ШПЕР диференциал: От А до Я!!!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Re: ШПЕР диференциал: От А до Я!!!
Колеги каква е разликата между тези масла за шпер?Едното има ли по-добри качества от другото?Защото мотула е на цена около 52лв за литър а кастрола го има от форумни търговци за 29лв литъра...
http://www.motul.com/bg/bg/products/108
http://www.castrol.com/castrol/generica ... Id=7067437
И между другото на какъв пробег се сменя маслото на шпера?

http://www.motul.com/bg/bg/products/108
http://www.castrol.com/castrol/generica ... Id=7067437
И между другото на какъв пробег се сменя маслото на шпера?

- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
На описанието на Мотула пише че е за "диференциали, без ограничено приплъзване," , слагай Кастрола 

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Не са го превели правилно...Ето линк:
http://www.motul.com/bg/en/products/108 ... ange%5D=25
http://www.motul.com/bg/en/products/108 ... ange%5D=25

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Това е минерално,по-горе питам за сравнение м/у две пълни синтетики с еднакъв вискозитет и различна цена...
И между другото в характеристиките на това минералното MOTUL 90 PA пише: For BMW rear axles with limited-slip use MOTUL HYPO SYNT LS.Което е горното масло moul 75w140 пълна синтетика.
И между другото в характеристиките на това минералното MOTUL 90 PA пише: For BMW rear axles with limited-slip use MOTUL HYPO SYNT LS.Което е горното масло moul 75w140 пълна синтетика.

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Слагай Кастрол, на самия Мотул си пишеше, че не се препоръчва за шперовете на БМВ
Tux0 Ca !

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Най-после стигнах до финал.
Купих шпер 3.45 от Е34 520 малко прасе(голямо за Е30).
Оказа се че касетата е в чудесно състояние...Разглобих я и фрикционните дискове са дебели
по 2 милиметра(толкова са новите) а огледалните кръстачки нещо около 2.1 милиметра
Няма никакви надрасквания или нещо друго притеснително...До тук чудесно!Ходих и си поръчах
от БМВ нова гарнитурка за капака,гумените уплътнения на чашите,гумения пръстен за датчика
на скоростомера,дифтунги на пробките и 8 нови болта за капака на касетата.Почнах да си търся
перфектен отворен диф 3.64 същото прасе с цел да преместя шпер касетата в него...И не след
дълго попаднах на супер дифче без никакви течове,шумове или предишни отваряния...
Разглобих го,свалих му короната и я прехвърлих на шпер касетата.Ужулих тялото с телената
четка на дрелката.Последва ръждопреобразувател и боядисване с черна боя.Всички болтове
мазах с лепило за резби освен тези на алуминиевия капак на дифа.И ето резултата след доста
работа по едно кално ръждиво кубче метал
:

Между другото имайте предвид че болтовете за капака на касетата са специфични и не могат
да се намерят в същата форма,размер и якост афтърмаркет(или поне аз не можах).А се оказва
че оригиналните не стават за повече от едно завиване и развиване.Главите им са меки и
предполагам че не е случайно.Все пак трябва да ги продават
а цената е около 3-4лв
за един
Следва наливане на Castrol 75W-140 и монтаж на колата...
И те така. 

Оказа се че касетата е в чудесно състояние...Разглобих я и фрикционните дискове са дебели
по 2 милиметра(толкова са новите) а огледалните кръстачки нещо около 2.1 милиметра

Няма никакви надрасквания или нещо друго притеснително...До тук чудесно!Ходих и си поръчах
от БМВ нова гарнитурка за капака,гумените уплътнения на чашите,гумения пръстен за датчика
на скоростомера,дифтунги на пробките и 8 нови болта за капака на касетата.Почнах да си търся
перфектен отворен диф 3.64 същото прасе с цел да преместя шпер касетата в него...И не след
дълго попаднах на супер дифче без никакви течове,шумове или предишни отваряния...

