ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

Мнение от KPETEH » 19 Яну 2015, 11:49

Кви крепежи бре. Те са 6 пластмасови гайки... м10
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 20 Яну 2015, 20:05

с 10мм инструмент се въртят, но не са м10.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 87 m10
Мечтае да кара: е30 м10 Stroker
Детайли за колата: DSD Blagoevgrad

Мнение от alpina27 » 21 Яну 2015, 17:27

Колеги имам един проблем, предварително се извинявам за глупавия въпрос но разпитвами не намирам решение :kuku: Та значи взех си ксенон сложих го много внимателно (не съм ходил по майстори че е елементарно и съм го правил не малко пъти), отдясно светна - отляво неще търсих маса на всякъде но дори и не премигва. До преди ксенона фара си работеше нормално, всъщност проблемен ми беше десния който сега работи както трябва. Системата я проверих работи си, разменях запалките, слагах единия ляв другия десен - резултат никакъв. Помогнете с някакви идеи :oops: фаровете са бош лупа без усмивката. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 23 Яну 2015, 17:28

alpina27 написа:Колеги имам един проблем, предварително се извинявам за глупавия въпрос но разпитвами не намирам решение :kuku: Та значи взех си ксенон сложих го много внимателно (не съм ходил по майстори че е елементарно и съм го правил не малко пъти), отдясно светна - отляво неще търсих маса на всякъде но дори и не премигва. До преди ксенона фара си работеше нормално, всъщност проблемен ми беше десния който сега работи както трябва. Системата я проверих работи си, разменях запалките, слагах единия ляв другия десен - резултат никакъв. Помогнете с някакви идеи :oops: фаровете са бош лупа без усмивката. :bchug:

Понеже е "елементарно", си изгорил предпазител. Веригите на двата фара са с отделни предпазители. Виж 13-ти.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 M40+2B18
Мечтае да кара: е30 ///

Мнение от velin33 » 29 Яну 2015, 13:44

Здравейте фарове Хела от е34 стават ли на стойки Бош на е30? :bchug:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 29 Яну 2015, 13:56

не
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 02 Фев 2015, 9:28

Предни амортисьори с къс ход и за доста твърди пружини - предложения, мнения?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 03 Фев 2015, 19:52

доста колко кг/мм значи?

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 04 Фев 2015, 18:46

да ви попитам инсталацията за оригиналния климатик в коша от 3ен стоп става ли на 2ен?
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Луда бабичка 1984г.
Мечтае да кара: Бмв е30 м3 и Ford Mustang Shelby GT 500 1967г.
Детайли за колата: Дърта жигачка с голямо сърце :Д

Мнение от e30coupe » 13 Фев 2015, 20:50

Здравейте, колеги имам следния проблем и искам да попитам по-опитните в сферата на трансплантация на м50б25 в е30, предишният мотор беше м20б20 125 к.с.
Имам много голям разход на гориво около 33л на 100 км градско .... Колата върви много добре, обаче разхода е прекалено много 30км градско с 10.5 л бензин. Като запаля си работи добре на студен, но като загрее като я изфорсирам исведнаж си мени оборотите от 500 до 800, но като подам газта плавно и отпусна газта плавно си държи оборотите, но най-вече ми е проблем разхода на гориво ... Ако на някои му се е случило нещо подобно нека да сподели. Поздрави :yes:
Fuck new models cars ! I'm riding old school !

http://www.youtube.com/watch?v=nIDB7htM0Wg

Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 13 Фев 2015, 20:56

Виж кво прави с дебитомер и без него... Ако е без ванос имам неколко за проба... Дугото е да земеш да го закачиш на диагностика и да си каже колко отичта ламбдата и дебитомера и да разбереш... Мери дебита на помпата като за начало, че аз фърлих 400 лева е така за да си имам резерви :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e30coupe » 13 Фев 2015, 21:22

Имам си програма на делфи за диагностика, закачих я и ми излиза соленоиден клапан на филтър дехидратора и нагревател на ламбда сензора ... С ванос е мотора Бош система. Не ми излиза дебитомер...

Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 13 Фев 2015, 21:50

Оно е важно кви стойности дават на живо. В моя случай, немаше дебит на помпата, ламбдата викаше бедно, дебитомера даваше богато, а дюзите немаха налягане.... Дай-ламбда, дай дебитомер, дай гофре, дай филтър, а то помпата. Нея не може да диагностицира. Виж регулатора на налягането на рейката... Са ше кажеш, че не излиза, ама то тфа е механика, не интернет. Едно време как са се оправяли без компютри не знам... Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e30coupe » 13 Фев 2015, 21:59

Незнам найстина как са се справяли на времето.... Ще пробвам всичко колега... Помпата иначе ми е нова.. външна помпа... Благодаря за информацията колега. :bchug: Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 20 Фев 2015, 11:37

Здравейте,
Имам два въпроса:
1. Отзад на таблото с уредите някой е30-ки имат и жълта букса, освен бялата и синята. Тя за какво е и защо некои 16-ки имат, а други не?!
2. Оборотомера спря да отчита - къде да търся проблема? Пробвах с 3 табла и 4 оборотомера, като едното го свалихме от работещ автомобил за проба и го върнахме... М50 е мотора ако има значение, въпреки, че като го сложихме оборотомера работеше.

П.С.
Чип от табло от е34 с м20, върху платка от табло от м40 в е30 бачка.

ПредишнаСледваща

Назад към E30