ис всякакви форуми и с е едопитвал до спецалисти ел инженери и накрая решения на проблема с неработещото табло е30
http://www.unofficialbmw.com/speedo/speedo_d.html
http://www.unofficialbmw.com/speedo/speedo_d.html
- LiloTGeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 м52б28 компакт
- Мечтае да кара: е30 кабрио :0
- Детайли за колата: Двигател: m52b25 +модове
цвят:estorilblue
интериор: рекаро салон/полукожа/
джанти: Style 32 18"
Окачване: Waitec coils
Външен м пакет
екстр: борд компютър
cargo22 написа:bmw_330_ix първо всички открития са на принципа проба грешка, ако мислиш че и инжинерите са много наясно дали ще излезне нещо от това което правят дълбоко се лъжеш ,нищо че са изчели и знаят уж всичко , ама ако беше така нямаше да има развитие.Махаш - правиш - разваляш - правиш и така докато стане нещо.
колега имам едно приятелче дето чете постоянно какво пишат по форумите и като ми докара колата почва ама във форума написаха това ама във форума написаха онова половината менния по форумите са на "колеги " който за пръв път барат гайчен ключ и вместо да помагат правят обратното