My e30 Story
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
Re: My e30 Story
За съжаление старите снимки са се загубили....
Тази седмица начало на сезона
Направо получавам ерекция като си отварям гаража сутрин
Тази седмица начало на сезона

Направо получавам ерекция като си отварям гаража сутрин

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Браво ! Красота! Смени го тоя волан!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
Волана и на мен не ми е любимия... ама ТЮВа ще си го търси Айрбага.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
My e30 Story
Kroki написа:Браво ! Красота! Смени го тоя волан!
Такива е30 от последните, с тоя волан фабрично са си рядкост. А и май е поръчкова екстра за модела, доколкото знам.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Нали е на 2години, слага се за няма и 5 минути. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
Не си мисляте че не съм обмислил всички варианти.
От може би 1993 е сериен беговия волан, защото и комбито ми 1993 316и голо като пушка го имаше.
Вариант 1> Махам волана с бега и си слагам М Тех2, но само за ТЮВа си слагам пак бега. Не става защото първо на беговия волан пръта е малко по друг и нормалния волан хлопа на него, но по големия проблем е че на е30ката грешката на Бега се трие много трудно и отчасти невъзможно.
Вариант2> Махам волана, евентуално кормилния прът и сензорите под предния капак и се правя че колата не е имала бег. Аз мисла да карам колата дълго време и рано или късно ще се падне ТЮВаджия който ги чува нещата. Тогава връщането на бега ще е неприятно приключение.
нали и си слушаш музика в колата през това време
От може би 1993 е сериен беговия волан, защото и комбито ми 1993 316и голо като пушка го имаше.
Вариант 1> Махам волана с бега и си слагам М Тех2, но само за ТЮВа си слагам пак бега. Не става защото първо на беговия волан пръта е малко по друг и нормалния волан хлопа на него, но по големия проблем е че на е30ката грешката на Бега се трие много трудно и отчасти невъзможно.
Вариант2> Махам волана, евентуално кормилния прът и сензорите под предния капак и се правя че колата не е имала бег. Аз мисла да карам колата дълго време и рано или късно ще се падне ТЮВаджия който ги чува нещата. Тогава връщането на бега ще е неприятно приключение.
Kroki написа:Нали е на 2години, слага се за няма и 5 минути.
нали и си слушаш музика в колата през това време

- Kroki
- Дон Кроки
-
По-сложно е отколкото си мислех. 
Изключих за прътовете.. Няма ли вариянт да махнеш бега, сложиш всичко както си трябва и да минеш ТЮВ така? Все пак има Е30-ки без бег.

Изключих за прътовете.. Няма ли вариянт да махнеш бега, сложиш всичко както си трябва и да минеш ТЮВ така? Все пак има Е30-ки без бег.
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
В общи линии най-слабите ми състуденти по автомобилна техника станаха ТЮВаджий
, но въпреки това са светнати по доста въпроси кое от кога е серийно т.е. задължително.
Например знаят че от 1990 регулирането на фаровете във височина е задължително. И така редовно има хора които се налага за всеки ТЮВ да си поправят хидравличното регулиране на е30ките след 1990 или направо го преправят на електрическо с части от Фиеста
Но практически бега е подобно на коланите обурудване за сигурността на пътниците- така че както ако не ти работят коланите или АБСа не получаваш преглед, така е и с бега.
Та аз съм се примирил вече...

Например знаят че от 1990 регулирането на фаровете във височина е задължително. И така редовно има хора които се налага за всеки ТЮВ да си поправят хидравличното регулиране на е30ките след 1990 или направо го преправят на електрическо с части от Фиеста

Но практически бега е подобно на коланите обурудване за сигурността на пътниците- така че както ако не ти работят коланите или АБСа не получаваш преглед, така е и с бега.
Та аз съм се примирил вече...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Тоя не става ли?

- RxD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: lachssilber-metallic (203)
Поздравления за ентусиазма на първо място.
Евала колега , че не си се отказал от модела дори и след ръждата.
По темата за воланчето, става и без смяна на пръта , след слагане на волана без бег се слага втулка с ОЕМ номер 32311120260 и се стяга нормално , кофтито е че трябва да се сменят и лостчетата за мигачи/чистачки понеже имат разлика с тези които са на коли с волан без бег. Тези са по-изнесени напред и като тръгнеш да завиваш и ги цъкаш неволно ( не ме питайте от къде знам
) За да не ми свети грешка за бега на чека просто откачих оранжевата букса под волана където стои и самия модул за бега. В крайна сметка според мен не си заслужава. Втори път не бих го направил. Просто тогава имах мерак за м тех воланче. 
П.С. Ето я темата която ми свърши работа на мен. Кофти, че вече не се отварят снимките.
http://www.e30tech.com/forum/showthread.php?t=71838

По темата за воланчето, става и без смяна на пръта , след слагане на волана без бег се слага втулка с ОЕМ номер 32311120260 и се стяга нормално , кофтито е че трябва да се сменят и лостчетата за мигачи/чистачки понеже имат разлика с тези които са на коли с волан без бег. Тези са по-изнесени напред и като тръгнеш да завиваш и ги цъкаш неволно ( не ме питайте от къде знам

П.С. Ето я темата която ми свърши работа на мен. Кофти, че вече не се отварят снимките.
http://www.e30tech.com/forum/showthread.php?t=71838
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
RxD написа: В крайна сметка според мен не си заслужава. Втори път не бих го направил.
Мерси за инфото.
Мисля че и при мен ще е така и не мисля да се захващам, пък всяка такава интервенция е негативна за стойността на "oldtimer-a".
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
е не е да няма начин да си сложиш друг волан, без много скраперия.
тука тюва е проблем единствено, а тоя волан за евридей си е екстра, поне е дебел.
палатката е супер! аз исках синя преди и сега пак де, особено като видя толкова синя

палатката е супер! аз исках синя преди и сега пак де, особено като видя толкова синя

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5