Разглобих го,свалих му короната и я прехвърлих на шпер касетата.Ужулих тялото с телената
четка на дрелката.Последва ръждопреобразувател и боядисване с черна боя.Всички болтове
мазах с лепило за резби освен тези на алуминиевия капак на дифа.И ето резултата след доста
работа по едно кално ръждиво кубче метал

Между другото имайте предвид че болтовете за капака на касетата са специфични и не могат
да се намерят в същата форма,размер и якост афтърмаркет(или поне аз не можах).А се оказва
че оригиналните не стават за повече от едно завиване и развиване.Главите им са меки и
предполагам че не е случайно.Все пак трябва да ги продават

за един

- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 m44b19
Wow! Жена ми каза да отивам да спя в колата
До сега четох с огромен интерес!
Моето питане е дали да си взимам стар шпер, който да ревизирал или да си купя шпер касета и да преправям моя отворения. Става дума за малко прасе 3.45 за е36 м44в19.
Има ли спецове от варна за такава конверсия?
Колегата с лъскавия шпер от Варна ли си

Моето питане е дали да си взимам стар шпер, който да ревизирал или да си купя шпер касета и да преправям моя отворения. Става дума за малко прасе 3.45 за е36 м44в19.
Има ли спецове от варна за такава конверсия?
Колегата с лъскавия шпер от Варна ли си

BMW 318is M44B19
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Има ги болтовете във всяка по-заредена железария, 8.8 или 10.9 якост и са около 50 стотинки.
- edinstveniqt_1
- Потребител
-
- Кара: 318is m44b19
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: E36 Coupe
Здравеите нов съм във форума така че може и да е глупав вапроса но
С шпер ли съм или несъм. Значи вдигнал съм и двете задни гуми на свободна и интересното е че варта едната (почти без сапротивление) а другата не мърда! варта кардана и двете се движат в една посока!!!
Като го пробвам на път, пример: включил съм 2 скорост на около 3500 оборота и подам гас задницата тръгва да се носи това с отворен диф. мисля че неможе да се случи, но като го пробвам да го варта на място се държи като с отворен диф. Табелката я няма. Та какво мислите вие.
Благодаря за отговорите предварително.

Като го пробвам на път, пример: включил съм 2 скорост на около 3500 оборота и подам гас задницата тръгва да се носи това с отворен диф. мисля че неможе да се случи, но като го пробвам да го варта на място се държи като с отворен диф. Табелката я няма. Та какво мислите вие.

- NaKi4_pZ
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i & 520i
edinstveniqt_1 написа:Здравеите нов съм във форума така че може и да е глупав вапроса ноС шпер ли съм или несъм. Значи вдигнал съм и двете задни гуми на свободна и интересното е че варта едната (почти без сапротивление) а другата не мърда! варта кардана и двете се движат в една посока!!!
По-твоите обяснения изглежда да си с изморен шпер. Пробвай да вдигнеш само едното колело във въздуха, освободи от скорост и ръчна и върти. Ако се движи свободно си с отворен. Ако върви трудно си с шпер. Ако има съпротивление, но едва доловимо си с отворен шпер

- e30coupe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Луда бабичка 1984г.
- Мечтае да кара: Бмв е30 м3 и Ford Mustang Shelby GT 500 1967г.
- Детайли за колата: Дърта жигачка с голямо сърце :Д
Всичките страници прочетох,но наистина се обърках и много ясно не беше обеснено за мотора м20б20 84г. на е30 какъв щпер точно е подходящ за дрифт (аматьор) и ежедневно каране.. знам умряла работа с м20б20 ще кажат някои ама с това разполагам за сега и с него мисля да се уча... 

Fuck new models cars ! I'm riding old school !
http://www.youtube.com/watch?v=nIDB7htM0Wg
Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“
Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
- e30coupe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Луда бабичка 1984г.
- Мечтае да кара: Бмв е30 м3 и Ford Mustang Shelby GT 500 1967г.
- Детайли за колата: Дърта жигачка с голямо сърце :Д
няма ли да е къс за дълъг път ? не съм на ясно много много и за това питам, иначе благодаря М10 за бързия отговор 

Fuck new models cars ! I'm riding old school !