проблем с разхода на бензин
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
sonny написа:vld написа:Къде я тази разлика 1.20лв. газ-бензин![]()
1л.газ - 0.95ст.
Газта е 1.10 бре, а 95 е 1.63
Верно ли бре

Ебати далаверата няма що

От кога не съм се заглеждал

Вчера заредих нафта на 1.60 на лук ойл,а на последък 95 е малко под нафтата

- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
vld Относно инфото имах в предвид като цяло спрямо темата, а иначе това което коментирахте не е също за пренебрегване, но не е толкова полезно в сравнение с това на баро.
Разкликата 1.20 не поясних, че се отнася за Германия. 60 цента газ, 1.20 бензин.
По-скоро го дадох като пример, отколкото да търся някаква максимална точност ... иначе всеки може сам да си го сметне
Та лично мое мнение, че в БГ не си заслужава газов инжекцион, защото трудно се избива. Такова нещо по-скоро е по-полезно за страни където разликата е наистина сериозна ... (В частност визирам Германия). Тука не се знае колко ще стане бензина, а газта е с постоянна цена до 2009 и се очертава да не се промени, даже наскоро падна под 60 цента ... такаче нали се сещате
... на моето няма да слагам газ по простата причина, че не карам толкова много, а и не ми се занимава ... по-добре за тюфнинг да инвестирам парите 
Разкликата 1.20 не поясних, че се отнася за Германия. 60 цента газ, 1.20 бензин.

Та лично мое мнение, че в БГ не си заслужава газов инжекцион, защото трудно се избива. Такова нещо по-скоро е по-полезно за страни където разликата е наистина сериозна ... (В частност визирам Германия). Тука не се знае колко ще стане бензина, а газта е с постоянна цена до 2009 и се очертава да не се промени, даже наскоро падна под 60 цента ... такаче нали се сещате

Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
sonny написа:И че от газта по-добро нема и спокойно да си разпродава инжекциона, щото газта е горивото на века
Е да ама не, газта е горивото на века ама за газените лампи![]()
![]()
![]()
![]()
Знаеме те тебе - бегай да пърлиш прасето с инжекционно-бензиновата лампа, че коледа иде

Абе цървул, тва, че нямаш пари и карш на газ, неозначава, че това е най-доброт БЕ. Като нямаш пари си купуваш виестичка дизелче и се возиш на икономия. Като караш БМВ, неговориш за 100км за 9лв, щото това го правят само БАКШИШИТЕ, а ти ако живееш от бакшиши, опазил гозпод от такава зла участ като тебе.
ПС И спри да пишеш глупости, щото ще откажеш всички от тоя форум и накрая ще си останеш сам цървул с газцена лапа в едната ръка и 9лв в другата
ПС И спри да пишеш глупости, щото ще откажеш всички от тоя форум и накрая ще си останеш сам цървул с газцена лапа в едната ръка и 9лв в другата
- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
AlibiTu написа:...
за някой които са близо до белгия, там газта е под 50цента , само дето нямам кола тука ...

БМВ
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
sonny написа:Абе цървул, тва, че нямаш пари и карш на газ, неозначава, че това е най-доброт БЕ. Като нямаш пари си купуваш виестичка дизелче и се возиш на икономия. Като караш БМВ, неговориш за 100км за 9лв, щото това го правят само БАКШИШИТЕ, а ти ако живееш от бакшиши, опазил гозпод от такава зла участ като тебе.
Като гледам, българският език не ти е бил любима дисциплина в училище...
Другото интересно е, че само ти мелиш за това колко хубаво е да караш на бензин... Направо се чудя защо...

