ШПЕР диференциал: От А до Я!!!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
Re: ШПЕР диференциал: От А до Я!!!
Toва са мойте наблюдения и вече 10-15 хил се потвърждават
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=6&t=131262
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=6&t=131262

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Здравейте на всички.Имам Е34 520 комби,мн запазена и мн добра излезе засега хахаха,изчетах цялата тема и научих доста неща за шпера.Искам да попитам някой дали може да ми каже кой е най-подходящия шпер за моята кола да си потърся такъв а не да присаждам да сменям дискове и тем подобни?Благодаря предварително.ААААААА и от къде мога да си намеря лепенка на БМВ теам хаха се пак дигала поне 2 коня разбрах ха?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
дигнах мойта на крик и на прасето пише ес3,91.на табелка е. дилян ми каза как да проверя какъв е шпера-с въртене на едната гума и държане на другата и по тоя опит излиза ,че е нормален а не хиксов.едната гума не може да се завърти. единственият начин да съм сигурен с разглабяне ли е ,или има и други начини за проверка!???
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ако ти е пластинчат шпера - тоест С ... нещо си . Като въртиш едната гума - другата трябва да се върти в същата посока.
Ако е отворен като въртиш едната, другата се върти наобратно - за виското нямам никаква идея - Цветозар трябва да ти каже там, той е писал 2-3 мнения над твоето.
Ако е отворен като въртиш едната, другата се върти наобратно - за виското нямам никаква идея - Цветозар трябва да ти каже там, той е писал 2-3 мнения над твоето.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
начи шпер има със сигурност и на табелката пише ес3,91. като въртя едната гума се върти и другата в същата посока-демек шпер има. не е отворен дифа... както ми обясни дилян вчера пак пробвах и се оказа ,че като държа едната гума може да се завърти другата ,но е много трудно. и тва се чудя тва за висков шпер ли говори от хикс или за пластинчат-нормален...
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
spdrrk0 написа:кво ти пука? нали е шпер
Е сега Марто, някои държат да е виско, да има по-голям % заключване при много газ

Инъче Скис, някой да си е играл да разглобява касетата ако е бил пластинчат и да пуска виско касета е много вероятно, не само в бг се мунингова

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Здравейте
може ли някой да ми каже как да позная дали шпер диферинциала е читав?става въпрос за малкото прасе 3.45
може ли някой да ми каже как да позная дали шпер диферинциала е читав?става въпрос за малкото прасе 3.45
- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
bmw.drift написа:Здравейте
Ако е на кола, лесно

bmw.drift написа:Здравейте
Първо го проверяваш за течове и външни деформации.
После проверяваш приплъзването. Ако е свален действаш по следния начин: на фланците, където се захващат полуоските завиваш по два болта. Резбата е стандартна. Взимаш два лоста и ги прекарваш между болтовете. Напъваш лостовете един към друг или срещъположно. Трябва да осетиш съпротивлението на шпера. Нямам динамометричен ключ иначе щах да измеря на моя при колко Nm приплъзва.
А ако е на колата трябва като тръгнеш с мръсна газ на асфалта гумите да оставят еднакви следи.
Някои казват, че шпера с времето се износва и започва да предава по-малък въртящ момент.
Аз не съм съгласен с това мнение. Шпера се износва, и в едни момент спира да работи. По принцип трябва да предава 25% от въртящия момент. Това с времето не се променя докато не се износи на цяло.
Здравейте колеги някой стигна ли окончателно решение как да направи капака за шпера...Защото днеска моя даде фира защото нямаше масло в него
....

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
azufo написа:Здравейте колеги някой стигна ли окончателно решение как да направи капака за шпера...Защото днеска моя даде фира защото нямаше масло в него....
Че на 7 страница е написано, от преди няколко години

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

ge_a написа:azufo написа:Здравейте колеги някой стигна ли окончателно решение как да направи капака за шпера...Защото днеска моя даде фира защото нямаше масло в него....
Че на 7 страница е написано, от преди няколко години
Знам колега прочетох на 7-ма страница ама ме интересува друго сега ще пробваме да го завариме с ВИК (аргон) ако се счупи кой и каде може да направи този капак и колко пари ще ми излезе това

azufo написа:...
Знам колега прочетох на 7-ма страница ама ме интересува друго сега ще пробваме да го завариме с ВИК (аргон) ако се счупи кой и каде може да направи този капак и колко пари ще ми излезе това
С аргон нищо няма да стане. Заварете го с електрожен с електроди за стомана. На 100% ще се получи изкривяване и после ще трябва да се кара на шлайф за корекия. Стоманата е много сдрава и на струг не се получава корегирането.
Най-добре намери читав стругар, който да ти направи ново.
Пиши от кой град си.
bmw325tds написа:azufo написа:...
С аргон нищо няма да стане. Заварете го с електрожен с електроди за стомана. На 100% ще се получи изкривяване и после ще трябва да се кара на шлайф за корекия. Стоманата е много сдрава и на струг не се получава корегирането.
Най-добре намери читав стругар, който да ти направи ново.
Пиши от кой град си.
Колега заварихме го с нагряване както се заварява чугуна защото иначе пука заварката ... Ще го сглобя така както сме го заварили да видим какво ще стане въпреки че мисля че и така ще държи ,ако почне да се чува тропане то ще е ясно че се е счупило пак ако се счупи ще търся някой да го прави...Ами аз съм от София Али ми казаха че би могъл да го направи този капак но не съм ходил да го питам колко пари ще излезе това .... Мерси все пак че се отзовавате