m42 нестабилна работа на празен ход...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
Re: m42 нестабилна работа на празен ход...
моето е Т и ся като ги гледах в реалоема повечето са еднакви като почнеш от м40 в е30 та до м43 в е36 
са ме е яд дето продадох това от е36-цата

са ме е яд дето продадох това от е36-цата

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
бе не е баш така..ама айде..ще се оправите 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- E30_M_Tech_ll
-
-
е що да не е? излзиат еднакви номера в реалоема? само марката трябва да е еднаква че май са бош и сименс
бе специално за стъпково моторче втора употреба не се купува без да го пробваш... .така че взимаш пробваш ако работи плащаш ако не следващото

бе специално за стъпково моторче втора употреба не се купува без да го пробваш... .така че взимаш пробваш ако работи плащаш ако не следващото

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
От вчера до днес не можа ли да го разцъкаш докат стои в няква течност и да пробваш, че после да пробваш и други неща 

- E30_M_Tech_ll
-
-
смятам направо ултразвукува ваничка да си взема че ще ми трябва и за други неща.....
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
E30_M_Tech_ll написа:моето е Т и ся като ги гледах в реалоема повечето са еднакви като почнеш от м40 в е30 та до м43 в е36
са ме е яд дето продадох това от е36-цата смятам направо ултразвукува ваничка да си взема че ще ми трябва и за други неща.....
Четох цялата тема и не разбрах що се хващате за тва стъпково моторче. Очевидно при монтажа нещо не е свързано както трябва по маркучите или някой от тях с сцепен-скъсан и дърпа яко въздух отнякъде. Оня клапан на втората схема го провери как е, като изкараш маркуча от кутията на празен ход не трябва да смуче въздух оттам. И когато системата е херметизирана, като дръпнеш шалтера на стъпковия мотор трябва на загрял мотор да държи над 1000 оборота, някъде около 1300-1500 в минута. На студен мотор е според зависи от студа

- E30_M_Tech_ll
-
-
всичко зависи от гумите
да му дам мойте 215/45/17 на 10 инча джанти да ги превърти на трета и ше му дам 5 лв да се почерпи
пък и м10-ката ми беше доста запазена
по темата купих си ваничка днеска и довечера ще пробввам да изчистя стъпковото в нея като едновременно му пускам ток да се разърти....
после ще пиша къв е резултата ако вобще е имало такъв
след това и дюзите ще минат по същата процедура като при тях с тока ше има лако повече заигравка...

пък и м10-ката ми беше доста запазена

по темата купих си ваничка днеска и довечера ще пробввам да изчистя стъпковото в нея като едновременно му пускам ток да се разърти....

после ще пиша къв е резултата ако вобще е имало такъв

след това и дюзите ще минат по същата процедура като при тях с тока ше има лако повече заигравка...
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:......... Ако не вярваш питай бат Кольо, неговия М42 си е на оригиналното купе е30, което е със 150 кг по-тежко от твойто и в движение превърта гуми на 3-та скорост.
Кво имаш в предвид в движение да превърта? От 2-ра като вкара 3-та и като я намачка да продължи да се сучи или както си кара нормално на 3-та само като и подаде и да превърта?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
VaLy0 написа:ивчо3 написа:......... Ако не вярваш питай бат Кольо, неговия М42 си е на оригиналното купе е30, което е със 150 кг по-тежко от твойто и в движение превърта гуми на 3-та скорост.
Кво имаш в предвид в движение да превърта? От 2-ра като вкара 3-та и като я намачка да продължи да се сучи или както си кара нормално на 3-та само като и подаде и да превърта?
с диф 4.45 и скорости от е36 е нормално да прави квик между 2ра и 3та иеската

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Екстра за ваничката, поздрави, ама тя е една част от целия процес - чистене дюзи:
http://www.youtube.com/watch?v=ZJmdvoZ83hY&feature=fvw
Това е говорено даже има инфо по форума къде и как го правят.
http://www.youtube.com/watch?v=ZJmdvoZ83hY&feature=fvw
Това е говорено даже има инфо по форума къде и как го правят.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
Явор написа:VaLy0 написа:ивчо3 написа:......... Ако не вярваш питай бат Кольо, неговия М42 си е на оригиналното купе е30, което е със 150 кг по-тежко от твойто и в движение превърта гуми на 3-та скорост.
с диф 4.45 и скорости от е36 е нормално да прави квик между 2ра и 3та иеската
Квик да

- E30_M_Tech_ll
-
-
знам цяла ден разучавам въпроса и събрах нужната информация как и какво ми трябва за да ги почистя в домашни условия....
не съм сигурен дали ще успея но дори и да няма никъв ефект ваничката ще ми трябва за други работи свързани с работата ми
не съм сигурен дали ще успея но дори и да няма никъв ефект ваничката ще ми трябва за други работи свързани с работата ми

Я кажи какви пари и от къде я взе тая ваничка,че см срещал само за по 500+ лв. и някви пластмасови за по 30 кинта 

- E30_M_Tech_ll
-
-
еми тая струва около 50-60 лв и е метална.... всъшност ето го модела

по принцип се занимавам с гсм-и(сервиз) и я взех от един от складовете .... но беше последната

по принцип се занимавам с гсм-и(сервиз) и я взех от един от складовете .... но беше последната

Супер изглежда за тези пари.Интересно какъв ще е ефекта върху моторчето и дюзите.