ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- nedko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 D
- Мечтае да кара: следващото 320
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
схемата на свързване при Е30 М42Б18 при трансплантация на М52Б28 същата ли е като при другите видове двигатели в Е30.ако има разминаване моля дайте схема за инсталацията.
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
nedko написа:схемата на свързване при Е30 М42Б18 при трансплантация на М52Б28 същата ли е като при другите видове двигатели в Е30.ако има разминаване моля дайте схема за инсталацията.
Малко по-надоло има цяла тема по твоя въпрос

- Петър Тодоров
- Потребител
-
Добър вечер имам един въпрос смених главата от моето бмв е30 318 с главата на 318и и сега ми връща бензин в дебитомера и го пръска явно от налягането ще см много благодарен ако някои ми каже защо се получава така и ако може дами даде снима на белезите на разпределителния вал спрям о коляновия вал или да ми опише каде се намират мерси предварително.
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
А маркуча за "излишния" бенз стига ли до резервоара?
А регулатора на налягането на горивото дали работи?
А регулатора на налягането на горивото дали работи?
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- Петър Тодоров
- Потребител
-
Ами имам чуството че заради това 4е не см зацепил правилно разпределителния вал спрям о коляновия се полъчава така за6тото има налягане и имаме траба която връща бензина. Така че ако може снимка на белезите 6те см много благодарен.
Търсих немалко във форума, но точен отговор не намерих, а и въпросът ми си е ламерски отсекъде
. Проблемът е следния - Е30 М20 с виско перка, перката понякога опира в радиатора и се чупи. Тампоните на двигателя и скоростната кутия са нови - Febi, изглеждат качествено направени. Планките на предния мост, където стоят тампоните, не са спукани. Виското е ново - SWAG, проблеми с охлаждането няма никакви. Пробвах и с други две вискота от колега във форума, с тях перката се клатеше още повече, а колегата каза че проблеми с тях не е имал. Перката (или по точно перките, които изпотроших
) е оригинална, втора употреба, и при форсиране на място видимо се криви напред, но има следа по радиатора и от средната част на перката (демек мотора отива напред). Разстоянието м/у средната част на перката и радиатора е около 20мм. Водната помпа е сменявана от предишния собственик, не знам каква е, но хлабината и е нормална (почти няма хлабина). Като купих колата преди година и малко нямаше дори следа от перката по радиатора, а радиаторът никога не е сменян, малко загряваше още тогава на място и затова смених виското след ремонта на мотора (тропаше биелен лагер). Гледах тампоните на канал - при натисната спирачка и по-рязко отпускане на съединителя (на скорост разбира се) тампоните видимо мърдат по няколко милиметра. И по тоя начин обаче натоварването е малко. Решението с ел.перка е ясно, но все пак има проблем. Ше сменявам тампони на двигателя и скорости пак, въпроса е какви да взема? Някой със същата кола ако може да сподели. Мислех си да се направят от полиуретан, ама не знам дали няма да вибрира много в купето. Съвети и критики приемам всекакви

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
За тампони можеш да се спреш на маслени оригинални от бмв, скоро имаха такива в наличност и с отстъпка, незнам как е с поверфлекса но мисля че доста вибрации прехвърлят към купето в сравнение с хидравличните ориг.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Имах впредвид полиуретанови от бай стругар, поверфлекс няма за мотора и скоростите за е30. Оригинален тампон - Ед.цена (с ДДС) : 84.48 BGN . Не в цената е проблема де, ше ги преживея някакси
Не съм сигурен че са маслени, ама и не споря. Други решения дали има... 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Номенклатурен номер : 11811132175
Описание : ТАМПОН
Ед.цена (с ДДС) : 126.72 BGN
Има наличност
Описание : ТАМПОН
Ед.цена (с ДДС) : 126.72 BGN
Има наличност
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Sekretarq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Cabrio
- Мечтае да кара: E30 3.0i М3
- Детайли за колата: Стара с четири фара сърдита и все ми се кара, винаги начумерена и в гъза уверена...
колеги може ли някой да ми каже как се сменят тампоните на задния мост на Е30 на място без да се вади моста, че съм сменял на БМВ ама не на място апък ми казаха че може и на място. Благодаря предварително

....
Последна промяна porostorm на 05 Юли 2010, 23:42, променена общо 1 път

- SpeedKing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дърветата да ги боли!
- Мечтае да кара: по-бързо Е30
Има ли 30-ки с киломертаж и оборотомер на жило ?

Почивай В Мир Ечо !
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
SpeedKing написа:Има ли 30-ки с киломертаж и оборотомер на жило ?
не всички са с датчик на дифа. мисля, че е21ците са с жило към скоростите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- SpeedKing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дърветата да ги боли!
- Мечтае да кара: по-бързо Е30
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
Извинете ме за тъпия въпрос колеги, но как се махат страничните кори в багажника.Днес исках да ги махна но отзад има още една кора дето незнам как се сваля.