Турбо на Е30

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Re: Турбо на Е30

Мнение от Radoslav318i » 01 Юли 2013, 18:58

Половината дето са писали не са имали дори м40, ама много знаят. Мотора си е доста корав ;)
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vendetta » 02 Юли 2013, 10:41

dom1nus написа:има си турбо изпарители пипваш ги и няма проблем :) както при вс друго :) Поздрави :)

Аз това го знам, то си има и инжектори, има и течна фаза - тя е най-удачна при турбо на газ.
Дайте някоя графика на тоз дзвер да го видим...
Изображение

МОЕ ЛИ ТИ ГО НАБИЕМ У БЕЛАТА РИЗКА?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото има
Мечтае да кара: Bmw e36 m3

Мнение от dom1nus » 02 Юли 2013, 14:00

какви инжектори има при нормалната газова ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vendetta » 03 Юли 2013, 12:13

Еми НЯМА, за тва се чудя при кви смеси се кара тая кола, защото без инжектори горивото не се подава прецизно, а по-скоро се лее.... Като при тоя процес не виждам как ще извади и 200коня колата, но ако се покаже някоя графика ще ме опровергаете... Макар, че започвам да си мисля, че колата е "мапвана" по-скоро на око в движение. С ква електроника е мега скуирт или нещо друго?

PS - некво време има ли на 400м? Би трябвало да е ниска 14 при 250коня и около 1тон тегло?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото има
Мечтае да кара: Bmw e36 m3

Мнение от dom1nus » 03 Юли 2013, 21:28

през цялото време се говори за турбо на газ .. ако някой не е разбрал .... ( Турбо изпарител )
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vendetta » 04 Юли 2013, 7:21

Все едно си говоря сам с радиото :mhihi:

Всички разбраха за ТУРБО-испаритела, въпроса е как при кола с електронно-управляем по дефолт инжекцион, вие си пердашите с нормално АГУ без да счупите тоя доста понаправен мотор "250коня" и как се вадят тия коне със сток карантия на налягане под 2бара с това турбо /което явно приемате за огромно/
Не знам до колко си запознат с газовите системи ама само нещо дребно да ти обясня: изпарител имаш както при нормална уредба с плочка, така и при газовия инжекцион LPG, само че при нормалната уредба и моно/механична инжекция/карбуратор нямаш комп, който да лъжеш и си връткаш крановете на испарителя "на око", а при LPG си имаш комп, който управлява цялото подаване на гориво, смес и тн през инжектори; тоест нема значение дали си с ТУРБО испарител в твоя случай щот настройката е на око, сиреч не мога да разбера как ще се искарат тия коне, освен това до колко киловата е тоя испарител? Имам некви леки съмнения, че при ниско-бюджетен проект да са вложени 500лв за хубав ТУРБО испарител с капацитет над 180kw, да не кажа, че при това леене на гориво има логика и 200 да трябва за да храни тия 250коня :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Юли 2013, 7:51

Много е лесно за разбиране. Пуска се газта на максимум и пердашиш колкото върви. Не могат да се настроят смеси нито се мапва.Това не е фабрично турбинирана кола да сложиш газ и да докара AFR с човъркане по компа. Ти ако мислиш че с ГИ може да настроиш нещо при такъв проект...Единствено реално може да се говори за някакъв ретард на запалването под буст .
Само проблема с високия разход на газ няма как да се отстрани а това колко е мощноста само на валяците като се качи може да е сигурно.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vendetta » 04 Юли 2013, 8:05

С всичко съм съгласен освен мнението ти за ГИ... Виж на Том Е30ката М42турбо с LPGр говорим за съвсем грамотно направен проект без да се лее гориво, с хубав вървеж и разход.. нали за това е агу-то за икономия. :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Юли 2013, 8:30

Vendetta написа:С всичко съм съгласен освен мнението ти за ГИ... Виж на Том Е30ката М42турбо с LPGр говорим за съвсем грамотно направен проект без да се лее гориво, с хубав вървеж и разход.. нали за това е агу-то за икономия. :winky:

На стоково ЕКУ няма какво повече да очакваш със газ ако ще и течна фаза да му вкараш. Върви прилично до 0.5-0.6 бар нагоре става непредсказуемо .Няма ли електроника с корекция по мап на горивото винаги очаквай изненади.То за икономии е икономично - все пак газта е два пъти по ефтина.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Предишна

Назад към E30