въпрос за..... "чек системата".....

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 04 Сеп 2007, 18:24

valentino написа:
Дилян Пенчев написа:
BMW дизаин написа:...
Горе е за нивото ма маслото, а долу е за налягането! Като ти намалее маслото ще ти светне горе, ако светне долу значи поради някаква причина нямаш налягане на маслото!

Ако маслото ти е кофти ще ти светва и над минимума! Хубаво масло светва точно на минимум! Аз съм слагал гадно масло което след 4000 км като падне под максимума и светва! Би търябвало да е само нивомер но се явява и нещо повече установих опитно ;)

Диляне,мисля че не си прав.Схемата на това нещо го има в книгата на български за Е30.Вътре в картера са два нивомера.Единия е за статично(тоест двигателя не е запален и нивото на маслото е много ниско).Другият е за динамично ниво(тоест когато двигателя работи нормалното ниво на маслото е по-ниско от статичното положение) и когато маслото слезе още по-ниско тогава светва лампата за това ниво.
Тоя нивомер съм го изваждал от картера и съм сигурен че е така.

Абе тука от това което си написал не виждам нищо което да противоречи на написаното от мен ;) Смисъл знам че са два нивомера, но аз пак натвърдвам на факта че е НИВОМЕР (демек би трябвало да мери ниво ;) ) е да, ама тогава що при различни масла при различно ниво на маслото светва? С Кастрол ГТХикс Магнатек като го сипя ново масло и на минимума светва, като е на 6000 км и на максимума светва и трябва да карам със 7 литра масло за да не свети :mhihi:
А като сипя Мотул двойно естерно или Мобил немам грижи и до 10 000 км как стигне минимума светва! Също съм провал и със Мотул 6100 15В50 като поостарее маслото и към средата светва :)
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

ентусиаст
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин

Мнение от BMW дизайн » 04 Сеп 2007, 18:56

добре а това масло кадето го слагам аз добро ли е :?: :arrow: ако не кажи какво да сложо като трагна да го сменям
...."хайде да продадем България и да си купим нещо по на ЮГ"....
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към E30