И последно - за това кого ще откажа от форума не му бери грижа. Модератори и Администратори има достатъчно - това е тяхна работа

П.П. Повече от половината форум кара на газ - помисли добре, преди да квалифицираш всички тези хора като цървули, бакшиши, бедняци и хора с ограничено мислене

Последна промяна viper на 11 Дек 2006, 18:08, променена общо 1 път
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
vld написа:.....
П.С.Абе "логаут" няма ли го да се изкаже колко му харчи 316-ката
Ей ме бе, ма нещо болен го раздавам и не мога да си домъкна задника до компа

Та мойта нещо напоследък я поизмъчвам повечко, а и задръстванията не са ми чужди, и ми дава 10 (95 V-Power). Като я взех в началото, я потормозих горката (ма в другия смисъл, демек по-инерционно го раздавах) и ми даде 8,6-8,7 градско. Ама с такова каране е мъкаааа. И то трая точно толкова, колкото да разбера колко най-малко може да харчи - информативно

Ама наистина до голяма степен разходът си зависи от настъпването. А и сега с ония скъпите свещи, понеже моторът работи по-добре и аз гледам да се възползвам от това, разходът ми логично е по-висок. Просто на хлъзгавите завои не ме свърта...

Но въпреки всичко си мисля, че разходът на 16-ката трябва да гравитира около 9,5, стига да няма моменти от сорта 500 метра за 45 мин.
За извънградско не мога да ви кажа съвсем точно, щото не съм я засичал на много дълго, но при скорости до 140 (до Правец и обратно)мисля, че ми харчеше около 8. Според мойте наблюдения, при скорости до 100 извънградско разходът би трябвало да е около 6,5/100 (ама кой ли е навит да го пробва това

It's not who You are, it's who You know...
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
хора спрете се бе ... икономично BMW - НЯМА
Имах 316ка на газ - 14-15 на 100 (дори велосипедистите ми се опъваха). На бензин даваше към 11-12 (обаче вървенето е съвсем различно - дори за 16ка). В момента съм с 20ка на бензин и не мисля да слагам газ, защото според мен колата се унищожава с това гориво
(но това е мое мнение разбира се)
Хора всякакви( не бих се учудил ако видя и 750ка на газ
).
За 320 ка според мен 15-17 градско си е съвсем нормален разход (при ръчка). пък който иска да си кара на газ, който иска на бенц.

Имах 316ка на газ - 14-15 на 100 (дори велосипедистите ми се опъваха). На бензин даваше към 11-12 (обаче вървенето е съвсем различно - дори за 16ка). В момента съм с 20ка на бензин и не мисля да слагам газ, защото според мен колата се унищожава с това гориво

Хора всякакви( не бих се учудил ако видя и 750ка на газ

За 320 ка според мен 15-17 градско си е съвсем нормален разход (при ръчка). пък който иска да си кара на газ, който иска на бенц.
лелелеле, само мойта 316 се е заразила с водовъртеж в резервоара май че 14-16л /100км както и да карам ,сега я почвам да я водя по доктори , колкото до газта не знам какво да ви кажа, мойте наблюдения за газта са на АУДИ , и там разликата в разхода бензин/газ беше 10 бенц/12 газ за 100км градско каране на зверска ръчка, колата работеше много добре и при двете горива.
ПС Не газта преебава двигателя,а шофьора !!!
ПС Не газта преебава двигателя,а шофьора !!!

Всичко под 200 hp е цъкалка.
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d

сори за ОТ

ПС: Карал съм на газ повече от 7 години и съм горе долу наясно с карането на газ, но бензина си бензин

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
газ
гледал съм документ. филм за това как в англия,ако решиш да караш на газ,държавата ти поема по-голямата част от инвестицията да сложиш уредбата.и в сервиза имаше 750i , Sкласа и едни големи рейндж роувъри......
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
В Германия все повече почват да карат хората на газ, поради изродските цени на бензина. Една газова уредба се избива доста по-лесно ако я монтираш на голяма кола (750 примерно, ЦЛ500, С500 и т.н.), отколкото на една по-малка. Аз лично не намирам нищо срамно човек да кара примерно МБ С500 на газ. Аз лично не бих отказал една такава кола 

Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
ма таа тема 5 цтраници ли уа, да ви каем икономична кола НЕМА, и на дедо жигулето е 1.1 ма гъта за 2.2
а BMW харчи най - много като го счупиш, мани майстори и части ами сипваш по чуждите,
=>живота е скъп killyourself
(И ДА НАПРАВИТЕ ЕМОТ ИКОНА С БРАШНО ОВЪРТЕНА)
а BMW харчи най - много като го счупиш, мани майстори и части ами сипваш по чуждите,
=>живота е скъп killyourself