Ето какво направих този петък и го пробвах събота и неделя..
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
изтриването не е проблем
само да си достатъчно упорит
на слънце за няколко дни примерно 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Аз също сам си сложих чипа и струваше 60 ЕУР
аз казах на колко оборота да го ограничат и за какъв бензин да го настроят.Обещаха ми 150к.с. и 7-8 Нм , след като сложих чипа пълната мощност е вече при 7000 об/мин и поисках да ми го ограничат до 7500 . Говорил със състезател който цял живот кара само е30 ки и то 318ис и М-ки само и каза че иската се изпържва след 8300 об/мин затова и неговите били на толкова настроени.
Говорил съм за други чипове и н.п. само колата да няма имобилайзер че тогава монтажа не е за сам човек.
аз лично усетих разлика без и със чип............
карам 318ис 91та година
аз казах на колко оборота да го ограничат и за какъв бензин да го настроят.Обещаха ми 150к.с. и 7-8 Нм , след като сложих чипа пълната мощност е вече при 7000 об/мин и поисках да ми го ограничат до 7500 . Говорил със състезател който цял живот кара само е30 ки и то 318ис и М-ки само и каза че иската се изпържва след 8300 об/мин затова и неговите били на толкова настроени.
Говорил съм за други чипове и н.п. само колата да няма имобилайзер че тогава монтажа не е за сам човек.
аз лично усетих разлика без и със чип............
карам 318ис 91та година
Най-мразя да съм прав!!!
kam_tod написа:Сега малко информация:
1. Чипа е различен за отделните компютри! Трябва да знаете точния номер на DDE-то, за да се разбере какъв чип да се сложи. Разликите са единствено в софтуера на компютрите, няма никаква разлика във функционалността или по отношение на управлението на двигателя. Само за 324тд има повече от 6 модификации на компютритеРеспективно цената варира от версията на софтуера.
2. Много е важно преди да сложите чип, всичко по двигателя да ви е наред и най-вече горивната система. Мисля, че е ясно защо.
3. Прави се и настройка на ГНП-то, за да стане "рязка" в ниските. И става! Чипа ефективно я подхваща след 2000 оборота и тогава става хептен рязка!

Колеги, внимавайте с тоя ищах за презапис. Разбирам ви много добре, ама се съмнявам, че ще изкарате еднакви компютри. После, моя чип като го програмираха, процедурата не беше еднократна, т.е. - слагаш епрома, натискаш копчето и готово. Човекът пипа и някакви настройки в софтуера на епрома (чрез неговата си програма на лаптопа), сравняват се с настройките и на ГНП-то, и т.н. То ако беше толкова просто и аз имам приятел с програмачка за чипове... ама за съжаление не е. Предлагам ви първо да си видите номерата на компютрите, пък после пак ще мислим. Между другото, и ГНП-тата не са напълно еднакви

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
реалната цена на чипа е около 10-15 лв и го има навсякъде .. но за настройка и запис на софта ,както и монтажа ,взимат останалите пари...
между другото откъде мога да си взема читав чип за 320ката ми ?
между другото откъде мога да си взема читав чип за 320ката ми ?
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3