318 iS на газ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Е30-ски

Мнение от Memphys » 14 Ное 2006, 22:11

!!Asen_X написа:Той човека питаше дали да вземе ИС-ка, на която вече са й сложили газ, а не той да й слага. Поне аз така разбрах.

В България едва ли има някой, който в Е30 да налее достатъчно пара за найстина читава газова уредба с газов инжекцион. От това следва, че повечето газифицирани зверчета са оборудвани с нещо ефтинко, при чиито монтаж са спазени всички добре известни български стандарти за мърлява работа в някой квартален трафопост.
По-добре не рискувай .... М42 е възможно най-лошия избор за газифициране.

Точно така, най-после някой да се ориентира по темата, и аз съм против газовите, само развалят бавареца и едва ли ще си взема с газово, ако нямам друг избор и взема такава то ако тръгна да го махам може половината работи да не му работят(помпа, инжектори ...), прав ли съм? Ако не поправете ме
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 15 Ное 2006, 3:08

Ако е бил с ГИ вероятно ще са си ок тия работи...ама по-вероятно е да е била с карбураторно газово и там вече незнам ... един авер има на инжекция сложено такова карбураторно .... отвреме на време се обажда като Т55 на бойно учение :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Putzmeister » 15 Ное 2006, 10:59

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... rc+sequent

Има бе, има и Е30ки с харна газ. Тука само се плуе пропанът, ама не за друго - просто не го познавате това гориво! Не, че аз съм по-наясно, но като се отиде при хора, които са - всичко си заспива. Все пак като се впрегнат правилно всичките 100+ октана върви по-добре на газ. А ако си ентусиаст - махаш ограничители и т.н. От газ лошо няма - само подценяване.
Успех с покупката - ако колата не е карана с газова инжекция - по-добре недей да я купуваш, а търси повече.
Ае весело :)
Дай 102% от себе си! Винаги...

Потребител
Аватар

Мнение от SeSe » 15 Ное 2006, 13:00

Явор написа:газ в/у бмв,само азотна :mhihi:

Ае ако си гъзар мани и уретби и сичко...Обикновенното гориво roollzz :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 15 Ное 2006, 13:50

sonny написа:
JANI написа:само не мога да разбера защо вси4ки сте такива ербапи , все пак 4овека му се кара бмв , верно 4е в момента няма кяр при тея цени на бензина оба4е на пролет катс тане 2 и... бензина не става работата И КРАЙНА СМЕТКА Е.....ТИ ТВА ВСЕ ПАК Е КУП4ИНА ЖЕЛЯЗО НЯМА ДА ЖИВЕЯТ С НАС ТЕЯ КОЛИ не съм ли прав . Не изкам никой да обидя все пак всеки има разли4ни финансови възможности. поздрави на вси4ки :D

Ми не си прав, аз сутрин влизам в колата паля и тръгвам, ама няма газ. Баща ми сутрин влиза в колата върти докато падне първия акумулатор (чисто нов), сваля го, слага го да се зарежда и взима 100А който също е чисто нов, след което почва да върти, докато се скапе стартера, след това сваля старетра, носи на ремонт, сла го го и пак почва да върти, на 5 ден колата едвам запалва. Ама няма бензин. Ха сега ти познай що няма бензин и дали и 10лв да стане бензина (то естествено тогава и газта ще ста 8.64) ще си сложа газ. :idea:

Като го прочетох се просълзих... от смях разбира се :mhihi: Ти ли си слагал газовицата на баща ти или някой от т.н. "майстори"? :) Питам, щото мойта газова за 80 000 километра никога не е гърмяла и винаги е палела... дори при -20 по целзий....

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 15 Ное 2006, 17:41

Колегата Putzmeister го каза най-добре като че ли.Непознато е това гориво за някои,а други имат впечатления върху автомобили чийто уредби не са изправни...Аз също мога да кажа,че кола на бензин присецва,няма обороти,мощност,пуши и т.н. ама това не е заради горивото бензин ами,че карбуратора или инж. не е наред.
Моя личен и любителски опит с тия уредби основно ме впечатлява това при този вид гориво:лесна центровка при карбураторните коли(досега не съм имал инжекционна кола с газова уредба и там не зная как седят нещата :uups: ),много по-малко вредни емисии в атмосферата,по-мека и плавна работа на мотора.При изправна кола и уредба разхода градско скача с литър максимум два,което сметнато грубо пак си е далавера.Извън града разхода ми е колкото и на бензин и тука вече идва голямата икономия.
Главен недостатък за мен лично е натрупването на вода в гърнетата и бързото им изгниване.Газта при горенето си отделя и по-голяма температура и казват,че и това влияе на изпускателната система,но за мен това не ми е проблем да си я подменям по-често.
Прочетох мения от рода "газовите развалят колата..."Искам да попитам какво им се разваля?Аз досега повреда съм нямал заради газовата само бензиновата помпа ми правеше чалъми ама това задето я бях оставил на сухо дълго време,но сега имам и бензин и винаги всички маркучи,клапани и т.н. седят "накиснати" и нямам проблеми-само цъкам копчето и заминавам на бензин.Какво според вас се разваля на колата и кой какви повреди е имал по вина на LPG-то?
На sonny проблема не го броя,защото замен това е повредена кола или газова.Говоря при изправна газова система какви аварии сте имали...?
Изображение
8.32

