ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
И кой кабел от къде минава? Пътя,, реле и т.н. ? Накой ако е слагал на кола без ел стъкла да сподели схема или нещо друго ако има,,, ако няма нищо против разбира се
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Здравейте,
Някой знае ли дали е възможно на обикновенно табло да се замени икономайзера с такъв за температура на маслото и да работи коректно разбира се?
Някой знае ли дали е възможно на обикновенно табло да се замени икономайзера с такъв за температура на маслото и да работи коректно разбира се?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
трябва ти табло от иемка или иеска

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Kroki
- Дон Кроки
-
Благодаря!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Шина от обикновена седалка може ли да се сложи на 30-ково рекаро? Еднакви ли са? Целта е лява седалка да стане дясна.
Мисля да взимам две рекаро седалки, но на шофьорската седалка ръчката за регулиране се пада отдясно та ме интересува, дали мога рекарото да го сложа на шините (или релсите, не знам точно как се води) от обикновените седалки та да ми дойде ръчката отляво?
Мисля да взимам две рекаро седалки, но на шофьорската седалка ръчката за регулиране се пада отдясно та ме интересува, дали мога рекарото да го сложа на шините (или релсите, не знам точно как се води) от обикновените седалки та да ми дойде ръчката отляво?

- Kroki
- Дон Кроки
-
Ръчката може да се обърне. 

- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Може да се обърне с други релси и механизъм... няма смисъл. Загатката е разгадана.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Други релси и механизъм от рекаро ли?! Има некои хора дето разпродават рекаро части... сигурно има смисъл.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- utrepnik
- Потребител
-
- Кара: bmw e39 (530d)
- Мечтае да кара: m6 i x6
- Детайли за колата: колата ми е комби 2000 година
колеги помагайте старата ми е30-ка умря изведнъж. Та колата е 324тд може би е редно да кажа че е с електрически газ (ел. ГНП) днес баща ми е отишъл на работа с нея и всичко ок и на края на работния ден не е искала да запали върти стартера и не пали според мен не идва гориво и не иска да угасне жълтата лампа с иницияли на бензинова колонка и дюза ако някой има идея от какво може да е нека пише
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Може да е избягала центровката на ГНП или да има реле за смяна. Имал съм същия проблем преди много време, карах я на сервиз, оправиха я, но така и не искаха да ми кажат кое реле са подменили. Като начало при подаване на контакт трябва да се чува щтракване от помпата. Това е клапана за нафтата. Намира се на ГНП отгоре и е с една черна жица и малка гайка. Ако котвичката не се отваря, то няма как нафтата да тръгне. Почнете от него...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- utrepnik
- Потребител
-
- Кара: bmw e39 (530d)
- Мечтае да кара: m6 i x6
- Детайли за колата: колата ми е комби 2000 година
Не колега не тръгва помпата всмисал тоя датчик не цъка при подаване на контакт а като му дам директно ток цъка ама пак не иска да запали . А на теб светяла ли ти е жълтата лампа на таблото със символ дюза и бензинова колонка ???
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Ми де да знам, не си спомням. И да свети и да не свети то разлика много във вървежа няма. Понеже не съм специалист, а настройката на помпата си е бая пипкава, те съветвам да я закарате в сервиз. Мога да ти кажа къдя я карахме моята. Щом обаче не цъка тоя клапан, то вероятно и ток не достига до помпата... Погледнете релетата под предното стъкло, както и в кутията с бушоните. Зад десния ботуш пред предното стъкло се намира инсталацията на подгревните свещи. Вижте и там дали няма някой предпазител. Лампата ще светне и когато някой от подгревите е изгорял.
- tontoni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30-ка на 17-ки
- Мечтае да кара: на шефа колата
Колеги кажете как да сваля картера на М20-ката без да свалям маслената помпа? Къде да повдигна с крик или как да повдигна мотора? Как да разбера дали са ми за смяна оснoвните лагери? Кой черупки на лагерите се износват повече горните или долните?
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Няма как да свалиш помпата без картера преди това. Откачи маторя от тампоните, отвии тампоните на кутията и надигай, докато главата опре в купето. По спомен, на блока под мястото на компресора на климатика, имаше подходящо място за надигане. За лагерите по-добре викни човек в час с ремонта на матори. По цвета им можеш да се ориентираш, но трябва да се замери износване на вала за да не изтропа с новите