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Ное 2006, 18:38

Мойто мнение е - може и по-добре да е на газ да се кара, според някой, ама щом са я направили колата така на бензинец така ще си я търкалям :mhihi: :mhihi: Пък и с тия тръби, клапани, бутилки и подобни много ще ми стане грозна и разпробита колицата :mhihi: :mhihi: :mhihi: и ще мирише на войнишки чорапи :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Газ :no: :no: :no:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Crash Master
Аватар

Мнение от viper » 15 Ное 2006, 18:54

Карай на бензин баце... до паркинга на метрото :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ние, тъпанарите с газовите си ги караме постоянно и навсякъде :wave: :driving: :fart:
Последна промяна viper на 15 Ное 2006, 18:56, променена общо 1 път

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Ное 2006, 18:56

viper написа:Карай на бензин баце... до паркинга на метрото :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ние, тъпанарите с газовите си ги караме постоянно и навсякъде :wave: :driving:

Ти пък откъде реши, че карам до паркинга на метрото . За 6 последните 6 месеца имам 13500 км. навъртяни с М20 лапачката, като повечето време карам с 98 или 100 и през тия 6 месеца съм бил 2 месеца сумарно в чужбина с други коли :mhihi: :mhihi: Тоест карам си колкото ми кефне :twisted:
Защо се изказваш неподготвен като не знаеш :evil: и никъде не съм казал, че сте тъпанари. Казах само какво мисля за газта :idea: :idea: :idea:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 15 Ное 2006, 19:03

viper написа:Като го прочетох се просълзих... от смях разбира се :mhihi: Ти ли си слагал газовицата на баща ти или някой от т.н. "майстори"? :) Питам, щото мойта газова за 80 000 километра никога не е гърмяла и винаги е палела... дори при -20 по целзий....

Мноо зле си станал вече, НЕ газта несъм я слагал аз, а някой като ТЕБЕ, разбирач и специалист. Карай си на газ, а аз шси карам на бензин, дреме ми, че сипвам по 10-20 кинта на ден, на газ ако карам ше сипвам половината за гориво и още три пъти по толкоз ще давам по газаджии, за нови гърнета, за нови свещи и филтри на по 5-10хил. На всеки сменен филтър на газаджия и т.н. Да неговорим, че както караме ние, с тая газ неиздържат много ни клапани, ни нищо, така че карайте си вие икономистите на газ и лапайте лютеница, аз щси карам на бензин и щси ям царска туршия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Crash Master
Аватар

Мнение от viper » 15 Ное 2006, 19:08

Ами, да - караме си на газ и ни е добре... и вместо да го даваме турбо-бензо-гъзари и да наливаме грешни пари на лукойл с разликата си доставяме някой и друг кеф от който вие сте лишени :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А, по техническата част - ако си беше направил труда да прочетеш малко за пропан-бутана щеше да се светнеш, че освен цената има и други предимства... доста повече отколкото недостатъци. За скапването на мотора няма да коментирам... т.н. майстори си търсят всевъзможни извинения за да ти свалят кожата за ремонта ;) За гърнетата.. и всяка година да давам по 50 лева за ауспух, пак е много по-изгодно на газ.

За експлозийте - те са специалитет на бензинджийте. С газта може да даваш предварение колкото си искаш, ама детонация няма да чуеш. От друга страна, сипи 92 или врътни малко делкото и направо си резервирай глава при Джаворчо :mhihi: :mhihi: :mhihi:

За ербапите с много кинти - живи и здрави да сте, харчете ги със здраве :D Само не забравяйте, че никой нищо не е отнесъл...
Последна промяна viper на 15 Ное 2006, 19:15, променена общо 1 път

М10 Разрушителя
Аватар

Мнение от ddt » 15 Ное 2006, 19:09

viper написа:Ами, да - караме си на газ и ни е добре... и вместо да го даваме турбо-бензо-гъзари и да наливаме грешни пари на лукойл с разликата си доставяме някой и друг кеф от който вие сте лишени :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Експлозии?!???!?!?

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Ное 2006, 19:10

viper написа:Ами, да - караме си на газ и ни е добре... и вместо да го даваме турбо-бензо-гъзари и да наливаме грешни пари на лукойл с разликата си доставяме някой и друг кеф от който вие сте лишени :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Я сега обясни точно от кой кеф съм лишен :mhihi: :mhihi: :mhihi: че не се сещам. Имам кинти за бензин, за муниции за пушките, за мезе за винцето и за ракийката, че даже имам и за гаджето :mhihi: :mhihi: :mhihi: Аре пали газовия котлон и :driving:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Ное 2006, 19:11

ddt написа:
Експлозии?!???!?!?

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Т'ва направо ме изкърти :mhihi:
Изображение

Crash Master
Аватар

Мнение от viper » 15 Ное 2006, 19:17

Ей, бензинджйте - много кефите. Довечера като сипвам ще си спомня за вас :mhihi: С добро разбира се - направихме темата Важна :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E30